Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα εύκολο, νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για να το μαγειρέψετε τετάρτη και παρασκευή.
Πατάτες Γιαχνί
Υλικά
- 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή κονκασέ
- Αλάτι πιπέρι
- 2 κρεμμύδια κομμένα χοντρά
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένος μαιντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τα σκεπάσει και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν βράση. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα ( αν επιλέξετε κονκασέ περάστε πρώτα από το μούλτι) και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι πατάτες, περίπου 40-50 λεπτά.