5 λόγοι που δείχνουν πότε πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι

Πότε πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι

Όλες οι σχέσεις, ιδιαίτερα οι ερωτικές, θα παρουσιάσουν κάποια προβλήματα. Το σημαντικό είναι να γνωρίζεις πώς να τα διορθώσεις ώστε να μη φτάσεις στο σημείο να αναρωτιέσαι «πότε πρέπει να χωρίσω;»

Πολλά πράγματα μπορεί να αλλάξουν κατά τη διάρκεια μια σχέσης και ίσως κάποιες αλλαγές μαρτυρούν πότε πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι. Ποιες είναι όμως αυτές;Παρακάτω παρουσιάζονται οι 5 πιο συχνές καταστάσεις οι οποίες οδηγούν στο χωρισμό ενός ζευγαριού.

5 καταστάσεις που οδηγούν στο χωρισμό

Καταστάσεις που οδηγούν ένα ζευγάρι στον χωρισμό

Όπως προαναφέρθηκε το πότε πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι εξαρτάται απολύτως από τα άτομα που εμπλέκονται στη σχέση αυτή. Όμως υπάρχουν κάποια προβλήματα τα οποία επηρεάζουν σημαντικά μια σχέση και συνήθως οδηγούν εν τέλη σε χωρισμό.

Ποια είναι όμως αυτά;

Αδιαφορείς για το σύντροφό σου

Όσο σημαντικές είναι οι ανάγκες οι δικές σου στη σχέση άλλο τόσο είναι και του συντρόφου σου. Καμία σχέση δεν θα λειτουργούσε σε περίπτωση που το ζευγάρι αδιαφορούσε για τις ανάγκες και τις επιθυμίες του άλλου.

Υπάρχει φυσικά και η περίπτωση οι ανάγκες και τα «θέλω» σας να μη συμβαδίζουν καθόλου. Τι συμβαίνει όμως τότε;

Τσακωμοί, εντάσεις και κακή διάθεση. Σίγουρα δεν θα ήθελες αυτές οι καταστάσεις να χαρακτηρίζουν τη σχέση σου.

Αν έχεις παρατηρήσει πως δεν σε ενδιαφέρουν τόσο οι ανάγκες του συντρόφου σου ή δεν μπορούν να συμβαδίσουν με τις δικές σου τότε θα πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου.

Αλλαγή συναισθημάτων

Κάθε ζευγάρι πρέπει να νιώθει οικειότητα και να είναι ο καθένας ο πραγματικός του εαυτός. Τι συμβαίνει όμως όταν κάτι από αυτά αλλάζει;

Δεν έχει σημασία πόση ώρα περνάς με τον σύντροφό σου. Μπορεί να μένετε και μαζί, αλλά ξαφνικά δεν νιώθεις τόσο «κοντά» του όπως παλιά.

Έχει δημιουργηθεί ένα ψυχρό κλίμα ανάμεσά σας και έχετε απομακρυνθεί. Η αγάπη σου για εκείνον ίσως έχει πάψει να είναι ερωτική.

Εάν ισχύει κάποιο από τα παραπάνω σενάρια για καιρό τότε ξέρεις ήδη την απάντηση στο ερώτημα «πότε πρέπει να χωρίσω».

Μένεις στη σχέση γιατί έχεις συνηθίσει

Υπάρχουν όμως παραπάνω συνέπειες στη σχέση όταν αυτή γίνει μια απλή συνήθεια… Θα συνειδητοποιήσεις ότι, όπως όλοι οι άνθρωποι, έτσι και εσείς ίσως δεν έχετε τους ίδιους στόχους στη ζωή. Μικρές «ιδιοτροπίες» που κάποτε ίσως και να τις έβρισκες χαριτωμένες πλέον σε ενοχλούν ή εθελοτυφλουσες και δεν τις παρατηρούσες καν.

Όλα αυτά πιο πιθανό να τα γνώριζες εξαρχής. Από τη στιγμή όμως που έπαψες να ενδιαφέρεσαι για το σύντροφό σου και απλά μένεις σε μια σχέση επειδή έχεις «βολευτεί» και δεν θες να αλλάξεις τη ρουτίνα σου, τότε οι μικρές λεπτομέρειες διογκώνονται και σε πειράζουν.

Προβλήματα επικοινωνίας

Οι επιτυχημένες σχέσεις βασίζονται στους κώδικες επικοινωνίας τους οποίους δημιουργεί το ζευγάρι. Δεν πρέπει να υπάρχουν ψέματα ανάμεσα σας γιατί θα κλονιστεί η εμπιστοσύνη.

Πρέπει να αντιμετωπίζετε τις διαφωνίες σας πολιτισμένα. Όλοι οι άνθρωποι τσακώνονται, όμως δεν πρέπει να υπάρχει χώρος για κακόβουλα και προσβλητικά σχόλια.

Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός. Κανένας άνθρωπος δεν είναι δεδομένος στη ζωή και πρέπει πάντα να ακούτε το σύντροφό σας προσεκτικά ό,τι και αν έχει να σας πει.

Εάν νιώθετε πως έχει περάσει καιρός από την τελευταία φορά που καταφέρατε να συνεννοηθείτε και δεν μπορείτε να επικοινωνήσετε τότε είναι ξεκάθαρο πότε πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι.

Προβλήματα στη σεξουαλική ζωή

Η σεξουαλική ζωή ενός ζευγαριού είναι πολύ σημαντική. Θα πρέπει οι σύντροφοι να αισθάνονται άνετα μεταξύ τους, να συζητούν τι τους αρέσει και τι όχι και να μην αντιμετωπίζουν την ερωτική επαφή ως ένα απλό καθήκον.

Όσο πιο έντονα συναισθήματα υπάρχουν ανάμεσα στο ζευγάρι τόσο πιο ωραία και έντονη θα είναι η σεξουαλική επαφή. Επιτρέποντας όμως στους εαυτούς σας να θεωρήσετε τη σχέση δεδομένη αυτόματα θα σταματήσετε να προσπαθείτε για αυτή.

Το πότε πρέπει να χωρίζει ένα ζευγάρι είναι υποκειμενικό. Η σεξουαλική όμως απομάκρυνση για μεγάλο χρονικό διάστημα είναι ένα ισχυρό σημάδι που δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά.

Εσύ στη σχέση σου έχεις παρατηρήσει κάποιο από τα παραπάνω σημάδια;  

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν πως είναι στην ευχέρεια του κάθε ζευγαριού πώς θα αντιμετωπίσει τη σχέση του και πως θα διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις. Το «πότε πρέπει να χωρίσω» μαρτυρά είτε πως οι προσπάθειες που έχουν γίνει για να διορθωθούν κάποια πράγματα στη σχέση ήταν ανεπιτυχείς είτε πως δεν υπήρξε καν θέληση για προσπάθεια. Και αυτό είναι το μόνο πραγματικό σημάδι που χρειάζεστε.