Μακιγιάζ Άνοιξη Καλοκαίρι 2017: Ενημερώσου για όλες τις Τάσεις

Τάσεις Μακιγιάζ 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι

Τάσεις Μακιγιάζ 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι! Το μακιγιάζ είναι από τα trends που κοιτάζουμε πολύ νωρίτερα από την εποχή του, όπως και τα νύχια, γιατί μπορούμε να τα εφαρμόσουμε ακόμα και πριν έρθει η άνοιξη. Ιδανικά, το μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017, μπορεί να προσαρμοστεί ακόμα και τη χειμερινή περίοδο για να είσαι πάντα ένα βήμα μπροστά!

Αυτή η σεζόν, φέρει μικρές αλλαγές σε σχέση με τα υλικά και τις τεχνικές της προηγούμενης, όμως, αναδεικνύει άξια τη φυσική χαρακτηριστική ομορφιά ενός γυναικείου προσώπου και ταυτόχρονα προβάλει την παιχνιδιάρικη φουτουριστική σου πλευρά μέσα από την επιστροφή των 70’s & 80’s μακιγιάζ. Ας δούμε όλες τις νέες τάσεις του μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017 αναλυτικά!

Τάσεις Μακιγιάζ 2017 Άνοιξη Καλοκαίρι

#1. No makeup Μακιγιάζ 2017

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - no makeup
Alexander Wang, Celine, Christian Dior

Τι θα έλεγες για ένα μακιγιάζ χωρίς μακιγιάζ; Αυτή τη σεζόν έχεις κάθε λόγο να φορέσεις μόνο την αντιηλιακή σου με χρώμα, άντε και κονσίλερ + πούδρα. Τουλάχιστον αυτό παρουσίασαν πολλοί οίκοι μόδας για το μακιγιάζ καλοκαίρι 2017. Όπως βλέπεις από τις collection  Alexander Wang, Celine, Christian Dior κ.α, σκιά και ρουζ είναι “σχεδόν” ανύπαρκτα. Η μάσκαρα μπορεί και να αποφευχθεί ενώ τα χείλη μένουν άχρωμα και καλυμμένα με makeup . Ένα γυμνό από μακιγιάζ πρόσωπο που ταιριάζει στις τάσεις, αν σκεφτείς ότι οι περισσότερες από αυτές οδηγούν προς τη φυσική ομορφιά.

#2. Glossy Μάτια ή/και Χείλη

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - glossy μάτια
Veronique Leroy, Aalto, Emporio Armani
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - glossy χείλη
Loewe, Philosophy, Delpozo

Ζουμερά Χείλη ή/και μάτια πάνω σε natural look είδαμε στα runways άνοιξη καλοκαίρι 2017. Για glossy χείλη χρησιμοποιείς μόνο διάφανα προϊόντα, χωρίς χρώμα. Όσον αφορά τα glossy μάτια έχουμε δει και στο παρελθόν αυτή την τάση και μας αρέσει πολύ. Αυτή τη φορά όμως είναι πιο απαλή και φυσική. Δες εδώ πως θα κάνεις Glossy Μακιγιάζ Ματιών και Πως θα το αποκτήσεις!

#3. Παιχνίδι με το Φως και τη Σκιά: Strobing, Highlight, Contour

τάσεις μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017 - strobbing
Marni, Isabel Marant- STROBING
τάσεις μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017 - ηλιοκαμένη όψη
Marchesa, Balmain, Blumarine- Ηλιοκαμένη Επιδερμίδα – sunkissed
τάσεις μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017 - contouring
Proenza Schouler, Barbara Bui, Alexis Mabile- Contouring

Με την τάση του Glossy Μακιγιάζ το strobing έγινε κάτι παραπάνω από αγαπημένο Trend για τους σχεδιαστές. Είδαμε εκπληκτικές λάμψεις strobing από τους Marni, Isabel Marant, Zac Posen, Dolce & Gabbana και πολλούς άλλους οίκους, ειδικά στη κάθετη γραμμή του προσώπου που διασχίζει τη μύτη. Για να δεις περισσότερα σχετικά με το strobing: Κάνε Strobing: τη Νέα Τεχνική Φωτοσκίασης Μακιγιάζ και Video: Πως γίνεται η τεχνικη Strobing στο Μακιγιάζ.

