9 συμβουλές για να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Η ανάπτυξη των μαλλιών είναι μια απόφαση που θέλει υπομονή και πολλά περισσότερα. Αν βαρεθήκατε το κούρεμα σας ή είχατε μια αποτυχημένη κουπ και θέλετε να αυξήσετε το μήκος τους, θα πρέπει να ακολουθήσετε τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας.

Ακολουθώντας μια σταθερή θεραπευτική αγωγή, μπορείτε να επιμηκύνετε τα μαλλιά σας και να υιοθετήσετε κάποιες καλές συνήθειες.

Οι γυναίκες και οι άνδρες που θέλουν να μακρύνουν τα μαλλιά τους χωρίς να ακολουθήσουν μια θεραπευτική αγωγή, σκληρά χημικά ή extensions, μπορούν να το κάνουν μόνοι τους. Μην βαριέστε ή απογοητεύεστε με αυτό που έχετε ήδη, απλά βασιστείτε σε αυτό.

Ανακαλύψτε λοιπόν τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας και υιοθετήστε τα!

Χτένισμα σε στεγνά μαλλιά

Παρόλο που το χτένισμα και το ξεμπέρδεμα των υγρών μαλλιών είναι πιο εύκολο, η υγρασία που παγιδεύεται στην τρίχα την αποδυναμώνει και την κάνει πιο εύθραυστη. Τα μαλλιά σας όταν είναι υγρά δεν είναι τόσο δυνατά και ελαστικά, όσο όταν είναι στεγνά. Επομένως, το τράβηγμα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή της τρίχας από την ρίζα ή την μέση της. Αυτό είναι κάτι που δεν το θέλετε καθόλου όταν προσπαθείτε να τα μακρύνετε.

Άρα, ένα από τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας κρύβεται στο χτένισμα τους μόνο όταν είναι στεγνά. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί πως το χτένισμα τους πριν πέσετε για ύπνο μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη τους.

Ξεχάστε το καθημερινό λούσιμο

Αυτό σημαίνει πως δεν πρέπει με τίποτα να λούζεστε σε καθημερινή βάση όταν προσπαθείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Πρόκειται για ένα από τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας που έχει μεγάλη σημασία. Ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών σας, μπορεί να χρειαστείτε ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, αλλά είναι για το καλύτερο. Τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στο τριχωτό της κεφαλής, είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των μαλλιών. Επομένως, αφήστε τα ήσυχα να κάνουν την δουλειά τους. Το υπερβολικό σαμπουάν και το τρίψιμο απομακρύνει αυτά τα έλαια. Περιορίστε το στυλιζάρισμα και την υπερβολική θερμότητα, έτσι ώστε να έχετε μια υγιή ανάπτυξη της τρίχας.

Βελτιώστε την διατροφή σας

Η υγειά των μαλλιών εξαρτάται ως γνωστόν και από την υγιεινή διατροφή. Αυτό είναι άλλο ένα από τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας, εξάλλου είναι από μόνα τους μια μορφή πρωτεΐνης και χρειάζονται να τραφούν με αυτήν για να διατηρηθούν όμορφα και ζωντανά. Τα αυγά, το ψάρι, τα ωμέγα λιπαρά, τα πράσινα φυλλώδη και (σύμφωνα με μια beauty blogger) οι κολοκύθες αποτελούν σημαντικές τροφές που ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών. Η πρωτεΐνη, τα λιπαρά και ο σίδηρος τρέφουν τα μαλλιά από την ρίζα ως την άκρη τους.

Αποφύγετε την ζάχαρη

Είναι δύσκολο να αποφύγετε την ζάχαρη αφού υπάρχει σχεδόν στα πάντα, αλλά η υπερβολική κατανάλωση καταστρέφει το κολλαγόνο και την κερατίνη, τα οποία είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της τρίχας. Το κολλαγόνο είναι ένα αμινοξύ που κάνει τα μαλλιά δυνατά, αλλά η ζάχαρη το ξεπλένει με μεγάλη μανία. Κόβοντας την ζάχαρη θα παρατηρήσετε διαφορά τόσο στα μαλλιά σας, όσο και στο δέρμα και τα νύχια σας.

