Ρινοπλαστική – Αλλάξτε την εξωτερική εμφάνιση της μύτης με ασφάλεια

Ρινοπλαστική - Αλλάξτε την εξωτερική εμφάνιση της μύτης με ασφάλεια

Η ρινοπλαστική είναι μία αισθητική επέμβαση που επανορθώνει το σχήμα της μύτης. Μία ρινική κοιλότητα μπορεί να έχει δυσμορφίες, οι οποίες να έχουν προκύψει εκ γενετής ή να είναι δύσμορφη και στραβή εξαιτίας τραύματος ή αποτυχημένης επέμβασης.

Σε γενικές γραμμές θα λέγαμε ότι εξισορροπεί τη μύτη, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου, ώστε να αποκτάει συμμετρία. Αφαιρεί την καμπούρα, και λεπταίνει τους χόνδρους που σχηματίζονται στα ρουθούνια.

Επιπλέον, διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στα λειτουργικά προβλήματα που εμφανίζονται στην μύτη, όπως το ρινικό διάφραγμα (δείτε εδώ) και οι ρινικές κόγχες. Ο ΩΡΛ θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να εξετάζει ότι κάθε μύτη είναι ξεχωριστή, γι΄αυτό οι αναλογίες είναι διαφορετικές και θα πρέπει να μειώνονται αντίστοιχα με πολύ προσοχή, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φυσικό.

Πότε επιλέγεται η ρινοπλαστική;

Μετά την ηλικία των 18 ετών που ο ασθενής έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του μπορεί να εφαρμοστεί η ρινοπλαστική.

Πριν την επέμβαση

Ο ΩΡΛ θα πρέπει να συζητήσει μαζί με τον ασθενή για το αποτέλεσμα και τι πρέπει να διορθωθεί ώστε ο ασθενής να είναι ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα.

Ο χειρουργός ελέγχει το χόνδρινο και το οστέινο σκελετό της μύτης. Η μύτη φωτογραφίζεται από διάφορες γωνίες και στην συνέχεια πραγματοποιείται μία απεικονιστική πρόβλεψη για το αποτέλεσμα που θα έχει η επέμβαση.

Διαβάστε ακόμα: Γνωρίστε τις καλύτερες ενυδατικές κρέμες προσώπου για το 2017- Super Εκπτώσεις!

Για την επιλογή του κατάλληλου χειρουργού είναι βασική η γνώση και η εμπειρία που έχει στην ρινοπλαστική και σε συγκεκριμένες μεθόδους. Επιπλέον οι λεπτοί χειρισμοί παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτή την επέμβαση.

Διάφορες τεχνικές συρραφής πλέον επιτρέπουν με ασφάλεια και λιγότερο χρόνο την αλλαγή στο περίγραμμα της μύτης. Μία επιτυχημένη ρινοπλαστική εναρμονίζεται πλήρως με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα και μία ανανεωμένη εμφάνιση.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες για την επέμβαση μέσα από την ιατρική ιστοσελίδα, εδώ. Κλείστε ένα πρώτο ραντεβού!