Οι τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι δε μένουν μόνο εκεί! Η ΗΛΙΟΚΑΜΕΝΗ ΟΨΗ – sunkissed look- είναι ένα από τα κορυφαία trends του μακιγιάζ για το καλοκαίρι 2017. Ένα παιχνίδι του φωτός και της σκιάς με “ηλιοκαμένες” αποχρώσεις για το contouring θα σου δώσουν αυτό το αποτέλεσμα σαν να σε έχει αρπάξει γλυκά ο ήλιος. Δες εδώ πως να πετύχεις το μακιγιάζ sunkissed

Και φυσικά, η επιστροφή του φυσικού contouring ζωντανεύει τα πρόσωπα με ελάχιστο μακιγιάζ όπως είδαμε από τους Proenza Schouler, Barbara Bui, Alexis Mabile, Tibi, Altuzarra κ.α. Για να μάθεις περισσότερα σχετικά με το contouring: Σκίαση (Contouring) στο Μακιγιάζ.

#4. Λευκό φως στη βάση των Ματιών

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - λευκό μολύβι
Zac Posen, Dolce & Gabbana, Tibi
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - λάμψεις ματιών
Elie Saab, Maison Margiela, Versace

Οι τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι προβλέπουν Shimmery λευκό μολύβι στο κάτω εσωτερικό των ματιών και λάμψεις φωτός στην εσωτερική γωνία.

Shimmery Λευκό μολύβι χρησιμοποιήθηκε από τους makeup artists για να δώσει την απαραίτητη φωτεινότητα στο βλέμμα. Ξεχώρισε ιδιαίτερα το μακιγιάζ του οίκου Dolce & Gabbana. Glitter και shimmery προϊόντα στην εσωτερική γωνία των ματιών σημείωσαν το στίγμα τους στη μόδα του μακιγιάζ 2017.

#5. Η Επιστροφή των 70’s & 80’s Μακιγιάζ

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - 70's
Vanessa Seward
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - 80's
Chanel, Kenzo, Missoni
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - 80's
Chanel, Louis Vuitton
τάσεις μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017 - 80's
Jill Stuart, Max Mara

Αξίζει να δώσεις σε αυτά τα μακιγιάζ 1 ευκαιρία. Τουλάχιστον να τα δοκιμάσεις έστω μια φορά μέσα στην σεζόν άνοιξη καλοκαίρι!

Είδαμε τη μπλε σκιά να μπαίνει δυναμικά στις τάσεις μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017. Λατρέψαμε το μακιγιάζ του οίκου Vanessa Seward όπου κάνει contrast στο frosty μπλε χρώμα σκιάς με κόκκινο κερασί κραγιόν, όπως φορέθηκε στη δεκαετία του ’70.

Και μέσα σε όλα αυτά έχουμε και την ανανεωμένη επιστροφή των 80’s, εκεί όπου τα χρώματα παίζουν με τα μάτια, τα μεγαλώνουν, σαν 1 πεταλούδα να ανοίγει τα πολύχρωμα φτερά της. Σε αυτή την τάση, το ρουζ μπορεί να γίνει και σκιά ματιών και να φτάνει ως τα πλαϊνά του μετώπου όπως είδαμε από τους Chanel, Kenzo, Missoni κ.α. Μπορεί να έχει ένα συνδυασμό από φανταχτερά χρώματα όπως το κίτρινο και ροζ στον οίκο Chanel ή ακόμα να τραβάει το μακιγιάζ ματιών μέχρι τους κροτάφους όπως στους οίκους Louis Vuiton και Maz Mara. Οι επιλογές και παραλλαγές αυτού του μακιγιάζ είναι άπλετες και πραγματικά μπορούμε να πούμε ότι βρέθηκε σε πολλά fashion shows.