Η υψηλή θερμότητα δεν κάνει καλό

Συνεχίζοντας τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας θα πρέπει να ξέρετε πως η υπερβολική ζέστη δεν κάνει καλό σε κανέναν. Χρησιμοποιώντας πιστολάκι, ψαλίδι για μπούκλες ή σίδερο ισιώματος, απομακρύνετε σε υπερβολικό βαθμό την υγρασία που έχουν τα μαλλιά σας, προκαλώντας τους αδυναμία. Δεν χρειάζεται να πετάξετε όλα τα εργαλεία styling, απλά χρησιμοποιήστε τα με σύνεση και δώστε στα μαλλιά σας ένα διάλειμμα που και που.

Έλαια και μαλακτικό

Η διατήρηση της υγρασίας των μαλλιών σας είναι απαραίτητη για την ταχύτερη ανάπτυξη τους και αποτελεί ένα από τα σημαντικά μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας. Δίνοντας τους τακτικά μια βαθιά μαλακτική θεραπεία ή μια θεραπεία με έλαια τα βοηθάτε να διατηρήσουν την υγρασία τους. Οι θεραπείες με έλαια μπορούν να γίνουν πριν ή μετά το λούσιμο και θα θρέψουν τα μαλλιά σας με λιπαρά οξέα. Δοκιμάστε οποιοδήποτε από αυτά τα έλαια που είναι ιδανικά για τα μαλλιά σας: argan, καρύδας, jojoba, ελαιόλαδο ή καστορέλαιο.

Ανεστραμμένο μασάζ

Το ανεστραμμένο μασάζ είναι ένα από τα μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας. Καθίστε σε μια καρέκλα, σκύψτε μπροστά μέχρι το κεφάλι σας να είναι σε χαμηλότερο από την καρδιά σας επίπεδο και ξεκινήστε να κάνετε μασάζ με τα δάχτυλα σας ή το ειδικό σύρμα για μασάζ στο κεφάλι. Με αυτό τον τρόπο αυξάνετε την κυκλοφορία του αίματος. Προσθέστε μερικές σταγόνες ελαίου για πιο απολαυστικό μασάζ, αλλά αν νιώσετε να αδειάζει το κεφάλι σας ή ζαλίζεστε, σταματήστε.

Κούρεμα

Ενώ οι ειδικοί στα μαλλιά και την ομορφιά έχουν τη δική τους γνώμη σχετικά με το πόσο συχνά πρέπει να κόβετε τα μαλλιά σας, κουρεύοντας τα κάθε τόσο μπορείτε να τα διατηρήσετε υγιή και να αποτρέψετε την θραύση τους. Χωρίς να κόβετε την ψαλίδα προκαλείτε θραύση, αποτρέπετε την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ την αφήνετε να «ταξιδέψει» σε όλο το μήκος της τρίχας. Το φασκόμηλο είναι μια παλιά συμβουλή που έχει αποτέλεσμα!

Μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό όταν πλένεστε

Όταν μπαίνετε στο ντους θέλετε η θερμοκρασία του νερού να είναι τέλεια και πολλές φορές τείνετε να πηγαίνετε προς το ζεστό και όχι προς το κρύο. Το ζεστό νερό είναι καλό για να αφαιρέσει ότι συσσωρεύεται στους πόρους αλλά μπορεί επίσης να κάνει τα μαλλιά εύθραυστα, ξηρά και πορώδη. Μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση και αποδυνάμωση των θυλάκων των τριχών.

Το κρύο νερό βοηθά να σφραγίσει την υγρασία και να κάνει τα μαλλιά λαμπερά. Αυτό είναι το «εισιτήριο» για την ανάπτυξη των μαλλιών. Το χλιαρό νερό είναι η ιδανική μέση λύση που συνδυάζει τα οφέλη και των δυο επιλογών.

Με αυτά τα μικρά μυστικά για να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά σας θα δείτε γρήγορα αποτέλεσμα!