Έχεις τριχόπτωση; 6 συμπληρωματικές κινήσεις που θα σώσουν τα μαλλιά σου

Περισσότερο από το ένα τρίτο των γυναικών σε όλο τον πλανήτη, από 25 έως 35 ετών, υποφέρουν από εποχική ή μόνιμη απώλεια τριχών και δεν εξαιρούνται ούτε οι διάσημες σταρ.

Το άγχος και η υπερκόπωση αποτελούν σίγουρα κάποιους από τους κυριότερους ενόχους. «Οι γυναίκες οδηγούνται σε όλο και πιο αγχωτική ζωή, με εσωτερικές πιέσεις και καθημερινά προβλήματα που δεν είχαν οι μητέρες τους» εξηγεί ο διάσημος καθηγητής και χειρουργός δερματολόγος Bessam Farjo, με εξειδίκευση στην κλινική τριχολογία, σε άρθρο του στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Investigating Dermatology. Ψάχνεις την ιδανική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης;

Εκτός από τις 12 τροφές που προλαμβάνουν την τριχόπτωση και δυναμώνουν τα μαλλιά μάθε και μερικές έξτρα συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών σου:
Καθημερινά χτένιζέ τα απαλά με βούρτσα από φυσικές τρίχες, ξεκινώντας από το δέρμα του τριχωτού προς τις άκρες, έτσι ώστε να κάνεις ένα είδος μασάζ που θα τονώσει την κυκλοφορία των φυσικών θρεπτικών ελαίων που εκκρίνονται από το δέρμα.

Για λίγο διάστημα απόφυγε κάθε είδους τεχνική εργασία στο κομμωτήριο. Οι συχνές βαφές, oι ανταύγειες και το ίσιωμα με τη χρήση θερμού αέρα αδυνατίζουν τα μαλλιά και τα κάνουν ευάλωτα. Για τον ίδιο λόγο μην απλώνεις στα μαλλιά σoυ πολύ σκληρά προϊόντα styling με οινόπνευμα. Διάλεξε ένα απαλό σαμπουάν για ευαίσθητα μαλλιά και φρόντισε να κάνεις μια κούρα με ένα θρεπτικό λάδι μία φορά την εβδομάδα.

Δοκίμασε μια αυτοσχέδια κούρα αναδόμησης της τρίχας με ελαιόλαδο μία φορά την εβδομάδα, πριν από το λούσιμο (εναλλακτικά χρησιμοποίησε δαφνέλαιο, λάδι αβοκάντο ή λάδι καρύδας). Άπλωσε λάδι στα μαλλιά σου, κάνε ένα απαλό μασάζ και άφησέ το να δράσει για 15 λεπτά. Μετά λούσε τα κανονικά. Το λάδι της ελιάς έχει θεραπευτική δράση στα μαλλιά και τα διατηρεί πλούσια και στιλπνά, κυρίως λόγω του σιδήρου που περιέχει. Επιπλέον, όταν συνδυάζεται με μασάζ, διώχνει τις εντάσεις, φτιάχνει τη διάθεση και ενισχύει την καλή κυκλοφορία της περιοχής, που στην αντίθετη περίπτωση μπορεί να είναι αιτία εμφάνισης πολλών προβλημάτων στο τριχωτό της κεφαλής.

Επένδυσε σε μια εξειδικευμένη αγωγή κατά της τριχόπτωσης με σαμπουάν και αμπούλες.

Αναζήτησε ένα μείγμα από φυτικά εκχυλίσματα.

Τα προϊόντα για τα μαλλιά που περιέχουν στις φόρμουλές τους φυτικά εκχυλίσματα βοηθούν σημαντικά. Το Τμήμα Δερματολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Σκοτίας Αberdeen Royal Infimary διεξήγαγε έρευνα για τις ανάγκες της οποίας ασθενείς έκαναν μασάζ στο κεφάλι τους χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από λεβάντα, θυμάρι δεντρολίβανο και έλαιο από ξύλο κέδρου. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά, αφού οι συμμετέχουσες παρατήρησαν ότι μετά την εφαρμογή του μείγματος τα μαλλιά τους ήταν πιο δυνατά και μάκραιναν πολύ πιο γρήγορα σε σχέση μ’ εκείνα μιας άλλης ομάδας, η οποία εφάρμοσε ένα συμβατικό μείγμα από το φαρμακείο.

Απόφυγε να πιάνεις συνέχεια τα μαλλιά σου με λαστιχάκι.
Όλες όσες έχουμε μακριά μαλλιά συνηθίζουμε να το φοράμε στον καρπό μαζί με τα υπόλοιπα βραχιόλια μας. Τα χρησιμοποιούμε ανά πάσα στιγμή για να τα πιάσουμε σε πρόχειρη αλογοουρά ή σε κότσο όταν κάνουμε ένα γρήγορο ντους. Aποτελεί την εύκολη λύση, αλλά δημιουργεί και προβλήματα: Ασυναίσθητα τοποθετούμε το λαστιχάκι πάντα στο ίδιο σημείο, με αποτέλεσμα να πιέζονται υπερβολικά οι ήδη εγκλωβισμένοι θύλακες της τρίχας, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αδυνάτισμά της και αναγκαστικά σε τριχόπτωση. Μην κοιμάσαι ποτέ με πιασμένα μαλλιά, ώστε να δώσεις την ευκαιρία στην τρίχα να ξεκουραστεί.