Καστανές ανταύγειες | και όμως είναι απαραίτητες σχεδόν σε όλα τα χρώματα μαλλιών

Όταν μιλάμε για ανταύγειες μαλλιών το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι οι ανοιχτόχρωμες ξανθές ανταύγειες. Οι ανταύγειες δηλαδή που θα δώσουν φως στο χρώμα των μαλλιών μας, που θα φωτίσουν το πρόσωπό μας και γενικώς η λέξη ανταύγεια έχει συνδεθεί με φως. Αυτή είναι η σημασία της λέξης αλλά όμως μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν και κάποιες άλλες ανταύγειες που δεν δίνουν φως αλλά σκουραίνουν τα μαλλιά μας. Ο λόγος για τις καστανές ανταύγειες και με αυτό θα ασχοληθούμε στο σημερινό άρθρο.

Οι καστανές ανταύγειες είναι οι πιο δημοφιλείς ανταύγειες μετά τις ξανθές διότι είναι απαραίτητες για να εξισορροπούμε το χρώμα το χρώμα των μαλλιών μας.

Πιο αναλυτικά:

Φανταστείτε ότι έχουμε μία βάση την οποία φωτίζουμε κάθε λίγους μήνες με ανταύγειες. Ανταύγεια στην ανταύγεια σιγά-σιγά η βάση μας αρχίζει και χάνεται και το αποτέλεσμα θα είναι ένα ενιαίο ξανθό χρώμα στο κεφάλι μας και θα έχουμε ξεφύγει εντελώς από το στόχο. Μία άλλη περίπτωση είναι οι ανταύγειες μας να έχουν ανοίξει τόσο πολύ που να πρέπει να με κάποιο τρόπο να ρίξουμε τον τόνο. Οπότε σε αυτή τη περίπτωση πάλι θα χρησιμοποιήσουμε καστανές ανταύγειες.

Όπως καταλαβαίνετε οι καστανές ανταύγειες είναι απαραίτητες. Είναι αυτές που θα επαναφέρουν τις ανταύγειες σε αρχική κατάσταση, είναι αυτές που θα ρίξουν τον τόνο του ξανθού και είναι αυτές που θα δώσουν ισορροπία στο τελικό χρώμα.

Υπάρχει όμως και μια άλλη περίπτωση που μπορούμε πάλι να χρησιμοποιήσουμε τις καστανές ανταύγειες. Για παράδειγμα όταν ένα χρώμα μαλλιών είναι ξανθό είτε φυσικό είτε βαμμένο, μπορούμε να του δώσουμε μία διάσταση, ένα παιχνίδι με φως και σκιά και να το κάνουμε πιο ενδιαφέρον προσθέτοντας μερικές καστανές ανταύγειες. Έτσι λοιπόν συμπεραίνουμε ότι τις καστανές ανταύγειες τις χρησιμοποιούμε περισσότερα στα ανοιχτά χρώματα όμως αυτός δεν είναι και ο κανόνας. Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου μπορούμε  να αξιοποιήσουμε τις καστανές ανταύγειες και σε σκούρα μαλλιά αρκεί να υπάρχει τουλάχιστον 3-4 τόνους πιο σκούρα βάση για να αναδεικνύεται το χρώμα.

Δείτε ακόμα Καραμελέ ανταύγειες για να φωτίσεις τα μονότονα χρώματα μαλλιών

Για να ολοκληρώσουμε, οι σκούρες ανταύγειες είναι πάρα πολύ βασικές και έχουν μια μεγάλη γκάμα τόνων και χρωμάτων ικανές για να ανταποκριθούν σε κάθε διεργασία και χρώμα μαλλιών. Μπορούν να δείχνουν εντελώς φυσικές, μπορούν να δείχνουν γλυκές και φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να δημιουργούν απίστευτες αντιθέσεις. Για να μη σας κουράζω άλλο δείτε μερικά παραδείγματα στις παρακάτω εικόνες για το πώς δηλαδή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις καστανές ανταύγειες στα μαλλιά μας.

Οι καστανές ανταύγειες απαραίτητες σε λευκά μαλλιά

Για κάποιες γυναίκες που έχουν ασπρίσει αρκετά γρήγορα και έχουνε πολλές λευκές τρίχες ή για γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, οι καστανές ανταύγειες θα αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Μπορούν μία στο τόσο να πετάνε κάποιες καστανές σκούρες ανταύγειες για να μιμούνται το φυσικό τους χρώμα.

 

Καστανές ανταυγειες σε ενιαίο ξανθό χρώμα

 Σε μαλλιά με ανταύγειες

 

Καστανές ανταύγειες σε μαύρα μαλλιά

Σε ένα μαύρο χρώμα μαλλιών μπορείτε να πετάξετε σποραδικά μερικές καστανές ανταύγειες για να γλυκάνετε το χρώμα σας. Δεν θα σας συμβούλευα να κάνετε σε όλο το κεφάλι ανταύγειες γιατί το αποτέλεσμα θα είναι πολύ “τυποποιημένο”.

 

Καστανές ανταυγειες για έντονες αντιθέσεις

 

Καστανές ανταυγειες στο φυσικό τόνο

 

Καστανες ανταύγειες για μπαλαγιάζ ή για όμπρε αποτέλεσμα

Απαραίτητες και για μπαλαγιάζ και για όμπρε αποτέλεσμα λοιπόν. Οι κομμωτές για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό μπαλαγιαζ και να το φέρουν στη κατάσταση που θέλουν, πολλές φορές χρειάζεται για να να χρησιμοποιήσουν καστανές ανταύγειες για να το επιτύχουν. Και λογικά να το πάρετε, θα καταλάβετε και μόνες σας πως οι καστανές ανταύγειες τελικά χρειάζονται παντού. Όσο για τα όμπρε μαλλιά, οι καστανες ανταύγειες και πάλι χρησιμοποιούνται αλλά η διάφορα είναι ότι δεν συνεχίζουν μέχρι τις άκρες αλλά σταματούν περίπου στο μισό σβήνοντας μαλάκα για να δημιουργήσουν το ombre αποτέλεσμα.