Δείτε 5 Έξυπνες Ιδέες που θα Φέρουν την Άνοιξη στη Διακόσμησή σας!

Μπορείτε να φέρετε την άνοιξη στο σπίτι σας ακόμα κι αν τα οικονομικά σας είναι περιορισμένα; Φυσικά και ναι!

Μπορεί να είστε έτοιμοι να ανοίξετε τις πόρτες του σπιτιού σας και να υποδεχθείτε την άνοιξη, αλλά το πορτοφόλι σας μπαίνει ανάμεσα σε εσάς και τις εποχιακές διακοσμητικές αλλαγές που θα έκαναν το σπίτι σας υπέροχο. Το γεγονός αυτό, ωστόσο, δε σημαίνει ότι πρέπει να τα βάψετε… μαύρα: παρακάτω θα βρείτε εύκολους τρόπους για να βγάλετε το σπίτι σας από τη χειμερία νάρκη του και, μάλιστα, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Φέρτε την άνοιξη με… χρώμα Η άνοιξη είναι η εποχή που όλα γύρω μας γεμίζουν χρώμα, γιατί λοιπόν το σπίτι σας να μείνει στην απ’ έξω; Άλλωστε, δεν έχετε παρά να αλλάξετε το χρώμα σε έναν και μόνο από τους τοίχους του καθιστικού ή του υπνοδωματίου σας, για να δείτε διαφορά. Αν σας αρέσει να τολμάτε, προτιμήστε τα ανοιχτόχρωμα και παστέλ χρώματα, όπως το κίτρινο, το πράσινο της μέντας, το μοβ της λεβάντας, το ροζ και το τιρκουάζ. Αν πάλι επιμένετε κλασικά, προτιμήστε τις ανοιχτές αποχρώσεις των ουδέτερων χρωμάτων, όπως το ιβουάρ ή το eggshell. Ολοκληρώστε την ανανέωση του χώρου σας, διακοσμώντας τα δωμάτια σας με χρωματιστά μαξιλάρια, ριχτάρια και αξεσουάρ (βάζα, κάδρα, κηροπήγια) αλλά και με φρέσκα λουλούδια και φυτά.

Βάλτε χρώμα σε έναν και μόνο τοίχο για να υποδεχθείτε την άνοιξη με στυλ, αλλά οικονομικά!

Φέρτε την άνοιξη με… λιτότητα Και όχι την οικονομική βέβαια. Παρατηρήστε καλά το χώρο σας και αφαιρέστε από αυτόν οτιδήποτε σας φαίνεται βαρύ και περιττό. Άλλωστε, η λιτότητα αποτελεί χρυσό κανόνα της μοντέρνας διακόσμησης. Προτιμήστε, λοιπόν, να κρατήσετε τόσο αντικείμενα που έχουν συναισθηματική αξία για εσάς (πχ. συλλογές) όσο κι εκείνα που ακολουθούν απλές και κλασικές γραμμές. Τα πρώτα θα δώσουν χαρακτήρα και προσωπικότητα στο χώρο σας, ενώ τα δεύτερα, χάρη στον καθαρό σχεδιασμό τους, μπορούν να ταιριάξουν εύκολα με το νέο ύφος που θα του δώσετε.

Φέρτε την άνοιξη με… μικρές ανακατατάξεις Μεταμορφώστε το χώρο σας εύκολα, αλλάζοντας τη θέση των επίπλων σε αυτό. Αν είστε ικανοποιημένοι με τα έπιπλά σας ως έχουν, μπορείτε να αλλάξετε την ταπετσαρία τους, τα ριχτάρια ή τις θήκες των μαξιλαριών του καναπέ σας. Αν τα ουδέτερα χρώματα κυριαρχούν στα έπιπλά σας, τολμήστε να τους δώσετε μια νότα ανοιξιάτικης φρεσκάδας με μαξιλάρια και ριχτάρια σε έντονα χρώματα (π.χ. τιρκουάζ, κίτρινο, κόκκινο). Τέλος, φροντίστε να ανανεώσετε τη διακόσμηση του coffee table σας: για παράδειγμα, μπορείτε να το στολίσετε με ένα νέο βάζο, καινούρια κεριά ή βιβλία. Διαβάστε εδώ πώς θα στρέψετε όλα τα βλέμματα στο coffee table σας.

Φέρτε την άνοιξη με… νέα αξεσουάρ Κι όμως μπορείτε να φέρετε αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας στο μπάνιο και την κουζίνα σας χωρίς να τα ανακαίνισετε. Μια οικονομική λύση είναι να αλλάξετε τα πόμολα στα ντουλάπια τους. Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται αυτή η φαινομενικά μικρή επέμβαση, θα κάνει τη μεγάλη διαφορά για χώρο σας. Δείτε εδώ τρεις τρόπους για να ανανεώσετε την κουζίνα σας. Αντίστοιχα, οι κουρτίνες, τα στόρια και οι μαξιλαροθήκες αποτελούν εύκολες και οικονομικές λύσεις στην περίπτωση του υπνοδωματίου και του καθιστικού σας. Αν, λοιπόν, η τσέπη σας σάς το επιτρέπει, δεν έχετε παρά να τα αλλάξετε. Και κάτι ακόμα: για ένα πιο ανάλαφρο και παιχνιδιάρικο look, προσπαθήστε να συνδυάσετε ιδιαίτερες υφές και φωτεινά χρώματα και μοτίβα.

Είστε φαν των ουδέτερων χρωμάτων; Κι όμως αρκεί ένα χρωματιστό μαξιλάρι για να φέρει την άνοιξη στο χώρο σας.

Φέρτε την άνοιξη με… αφίσες, κάδρα, κορνίζες Το ότι τα κάδρα και οι πίνακες αλλάζουν τελείως το ύφος κάθε χώρου, το γνωρίζετε ήδη. Ωστόσο, δε χρειάζεται να αντικαταστήσετε τις αφίσες, τις φωτογραφίες και τους πίνακες που κοσμούν ήδη τους χώρους σας για να φυσήξει αέρας ανανέωσης. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα με πιο οικονομικούς τρόπους: προσθέστε νέες φωτογραφίες ή πίνακες, διαλέξτε νέες κορνίζες για τα ήδη υπάρχοντα κάδρα σας ή απλά αλλάξτε τη θέση τους στο χώρο. Για να το κάνετε σωστά, διαβάστε εδώ ποια είναι τα 6 συχνά λάθη που κάνετε όταν κρεμάτε κάδρα.

Πηγή: spirossoulis.com