Γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου! 5 Συνταγές Πάθους

Αν έχετε σκοπό να του μαγειρέψετε το αγαπημένο του φαγητό για το Βαλεντίνο, καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά σε αυτές τις προτάσεις σε γλυκά για του Αγίου Βαλεντίνου που ετοίμασα για σας.

Γλυκά για του Αγίου Bαλεντίνου

Πανακότα in love

panakota_me_vissino

Για την πανακότα:

  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1 βανίλια
  • 200 ml γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10 γρ. φύλλα ζελατίνης
  • 1 κομπόστα βύσσινο

1. Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία βάλτε τις ζελατίνες μέσα σε ένα μπολ με νερό. Οι ζελατίνεςείναι σκληρές και πρέπει πάντα να τις μουλιάζουμε.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μέσα το γάλα, τη κρέμα γάλακτος, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε καλά να λιώσει η ζάχαρη και μόλις φουσκώσει βγάλτε το απ΄τη φωτιά.

3. Τώρα ρίξτε τα φύλλα ζελατίνας και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
Μοίρασε την πανακότα σε φορμάκια  τα οποία πρέπει να αφήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες.

Για το βύσσινο:

Σούρωσε τη κομπόστα και βράσε το ζουμί σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ρίχνοντας μέσα 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1 1/2 κουταλιά κορν φλάουρ για να δέσει. Ανακάτευε συνεχώς μέχρι να πήξει και απέσυρε απ’τη φωτιά. Πριν ρίξεις το σιρόπι πάνω στην πανακότα κρύωσε το πρώτα σε μπεν μαρί. Γαρνίρουμε από πάνω με βύσσινα!!

Λάβα Κέικ!

glyka-agioy-valentinoy-1

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 2 αυγά
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη κακάο
  • 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Ζάχαρη άχνη για διακόσμηση

Εκτέλεση

Λιώνεις το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα μπεν μαρί και ανακατεύεις μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Το κατεβάζεις από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για 1-2 λεπτά.

Σε μια άλλη λεκάνη χτυπάς μαζί τα αυγά, τον κρόκο και τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσουν να ασπρίζουν και η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς (περίπου 3 λεπτά). Ανακατεύεις σιγά – σιγά το λιωμένο μείγμα της σοκολάτας με το μείγμα των αυγών μέχρι να ενωθούν εντελώς. Στο ίδιο μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι. Με απαλές κινήσεις ανακατεύεις με μια σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.

Βουτυρώνεις τέσσερα ατομικά φορμάκια και περνάς πολύ καλά με σκόνη κακάο τα εσωτερικά τοιχώματα (σαν να το αλευρώνεις. Χρησιμοποιείς κακάο για να μη φαίνεται στο κέικ). Μοιράζεις το μείγμα σοκολάτας στα φορμάκια και τα χτυπάς ελαφρά πάνω στο τραπέζι για να φύγει τυχόν εσωτερικός αέρας. Αφήνεις τα φορμάκια στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.

Προθερμαίνεις το φούρνο στους 210 βαθμούς. Βάζεις τα φορμάκια σε ένα ταψί με τοιχώματα και προσθέτεις νερό μέχρι να καλύψει το μισό τους ύψος. Ψήνεις για 15 λεπτά, ξεφορμάρεις τα κέικ σε πιάτα σερβιρίσματος και πασπαλίζεις με τη ζάχαρη άχνη.

Tip: Μπορείς να συνοδεύσεις το λάβα κέικ με παγωτό της αρεσκείας σου!

Ελαφρύ και Εύκολο Cheesecake σε Ποτήρι

eykolo-cheesecake-se-potiri-600x420

Δες εδώ τη συνταγή

Σουπα… Σοκολατας!

σουπα-σοκολατας-womanoclock-600x336 (1)

Υλικά:

  • 125 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 κούπες κρέμα γάλακτος
  • ½ φλιτζάνι χοντροκομμένο αμύγδαλο, φουντούκι ή καρύδα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σπας σε ένα μπολ την σοκολάτα γάλακτος (σε μικρά κομμάτια). Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζεις το γάλα μαζί με τη μία κούπα κρέμα γάλακτος. Μόλις βράσουν (πρέπει να δεις λίγες μπουρμπουλήθρες), ρίχνεις το μείγμα μέσα στο μπολ με την σοκολάτα και ανακατεύεις μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.Χτυπάς την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την ανακατεύεις απαλά μέσα στη σούπα.

Προαιρετικά, μπορείς να γαρνίρεις με το φουντούκι, το αμύγδαλο ή την καρύδα.

Μους Σοκολάτας

glyka-agioy-valentinoy.-2jpg

Υλικά:

  • 4 φρέσκα αυγά
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κουβερτούρα
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κ.σ. κονιάκ προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και την ζάχαρη και τα χτυπάμε με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν πολύ καλά. Σε μπεν μαρί

λιώνουμε τη κουβερτούρα και προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο σε μικρές ποσότητες. Ανακατεύουμε και το ενώνουμε με το άλλο μείγμα. Ρίχνουμε σε ποτήρι ή μπολάκια το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο 3-5 ώρες.
Γαρνίρουμε με σαντιγί, ξηρούς καρπούς ή και με φρούτα .