Είσοδος σπιτιού: Εντύπωση με την πρώτη ματιά

Αν η είσοδος του σπιτιού σου χρειάζεται μια extra πινελιά στυλ, αυτές οι 10 είσοδοι θα σε εμπνεύσουν να εφαρμόσεις τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους!

Η είσοδος ενός σπιτιού, αποτελεί την πρώτη και σημαντικότερη εντύπωση για αυτό που θα ακολουθήσει στο υπόλοιπο σπίτι. Όποιο και να είναι το σχήμα της εισόδου, αυτό που αλλάζει ουσιαστικά είναι ο τρόπος διακοσμητικής προσέγγισης και αν ο διακοσμητής θεωρεί την είσοδο ζωτικό σημείο για την διακόσμηση του σπιτιού του.

ωμή ομορφιά
Σε έναν χώρο με σημαντικότερο προσόν το φυσικό φως, δόθηκε έμφαση στο distressed στυλ του τοίχου και το αντίστοιχα ταλαιπωρημένο πάτωμα. «Σήκωνε» ίσως έναν πίνακα με έντονα χρώματα για την αντίθεση, αλλά αν το μήνυμα είναι να περάσει την απλότητα σε σημείο ωμότητας, τότε τα κατάφεραν!

Πέρα λοιπόν από το καθαρά πρακτικό μέρος (κρεμάστρες, ένας πάγκος, χώρος για τα παπούτσια), είναι εξίσου σημαντικό να επιμεληθείς το ύφος, τα χρώματα, αν θα περιλαμβάνονται και την λεπτομέρεια που θέλεις να δώσεις στον τοίχο. Αλλά ας μην καθυστερούμε και ας δούμε τις 10 λειτουργικές εισόδους σπιτιών με ξεχωριστό στυλ.

Είσοδος και ντουλάπα

είσοδος και ντουλάπα
Αν έχεις είσοδο με πλάτος, όπως αυτή εδώ τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα. Στην περίπτωσή μας, τοποθετήθηκαν ράφια, συρτάρια, μια μπάρα για να κρεμάς ρούχα, μια συρόμενη πόρτα και δημιουργήθηκε μια εκπληκτική ντουλάπα. Πολύ πρακτική λύση που έδωσε τον έξτρα αποθηκευτικό χώρο που χρειάζονταν το σπίτι.

Ο γυμνός τοίχος

Ρουστίκ και βιομηχανική είσοδος με τούβλο και ξύλο
Εκτεθειμένα τούβλα, εκτεθειμένα καλώδια, ένα κρεμαστό φωτιστικό με λάμπα θηλιά και έχεις το πιο όμορφο βιομηχανικό στυλ που θα μπορούσες να δώσεις, με μικρές πινελιές rustic. Το basic, πρωτόγονο ύφος το κάνει ακόμα καλύτερο, την ίδια στιγμή που οι φωτογραφίες Polaroid, ο καθρέφτης, τα ραφάκια και ο πάγκος κάνουν τον χώρο πιο οικείο.

Σε ποιητικό κόκκινο χρώμα

καλόγερος από κλαδί δέντρου
Αυτός ο όμορφος λευκός καλόγερος, προσδίδει προσωπικότητα σε όλο τον χώρο. Δεν είναι κάτι περισσότερο από ένα κλαδί που βάφτηκε λευκό με ματ σπρέι, αλλά μεταμόρφωσε τον χώρο. Σε κάθε περίπτωση, το σαγηνευτικό χρώμα προκύπτει από το ρούχο και το φουλάρι που κρεμάστηκαν πάνω, οπότε μπορείς να βάψεις εξαρχής το κλαδί σε μια πιο χτυπητή απόχρωση.

Η τέχνη σε πρώτο πλάνο

Η τέχνη σε πρώτο πλάνο
Τίγρης και τίγρης! Ένας πίνακας αντίγραφο ινδικής παράστασης με δύο αντιμέτωπες τίγρεις αρκεί για να μεταμορφώσει έναν χώρο. Τοποθετήθηκε, πάνω από μια λευκή στενή κονσόλα με φυτό και διακοσμητικά μπουκάλια, την στιγμή που το κρεμαστό φωτιστικό αναδεικνύει τον πίνακα, αλλά και την είσοδο.

Δάμασε τις ψευδαισθήσεις

το τρικ του καθρέφτη
Αρκετά συχνά και για δομικούς κυρίως λόγους, μπορεί να συναντήσουμε μια κολώνα στην μέση του σπιτιού. Εδώ σε ένα open plan διαμέρισμα, τοποθετήθηκε στην μια πλευρά ένας καθρέφτης και στην άλλη αυτοκόλλητο τοίχου με ρητό για το σπίτι. Ο καθρέφτης όμως κάνει τον χώρο να φαίνεται μεγαλύτερος, καθώς όπως γνωρίζουμε οι καθρέφτες δημιουργούν (στο μυαλό μας) μεγαλύτερη επιφάνεια.

Μινιμαλιστική ωμότητα

η επιτομή του μινιμαλισμού
Ένα σκαμπό με αποθηκευτικό χώρο αποτελεί το μοναδικό αντικείμενο σε αυτή την είσοδο, αφήνοντας το παρκέ, τους τοίχους και την ντουλάπα καθρέφτη σε πρώτο πλάνο. Οι τοίχοι από τούβλο με μαύρους αρμούς άλλωστε είναι και οι πρωταγωνιστές της εισόδου.

Έκρηξη χρώματος

μοντέρνα έκρηξη χρωμάτων
Μια ουδέτερη παλέτα του άσπρου, μαύρου, γκρι και μπεζ, αποκτά ξαφνικά ένα hot pink πάγκο που αλλάζει τα πάντα. Εδώ οι διακοσμητές τόλμησαν και κέρδισαν το στοίχημα να δώσουν κάτι που δεν περίμενε κανείς.

Πολυτέλεια και τέχνη

άνεση πολυτέλεια και τέχνη
Το γεωμετρικό μοτίβο του πατώματος, έρχεται αντιμέτωπο με το floral σχέδιο του σκαμπό. Στον διάδρομο όμως βλέπεις μια προσεγμένη gallery, με φωτισμό και έμφαση στην τέχνη σε ουδέτερα χρώματα

Λουλούδια οριεντάλ λίλιουμ που κερδίζουν την προσοχή

στενή ξύλινη κονσόλα
Ένας τοίχος επενδεδυμένος με ξύλο και πολύ επαρκή φωτισμό, αποκτά μια κονσόλα σε διαφορετική απόχρωση ξύλου η οποία κοσμείται από ένα δίσκο για τα κλειδιά και μικροαντικείμενα και ένα βάζο με οριεντάλ.

Το αποτέλεσμα είναι πανέμορφο, όμως σε υποχρεώνει να φανταστείς τον χώρο χωρίς τα φρέσκα λουλούδια.