Κασερόπιτα με Φύλλο Σφολιάτας & Κρέμα Γάλακτος

Αυτή η συνταγή για κασερόπιτα είναι λίγο διαφορετική απ’ότι περιμένετε. Το μυστικό είναι στη σόδα και στην κρέμα γάλακτος, που εκτός ότι θα δώσουν μία εκπληκτική γεύση, η κασερόπιτα θα γίνει όσο ζουμερή πρέπει. Όταν έχω καλεσμένους στο σπίτι ποτέ δεν λείπει αυτή η πίτα από το μενού μου!

Κασερόπιτα

ΥΛΙΚΑ:

  • 1 ΠΑΚΕΤΟ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
  • 200ΓΡ ΓΚΟΥΝΤΑ
  • 200ΓΡ ΕΝΤΑΜ
  • 200ΓΡ ΕΜΕΝΤΑΛ
  • 200ΓΡ ΚΑΣΕΡΙ
  • 200ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
  • 200ΓΡ ΣΟΔΑ ΑΝΑΨΥΧΤΙΚΟ
  • ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΕΧ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρώνουμε το ένα φύλλο στη βάση του πυρέξ και απλώνουμε τα τριμμένα τυριά στο φύλλο. από πάνω στρώνουμε και το δεύτερο φύλλο και χαράζουμε την επιφάνεια δημιουργώντας τετράγωνα κομμάτια για να εισχωρήσει η κρέμα γάλακτος. Περιχύνουμε την κρέμα και τη σόδα. Το αφήνουμε σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο για καμιά ώρα στο ψυγείο. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.

Μαραθοπιτακια με Φύλλο Κρούστας