Μπουγάτσα Γλυκιά με Κρέμα και Μήλο. Σπιτική & Τέλεια!

Μία τέλεια παραλλαγή για την αγαπημένη μας μπουγάτσα από την εκπομπή Happy Cook του Skai. Η κρέμα με το μήλο δίνουν ένα λαχταριστό συνδυασμό με υπέροχο αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα. Αυτή τη συνταγή πρέπει να τη δοκιμάσεις! αν όχι το φύλλο που θέλει μαεστρία και μπορείς να βρεις έτοιμο στα ψυγεία των super market, τότε σίγουρα να δοκιμάσεις τη γλυκιά γέμιση μπουγάτσας με κρέμα και μήλο.

— ΥΛΙΚΑ—

Για το Ζυμάρι:
1000 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
40 γρ. φρέσκο βούτυρο Κερκύρας
500ml χλιαρό νερό
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
+εξτρά βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Για την Κρέμα με Μήλο:
1 λίτρο γάλα
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
5 κουταλιές στέβια
4 κουταλιές βούτυρο τύπου Κερκύρας
1 βανίλια
2 κρόκοι αυγών
1 μήλο
Αλάτι

— ΕΚΤΕΛΕΣΗ —

Για το φύλλο: Βάζεις το βούτυρο να λιώνει. Βάζεις σε ένα μπολ αλεύρι, αλάτι και άχνη ζάχαρη. Ρίχνεις το βούτυρο στο ζυμάρι. Ανακατεύεις ελαφρώς με μαρίζ και προσθέτεις το νερό. Ζυμώνεις και το αφήνεις να ξεκουραστεί για μία ώρα.

Για την κρέμα: Σε μία κατσαρόλα βάζεις το γάλα για να ζεσταθεί (όχι να βράσει). Σε τηγάνι καβουρδίζεις το σιμιγδάλι με το βούτυρο. Ρίχνεις τη στέβια στο ζεστό γάλα και μετά ρίχνεις το σιμιγδάλι με το βούτυρο. Το αφήνεις σε μέτρια φωτιά να σιγοβράσει και να πήξει. Αφού το κατεβάσεις από τη φωτιά και αφήνοντας να κρυώσει, ρίχνεις τους κρόκους και ανακατεύεις.

Τρίβεις το μήλο και το στραγγίζεις.

Ανοίγεις το φύλλο όπως περιγράφεται στο βίντεο, ρίχνεις την κρέμα και από πάνω ρίχνεις το μήλο και λίγη κανέλα. Την κλείνεις με το ζυμάρι και αλείφεις με βούτυρο από πάνω. Ψήνεις για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Σερβίρεις με ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Tips: το αλεύρι για το φύλλο πρέπει να είναι άριστης ποιότητας για να πετύχει στο ζύμωμα.
Κάθε φύλλο που θα ανοίξεις με τη ζύμη χρειάζεται άλειμμα με αρκετό βούτυρο για να μαλακώσει.

Ενημερωτικά: το ζυμάρι που έφτιαξες το χωρίζεις σε 3 κομμάτια. Με αυτά θα φτιάξεις 3 μεγάλα κομμάτια μπουγάτσας όπου το κάθε ένα θα σου δώσει 4 μερίδες.