Λεβάντα: Τα 6 πολύτιμα μυστικά της

Το έλαιο λεβάντας έχει πολλές θεραπευτικά οφέλη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της υγείας και της απόκτησης ευεξίας.

Το όνομά της λεβάντας προέρχεται από το λατινικό lavare, που σημαίνει «πλύση». Πιστεύεται ότι χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά ως προσθετικό λουτρού για να καθαρίσει το σώμα και το πνεύμα στην αρχαία Περσία, την Ελλάδα και τη Ρώμη.

Ιστορικά, λεβάντας έχει χρησιμοποιηθεί ως αντισηπτικό και ως θεραπεία για το άγχος, ανησυχία, αϋπνία, απώλεια κατάθλιψη, κεφαλαλγία, στομαχική διαταραχή, και τα μαλλιά.

Είναι ένα βασικό συστατικό στην αρωματοθεραπεία, όπου η μυρωδιά χρησιμοποιείται τόσο για την επούλωση αλλά και τους σκοπούς της χαλάρωσης.

Δες τι μπορείς να κάνεις και ποια είναι τα 7 πολύτιμα οφέλη της λεβάντας για την υγεία και την ευεξία:

1. Πρόσθεσε αιθέριο έλαιο λεβάντας στο νερό του μπάνιου σου για στιγμές χαλάρωσης.

2. Κοιμήσου πιο γρήγορα προσθέτοντας λίγες σταγόνες σε ένα χαρτομάντιλο και τοποθετώντας το κάτω από το μαξιλάρι σου.

3. Αν έχεις πονοκέφαλο, ρίξε λίγο έλαιο λεβάντας σε ένα κομμάτι βαμβάκι ή στα δάχτυλά σου και κάνε μασάζ σιγά-σιγά στους κροτάφους σου. Η μυρωδιά θα σε χαλαρώσει, όσο το λάδι θα ανακουφίζει τον πονοκέφαλο.

4. Η λεβάντα χρησιμοποιείται σε μασάζ αρωματοθεραπείας ως μυοχαλαρωτικό. Κάνε μασάζ με το λάδι στο δέρμα και μαλάκωσε τους μύες της πλάτης.

5. Η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως αποχρεμπτικό.

6. Κάνε εισπνοές με έλαιο λεβάντας για να σε βοηθήσει με τη διαχείριση του πόνου, ειδικά μετά από μια προπόνηση ή χειρουργική επέμβαση.