Κότσι: Ένα ανώδυνο χειρουργείο λύνει οριστικά το πρόβλημα

Κότσι: Ένα ανώδυνο χειρουργείο λύνει οριστικά το πρόβλημαΤο κότσι είναι μία από τις πιο συνηθισμένες παθήσεις των κάτω άκρων και εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στα γυναικεία πόδια. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν πως η εμφάνισή του στο μεγάλο δάκτυλο του ποδιού δεν αποτελεί μόνο ένα αισθητικό πρόβλημα. Είναι κυρίως ένα επώδυνο πρόβλημα υγείας που θα πρέπει να δίνεται οριστική λύση μέσω χειρουργείου. Ξεχάστε το κότσι με μια ανώδυνη επέμβαση.

Ο μοναδικός τρόπος για να εξαφανιστεί το κότσι είναι η χειρουργική επέμβαση. Η χρήση ανώδυνης μικροχειρουργικής τεχνικής, διαδερμικά με τοπική αναισθησία, εξασφαλίζει ποιοτικό και μόνιμο αποτέλεσμα με νοσηλεία λίγων μόνο ωρών! Πρόκειται για μία επαναστατική μέθοδο αντιμετώπισης της παθολογίας του άκρου ποδός η οποία εφαρμόζεται με ευκολία, στο πλαίσιο της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής, στο κότσι και σε όλες τις παραμορφώσεις του ποδιού.

Στη χειρουργική πρακτική, υπάρχουν περισσότερες από 120 διαφορετικές τεχνικές που όλες έχουν στόχο να επαναφέρουν τον άξονα της άρθρωσης, να απομακρύνουν την εξόστωση, και να ανακουφίσουν από τον πόνο. Μέχρι σήμερα τα κότσια αντιμετωπίζονταν με περίπλοκες και επώδυνες χειρουργικές επεμβάσεις και ο μετεγχειρητικός χρόνος αποκατάστασης ήταν πολύ μεγάλος.

Ο κ. Δημάκης
Ο κ. Δημάκης

Σύμφωνα με τον κ. Γεώργιο Δημάκη, Ορθοπαιδικό Χειρουργό, σε ελάχιστο χρόνο πλέον πετυχαίνουμε οριστική λύση, χωρίς πόνο, στα προβλήματα των δακτύλων του ποδιού και συγκεκριμένα στο κότσι. Με τη νέα αυτή τεχνική δε χρειάζεται καν να γίνει εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο (ODC).

Η όλη διαδικασία γίνεται με τοπική αναισθησία, με αποκλεισμό των νεύρων του ποδιού (ankle block-υπερσφύριος αναισθησία), χωρίς ίσχαιμη περίδεση,όπου η χρήση της αυξάνει την πιθανότητα θρομβοεμβολικής νόσου και με τομές(οπές) που δεν ξεπερνούν τα 2-3 χιλιοστά. Μέσω των οπών αυτών, οδηγούνται μικρά εργαλεία, με τα οποία γίνονται διορθωτικές οστεοτομίες, αφαιρέσεις εξοστώσεων, διατομές τενόντων (καμπτήρων – εκτεινόντων), θυλακοτομές, αρθροτομές κ.α.) υπό ακτινοσκόπηση (C-ARM). Στην όλη διαδικασία χρησιμοποιούμε ειδικό μηχάνημα και ειδικά μικρά εργαλεία, τα οποία δεν κακοποιούν τους μαλακούς ιστούς, τα ευγενή αγγεία και νεύρα. Η εφαρμογή αυτής της ελάχιστα επμβατικής μεθόδου επιβάλλεται να γίνεται από εξειδικευμένους χειρουργούς καλά εξοικειωμένους με αυτή την χειρουργική τεχνική.

Τα πλεονεκτήματα του διαδερμικού χειρουργείου

Η χειρουργική αποκατάσταση με τη χρήση της διαδερμικής μικροχειρουργικής τεχνικής, εξασφαλίζει μεγάλη επιτυχία και μια σειρά από πλεονεκτήματα:

• Γίνεται με τοπική αναισθησία (block).

• Διαρκεί 20 λεπτά. Είναι ανώδυνη μέθοδος.