Τα trends στα παπούτσια για Φθινόπωρο / Χειμώνα ’17 – ’18

Αυτή είναι η εποχή που γνωρίζουμε τα νέα trends. Ξέρεις, αυτά που θα μας απασχολήσουν το Φθινόπωρο και το Χειμώνα του 2017/2018.

Καθώς, λοιπόν, κρατάς σημειώσεις και διαμορφώνεις την shopping ή έστω τη wishlist σου για τη σεζόν που ξεκινάει, θα πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ότι κανένα σύνολο δεν είναι ολοκληρωμένο χωρίς ένα υπέροχο ζευγάρι παπούτσια. Για αυτό και σήμερα μπορώ επιτέλους να δείξω τον ενθουσιασμό μου, μια και προς τα κάτω θα σου παρουσιάσω τις τάσεις στα παπούτσια που εντόπισα στα catwalks της νέας σεζόν. Ναι, τα παπούτσια είναι η μεγάλη αδυναμία κάθε γυναίκας.

Τσέκαρε ποιες είναι αυτές και αποφάσισε ποιες θα ενταχθούν στα προσωπικά σου looks!

Metallics & Glitter

Αυτή η τάση ίσως σου θυμίζει το space, αλλά είναι λίγο διαφορετική και σίγουρα μοναδική. Αφορά καθαρά το κομμάτι των παπουτσιών, τα οποία σύμφωνα με τους οίκους Chanel, Saint Laurent, Oscar de la Renta διακοσμούνται με gliters και αστραφτερές πέτρες. Από την άλλη, οι οίκοι Celine, Lacoste και Loewe επέλεξαν να ολοκληρώσουν τα σύνολά τους με μεταλλικά παπούτσια, πότε σε silver και πότε σε gold color. Θα παρατηρήσεις την τάση σε κάθε είδος παπουτσιού. Αυτό όμως που έχει την τιμητική του κυρίως είναι οι μπότες και τα ankle boots.

 

Sock Boots

Κάποια στιγμή (κάπου στα τέλη του καλοκαιριού) σου είχα μιλήσει για αυτήν την τάση. Πρόκειται για τις μπότες ή και ankle boots από λάτεξ, ύφασμα ή και suede που αγκαλιάζουν το πόδι σαν κάλτσα. Το συναντάμε σε έντονα χρώματα αλλά και σε ουδέτερα. Επιπλέον, μέχρι στιγμής τα έχουμε δει με high heel και όχι τόσο σε φλατ μορφή. Αν γυρίσεις λίγο πίσω το χρόνο θα θυμηθείς ότι αυτά τα παπούτσια τα έχει φορέσει και η Τάμτα αλλά και η Demy. Αυτήν την τάση την προσέξαμε κυρίως στους οίκους Nina Ricci, Burberry και Balenciaga.

 

Slouch boots

Διαβάζεις τον τίτλο και δεν πολύ-καταλαβαίνεις τι εννοώ! Οι slouch boots είναι στην ουσία οι μπότες σε oversized γραμμή και με έντονες σούρες που πέφτουν χαλαρά στο πόδι. Κατά πάσα πιθανότητα θα τις συναντήσεις σε over knee length ή και κάτω από το γόνατο. Το είδαμε στους οίκους Isabel Marant, Marc Jacons και Saint Laurent.

 

Combat boots

Μια από τις τάσεις που βλέπουμε στα παπούτσια τα τελευταία χρόνια. Τα combat boots (ή αλλιώς biker boots ή lace up shoes) θυμίζουν λίγο μοτοσικλετιστή και έχουν grunge χαρακτήρα. Ήδη έχουμε δει πολλές διάσημες να τα φορούν σε διάφορα χρώματα, όπως μαύρο, κίτρινο και λευκό, με μεγαλύτερες fan τη Gigi Hadid και την Ashley Olsen. Εκτός από αυτό, η Ashley Olsen σχεδίασε τα συγκεκριμένα booties και για την προσωπική της συλλογή The Row. Άλλοι οίκοι που προσέξαμε την τάση είναι οι Altuzarra και Valentino.

 

Statement Heel

Αυτήν τη σεζόν οι σχεδιαστές έβαλαν τα δυνατά τους και μας εξέπληξαν με τα εντυπωσιακά τακούνια που δημιούργησαν. Αν προσέξεις καλύτερα θα δεις ότι τα τακούνια πρόκειται για έργα τέχνης, διατηρώντας πάντα το θηλυκό τους υπόβαθρο. Οι οίκοι που μεγαλούργησαν σε αυτό το κομμάτι ήταν οι Prada, Marni, Proenza Schouler και Mary Katrantzou.

 

Loafers

Τα τελευταία χρόνια έχουμε μια ιδιαίτερη αδυναμία στα loafers. Όχι μόνο εμείς όμως, αλλά και οι μεγάλοι οίκοι και σχεδιαστές. Μέχρι στιγμής την τιμητική τους είχαν τα flat loafers. Τα συγκεκριμένα σχέδια θα συνεχίσουμε να τα βλέπουμε, μόνο που η ποικιλία εμπλουτίζεται και από ψηλοτάκουνα. Την τιμητική τους έχουν κυρίως τα έντονα και παστέλ χρώματα, για extravagant εμφανίσεις. Θερμοί υποστηρικτές αυτής της τάσης είναι οι MSGM, Mulberry και Miu Miu.

 

Mary Janes

Τα Mary Janes έχουν ρετρό χαρακτήρα και σίγουρα φέτος έχουν την τιμητική τους. Θα τα συναντήσεις με ψηλό αλλά και medium τακούνι, σε cool ή και πιο θηλυκό style. Για παράδειγμα, οι οίκοι Prada και Dolce & Gabbana τα “διακόσμησαν” με λαμπερές πέτρες και πρόσθεσαν point toe, ενώ ο οίκος Miu Miu διατήρησε τετράγωνη τη μύτη και το έκανε πιο ιδιαίτερο απλά με ένα snake effect μοτίβο.

 

Floral & Funky prints

Τα ιδιαίτερα μοτίβα και χρώματα βρίσκονται στο μεγαλείο τους. Οπότε αν είσαι fan των ιδιαίτερων παπουτσιών που τραβούν την προσοχή, τότε θα τα ευχαριστηθείς. Πολλοί οίκοι όπως Gucci, Versace και Erdem διακόσμησαν τα παπούτσια τους με floral, snakeskin και έντονα prints που προσθέτουν χρώμα και δυναμισμό στα σύνολα. Θα συναντήσεις αυτήν την τάση κυρίως σε booties αλλά και γόβες.

 

Cowboy boots

Όπως η western αισθητική είναι τάση στα ρούχα, έτσι και τα cowboy boots έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο οίκος Calvin Klein επέλεξε να παρουσιάσει αυτές τις μπότες μέχρι το γόνατο και με snake effect μοτίβο, ο οίκος Louis Vuitton έδωσε urban χαρακτήρα με τον ιδιαίτερο πάτο, ενώ ο οίκος Balmain τους έδωσε πιο trendy μορφή.

 

Lux textures

Εκτός από τα ιδιαίτερα prints που σου προανέφερα, την τιμητική τους έχουν και τα πολυτελή υφάσματα. Τι εννοώ; Ο οίκος Fendi στη χειμερινή του κολεξιόν ολοκλήρωσε τα σύνολά του με velvet boots πάνω από το γόνατο, ενώ οι οίκοι Miu Miu και Gucci δημιούργησαν γόβες και Mary Janes από σατέν και μεταξωτά υφάσματα. Οπότε το βελούδο, το σατέν και το μετάξι είναι so hot στα παπούτσια για φέτος.