#6. Smoky Μακιγιάζ Ματιών Άνοιξη Καλοκαίρι 2017

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - smoky
Rebecca Minkof, Balmain, Carolina Herrera
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - smudgy
Topshop, Altuzarra
Balmain
Balmain

Ένα μακιγιάζ που δε μπορεί να φύγει από τη μόδα, τόσο για την ευκολία του όσο και για το εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Το smoky είναι ένα μακιγιάζ που ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα και μπορεί να προσαρμοστεί στα πιο bold μακιγιάζ έως και τα πιο ελαφριά καθημερινά με κατάλληλες τεχνικές μακιγιάζ. To smoky το είδαμε σε όλες του τις μορφές για τη σεζόν άνοιξη καλοκαίρι 2017.

#7. Χωρίς Πούδρα ή χωρίς Μάσκαρα; Εσύ τι επιλέγεις;

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - no powder
Veronique Leroy, Saint Laurent, Olivier Theyskens
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - no mascara
Nina Ricci, Nina Ricci, Hermes

Οι τάσεις Μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι σε θέλουν λαμπερή αλλά και οικονομική. Από τώρα μπορείς να ξεκινήσεις να αφαιρείς προϊόντα μακιγιάζ από το νεσεσέρ σου. Η πούδρα δεν είναι πια απαραίτητη αν σκεφτείς ότι το glossy effect μπορεί να αναδείξει τα στοιχεία του προσώπου σου. Αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα, έχεις έναν παραπάνω λόγο να τολμήσεις το trend.

Τώρα, αν θα χρησιμοποιήσεις μάσκαρα στο μακιγιάζ σου είναι καθαρά προσωπική επιλογή! Στα runways είδαμε παστέλ σκιές στα μάτια και γενικά ένα ελαφρύ μακιγιάζ χωρίς ίχνος από μάσκαρα. Αν σου αρέσει το look των οίκων Nina Ricci και Hermes τόλμησε απλά να βάλεις στις βλεφαρίδες σου ένα glossy θρεπτικό προϊόν.

#8. Μονοχρωματικά Μακιγιάζ 2017

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - μονόχρωμα
The Blonds, Christophe Guillarmé, Anna Sui

Ίδιες αποχρώσεις σε μάτια, χείλη και ρουζ δημιουργούν αυτή τη μονοχρωματική τάση του μακιγιάζ για την άνοιξη/καλοκαίρι 2017. Κολακευτικό και εύκολο μακιγιάζ για όσες δυσκολεύονται στο mix & match χρωμάτων.

#9. Χρώματα Κραγιόν

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - χρώματα κραγιόν
Cushnie et Ochs, Carolina Herrera, Valentino
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - χρώματα κραγιόν
Paco Rabanne, Acne, DKNY

Φούξια, πορτοκαλί και ειδικά το κόκκινο σε όλες τις αποχρώσεις προστάζουν οι τάσεις μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017. Ζωηρά, τολμηρά και feminine χρώματα θα κυριαρχήσουν αυτή τη σεζόν στο μακιγιάζ ενώ για τις πιο τολμηρές και grunge girls υπάρχουν οι επιλογές του μπλε παστέλ όπως είδαμε από τους οίκους Paco Rabanne και Thom Browne, το μεταλλικό γκρι του οίκου Acne. Τέλος, τα dark χείλη του οίκου DKNY με λάμψεις glitter μπορούν να σταθούν σε κάθε ντύσιμο και περίσταση.

