Η Πορτοκαλόπιτα της Μαμούδος! Λαχταριστή Συνταγή

εξαιρετική, εύκολη συνταγή πορτοκαλόπιτας

Μετά από ένα ταξιδάκι στο χωριό τσίμπησα μια εξαιρετική συνταγή από τον άντρα της μαμούδος (παρατσούκλι από ότι καταλαβαίνεις). Ο άντρας της Μαμούδος λοιπόν είναι ένας παππούς, εξαιρετικός άνθρωπος, πάντα χαμογελαστός και ευδιάθετος….. γι αυτό και ότι κάνει με τα χέράκια του είναι πεντανόστιμο. Θα το καταλάβεις από την εξαιρετική συνταγή πορτοκαλόπιτας που κάθε φορά δε μένει ούτε ψίχουλο. Αν σου αρέσει κι εσένα, κάνε share τη μοναδική συνταγή “πορτοκαλόπιτα της μαμούδος”

Υλικά για την Πορτοκαλόπιτα

  • 1 κούπα ζάχαρη,
  • 1 κούπα καλαμποκέλαιο
  • 1/2 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • 1 φύλλο κρούστας για γλυκά
  • 4 αυγά

Για το σιρόπι

  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κούπες νερό

Εκτέλεση

  1. Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για 2 λεπτά μετά το βρασμό. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Σε ένα μπολ βάζουμε ένα ένα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα με τη σειρά όπως αναφέρονται παραπάνω και ανακατεύουμε καλά κάθε φορά με ένα κουτάλι ή μία μαρίζ. Το φύλλο κρούστας το κάνουμε θρύψαλα με τα χέρια μας και μετά το ρίχνουμε στο μείγμα.
  3. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί – δε χρειάζεται αν το λαδώσουμε –  και ψήνουμε στους 180 πάνω κάτω για 50-60 λεπτά. Στο τελευταίο 20λεπτο σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
  4. Όπως το βγάζουμε ζεστό από το φούρνο, ρίχνουμε στο ταψί το κρύο σιρόπι και αφήνουμε για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.

Περιμένω εντυπώσεις!