10 Μυστικά για Έξυπνο Πακετάρισμα Βαλίτσας και Άνετο Ταξίδι

10 Μυστικά για Έξυπνο Πακετάρισμα Βαλίτσας και Άνετο Ταξίδι

Όταν ταξιδεύουμε πρέπει να προσέξουμε και την παραμικρή λεπτομέρεια ώστε να έχουμε ένα άνετο ταξίδι, χωρίς να μας λείψει τίποτα. Έξυπνοι τρόποι να πακετάρεις τη βαλίτσα σου αξιοποιώντας κάθε σημείο της, χρήσιμα πράγματα που μπορείς να έχεις μαζί σου και η σωστή οργάνωση του ταξιδιού για παν ενδεχόμενο. Εδώ θα βρεις όλα τα μυστικά που μοιράστηκαν με το tripadvisor άνθρωποι που ταξιδεύουν πολύ συχνά.

10 Μυστικά για Έξυπνο Πακετάρισμα

#1. Όσο λιγότερα τόσο καλύτερα

Πάρτε μαζί σας λίγα πράγματα για να ταξιδέψετε άνετα. Εάν μπορείτε να έχετε μια χειραποσκευή, είναι το καλύτερο. Προσπαθήστε να πάρετε τα μισά από τα πράγματα που χρειάζεστε και τα διπλάσια χρήματα. Μπορείτε να κάνετε μερικά ψώνια εκεί που θα ταξιδέψετε, δείτε το και αυτό σαν μέρος της εμπειρίας.

#2. Αξιοποιήστε τον κενό χώρο της βαλίτσας σας

Τυλίξτε σε ρολά τα ρούχα σας, αντί να τα διπλώνετε. Γεμίστε τα παπούτσια με κάλτσες, εσώρουχα και αξεσουάρ. Μην αφήνετε καθόλου κενό χώρο.

Διαβάστε ακόμα: Travel like a Star: Ρούχα για να Ταξιδέψεις το Χειμώνα με Στυλ

#3. Ένα Φουλάρι για πολλές χρήσεις

Βάλτε ένα φουλάρι ή μια πασμίνα στη χειραποσκευή σας. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε σαν κουβέρτα στο αεροπλάνο, σαν κασκόλ εάν κάνει κρύο, ή σαν εσάρπα σε μια βραδινή σας έξοδο.

#4. Για ώρα ανάγκης

Βάλτε στη βαλίτσα σας μια μάσκα ύπνου και ωτοασπίδες. Μπορεί να σας φανούν πολύ χρήσιμα στο αεροπλάνο, στο τρένο ή στο δωμάτιο του ξενοδοχείου.

#5. Χρησιμοποιήστε σακούλες

Μπορείτε να βάλετε τα αξεσουάρ σας σε σακουλάκια φαγητού. Οι αεροστεγείς σακούλες εξασφαλίζουν χώρο και οι σακούλες σκουπιδιών μπορούν να σας φανούν χρήσιμες με πολλούς διαφορετικούς τρόπους (σακούλες για τα άπλυτα, κάλυμμα παπουτσιών).

#6. Σνακ για το Δρόμο

Πάρτε μαζί σας τα δικά σας σνακ και αποφύγετε να αγοράσετε από το αεροδρόμιο. Μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα και να ξεγελάσετε την πείνα σας σε περίπτωση καθυστέρησης της πτήσης σας.

#7. Δημιουργήστε θαλάμους

Δυο λέξεις: Θήκες και νεσεσέρ. Εάν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας θα επισκεφθείτε παραπάνω από μία πόλεις, χρησιμοποιώντας θήκες και νεσεσέρ η βαλίτσα σας θα είναι τακτοποιημένη και δεν θα χρειάζεται να τη φτιάχνετε και να την ξαναφτιάχνετε συνεχώς.

#8. Μοιραστείτε τον χώρο.

Ταξιδεύετε με τον/την σύντροφό σας; Μοιράστε τα ρούχα σας και στις δύο βαλίτσες για να είστε καλυμμένοι σε περίπτωση που μία από αυτές χαθεί κατά την πτήση.

#9. Πάρτε μαζί σας ένα πολύπριζο με καλώδιο επέκτασης.

Παρόλο που τα νέα ξενοδοχεία είναι εξοπλισμένα με θύρες USB στα δωμάτια, είναι καλύτερο να έχετε επιπλέον πρίζες για να φορτίζετε παράλληλα όλες τις ηλεκτρονικές σας συσκευές.

#10. Οργάνωση

Βγάλτε φωτοτυπίες πριν φύγετε από το σπίτι σας. Εάν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, βγάλτε δύο φωτοτυπίες το διαβατήριό σας. Χρησιμοποιήστε το smartphone σας για να βγάλετε φωτογραφία το αυτοκίνητό σας μέσα στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, αλλά και τις αποσκευές σας και το περιεχόμενό τους σε περίπτωση που κάτι χαθεί.

Διαβάστε ακόμα: Ταξιδάκι το ΣΚ? Ορίστε τι θα πάρεις Μαζί σου το Χειμώνα 2017