#10. Statement Eyeliners

τάσεις μακιγιάζ άνοιξη 2017 καλοκαίρι - eyeliner
Carven, Christian Wijnants, Christian Wijnants, Haider Ackerman
τάσεις μακιγιάζ άνοιξη 2017 καλοκαίρι - eyeliner
Andrew Gn, Philip Lim, Vivienne Westwood
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - eyeliner
Elie Saab, Elie Saab, Fendi

Κάθε σεζόν οι διάσημοι makeup artists έχουν να μας παρουσιάσουν κάτι καινούριο στο eyeliner. Μπορείς να ακολουθήσεις τις τάσεις και να δημιουργήσεις όποιο effect θέλεις στα δικά σου μάτια. To eyeliner, πέρα από το αποτέλεσμα ενός επαγγελματικού μακιγιάζ, χρησιμεύει στο να μικραίνει ή μεγαλώνει τα μάτια με τέτοιο τρόπο που κανένα άλλο προϊόν μακιγιάζ δε μπορεί. Δες περισσότερες πληροφορίες για το eyeliner: Το Ιδανικό Eyeliner που Ταιριάζει στο Σχήμα των Ματιών σου

Για τις τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι να πούμε ότι μας έκαναν εντύπωση η χρωματιστές γραμμές eyeliner πάνω κάτω ή στην εξωτερική μεριά των ματιών. Cool… Τόλμησε το!

#11. Glitter στο Μακιγιάζ άνοιξη καλοκαίρι 2017

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - glitter
Fendi, Shiatzy Chen
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - glitter
Maison Margiela

Από τα fashion shows δεν έλειψε το party look, glitter σε διάφορα σημεία του προσώπου. Στα φρύδια, στη σκιά, τα χείλη και κάτω από τα μάτια. Το glitter στα χείλη είναι κοριτσίστικο. Glitter στη γραμμή των φρυδιών είδαμε και τον περασμένο χειμώνα: Glitter και στη Γραμμή των Φρυδιών Eίδαμε στο Fashion Week. Το φόρεσε η Gigi Hadid στην collection Giambattista Valli φθινόπωρο χειμώνας 2016-2017, Ίσως ήρθε η ώρα να το εφαρμόσουμε αυτό το καλοκαίρι.

ίσως η πιο εφαρμόσιμη επιλογή είναι το glitter κάτω από τα μάτια. Αν και το έχουμε ξαναδεί ως τάση του 2016 glitter tears, τώρα θα λέγαμε ότι το glitter κάτω από τα μάτια είναι πιο chic.

#12. Colorful Graphic Μακιγιάζ Ματιών

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - Graphic σκιές
Salvatore Ferragamo, Victoria Beckham, Barcelona

Το μακιγιάζ του Οίκου Victoria Beckham το συναντήσαμε ως μία από τις ωραιότερες τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι που μπορείς όμως να εφαρμόσεις από τον χειμώνα. Αυτό το βαθύ μπλε σε graphic μακιγιάζ θα το δούμε να παίζει αρκετά αυτή τη σεζόν.

#13. Φρύδια 2017

τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - φρύδια
Brock, Wanda Nylon, Emilia Wickstead
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - φρύδια
Junko Shimada, Rockas
τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι - φρύδια
Rick Owen, Emilio Pucci

Τέλος, ως ένα από τα πιο ενεργά σημεία του προσώπου τα φρύδια έχουν πάντα κάτι νέο για τη μόδα. Οι τάσεις μακιγιάζ 2017 άνοιξη καλοκαίρι θέλουν τα φρύδια σου στο ίδιο χρώμα με τα μαλλιά σου. Από αυτό εξαρτάται και η φυσικότητα ή το futuristic look. Χάλκινα μαλλιά με χάλκινα φρύδια, bleached μαλλιά με bleached φρύδια. Τα φρύδια εξακολουθούν να έχουν πυκνότητα, ακανόνιστο φυσικό σχήμα και στις περισσότερες περιπτώσεις είναι χτενισμένα ατημέλητα προς τα επάνω. Φυσικά, είδαμε και τις εξαιρέσεις, όπως τα ζωγραφιστά με μια γραμμή από μαύρο μολύβι φρύδια των Junko Shimada και Rockas.