Ανταύγειες στο σπίτι: 8 βήματα για να τις κάνεις μόνη σου

Αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα τότε μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε ανταύγειες στο σπίτι μόνες σας. Πριν όμως ξεκινήσετε θα πρέπει να ξέρετε κάποια βασικά πράγματα, όπως για τα χρώματα και την τεχνική.

Γενικά στις ανταύγειες χρησιμοποιούνται ανοιχτά χρώματα για να δώσουν φως, όπως είναι οι ζεστές αποχρώσεις της καραμέλας, το μελί χρώμα και σταδιακά ανοίγουμε μέχρι τις πιο ασπριδερές ανταύγειες. Καλό θα είναι το χρώμα των μαλλιών σας να είναι μεσαίου τόνου και πάνω, διότι στα σκούρα μαλλιά το ξάνοιγμα είναι αρκετά δύσκολο και μπορεί να προκύψουν ανεπιθύμητα χρώματα(πορτοκαλί) που είναι δύσκολο να εξουδετερωθούν και να καλυφθούν με ρεφλέ.

Τι πρέπει να προσέξεις αν βάφεις τα μαλλιά σου στο σπίτι

Γι’ αυτό θα σας συμβούλευα αν τα μαλλιά σας είναι σκούρα καστανά, καστανά ή μαύρα καλύτερα να κάνετε τις ανταύγειες στο κομμωτήριο. Η ανταύγειες στο σπίτι δεν είναι εύκολη υπόθεση, γι’αυτό ακολουθήστε τις οδηγίες που θα σας δώσουμε για να πετύχετε ένα άψογο αποτέλεσμα.

Ανταύγειες στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε :

  • Χτένα μαλλιών με μακριά ράχη
  • Βούρτσα μαλλιών
  • Κλάμερ
  • Μπολάκι και πινέλο για τη βαφή
  • Ντεκαπάζ και οξυζενέ
  • Αλουμινόχαρτο
  • Μεταλλικά κλιπς

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 1

Αναμείξτε στο μπολάκι το οξυζενέ μαζί με το ντεκαπάζ σε αναλογία ένα προς ένα σύμφωνα με τις οδηγίες. Πάρτε μία τούφα από τα μαλλιά σας από τη μέσα πλευρά και απλώστε το ντεκαπάζ για να κάνετε το τεστ. Αφήστε 10 με 15 λεπτά και σκουπίστε με ένα βρεγμένο βαμβάκι μέχρι να πετύχετε την απόχρωση που θέλετε στα μαλλιά σας. Αν το χρώμα δε σας ικανοποιεί απλώστε πάλι ντεκαπάζ και αφήστε άλλα 5 με 10 λεπτά. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να καταλήξετε στο επιθυμητό τόνο. Με αυτόν τον τρόπο θα υπολογίσετε και την ώρα που χρειάζονται τα μαλλιά σας για να ανοίξουν.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 2

Τα μαλλιά σας θα πρέπει να είναι δύο μέρες άλουστα για να υπάρχει φυσική λιπαρότητα στις ρίζες. Αν τα μαλλιά σας λαδώνουν γρήγορα τότε μπορεί να τα έχετε λούσει και την προηγούμενη μέρα.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 3

Βουρτσίστε καλά τα μαλλιά σας για να ξεμπλεχτούν από τους κόμπους.Καλό θα είναι να είναι ισιωμένα από τη προηγούμενη μέρα για διευκόλυνση.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 4

Χωρίστε τα μαλλιά σε τέσσερα τμήματα. Στη συνέχεια καντε μία χωρίστρα στη μέση του κεφαλιού και πιάστε με κλάμερ δεξιά και αριστερά στους κροτάφους. Τώρα προχωρήστε στο πίσω τμήμα του κεφαλιού και επίσης κάντε μία χωρίστρα στη μέση και πιάστε τις τούφες δεξιά και αριστερά.

ανταύγειες στο σπίτι

 

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 5

Με το πίσω μέρος της χτένας χωρίστε σε ευθεία ένα τμήμα των μαλλιών και πάχος περίπου 1-2 εκατοστά. Ξεκινήστε από την περιοχή, ακριβώς πάνω από το αυτί. Τώρα με το πίσω μέρος της χτένας προσπαθήστε να πάρετε πολύ λεπτές τούφες μαλλιών, ενώ θα πρέπει να αφήνετε ανάμεσα μικρά διαστήματα για να υπάρχουν κενά (όπως στη φωτο).

ανταύγειες στο σπίτι

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 6

Σηκώστε τις λεπτές τούφες που ξεχωρίσατε από τα υπόλοιπα μαλλιά και τοποθετήστε από κάτω το αλουμινόχαρτο. Τώρα με το πινέλο της βαφής παίρνετε μία ποσότητα ντεκαπάζ και την απλώνετε πάνω τους. Αφήνετε 1-2 εκατοστά από τις ρίζες και κατεβαίνετε μέχρι και τις άκρες. Διπλώνετε το αλουμινόχαρτο πρώτα δεξιά και αριστερά και ύστερα από κάτω προς τα πάνω για να κλείσετε μέσα τις ανταύγειες. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζετε στα ακριβώς από πάνω μαλλιά.

ανταύγειες στο σπίτι

TIP: Χρησιμοποιήστε τα σιδερένια κλιπάκια για να στερεώσετε καλά τα αλουμινόχαρτα. Εάν γλιστρήσουν υπάρχει κίνδυνος η βαφή να τρέξει από κάτω.

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 7

Αφού τελειώσετε όλο το κεφάλι θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι ο χρόνος ξανοίγματος δεν είναι ο ίδιος για όλα τα μαλλιά. Από αυτά που ξεκινήσατε πρώτα θα χρειαστούν λιγότερο χρόνο από ό,τι τα πίσω που κάνατε τελευταία. Γι’ αυτό ελέγχεται σε συχνά χρονικά διαστήματα τον τόνο ξανοίγματος. Μόλις δείτε ότι τα μαλλιά σας έχουν φτάσει στον επιθυμητό τόνο τότε ξεβγάλτε τοπικά με νερό και σκουπίστε με μία πετσέτα.

Ξανθά χρώματα μαλλιών: 12 Διάσημες Αποχρώσεις όλων των Εποχών

TIP: Για να βοηθήσετε το χρώμα να ανοίξει πιο γρήγορα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι. Η θερμότητα θα τα βοηθήσει να ανοίξουν πιο γρήγορα

Ανταύγειες στο σπίτι # Βήμα 8

Αφού ολοκληρωθεί ο χρόνος, Λούστε τα μαλλιά σας με σαμπουάν δύο χέρια και στη συνέχεια χρησιμοποίησε κοντίσιονερ. Εάν θέλετε να δώσετε μια άλλη απόχρωση στα μαλλιά σας από αυτή που έχει προκύψει θα πρέπει να κάνετε ρεφλέ στην απόχρωση που θέλετε.
Αν θέλετε να είσαστε μέσα στη μόδα τότε θα σας συμβουλεύαμε να χρησιμοποιήσετε αποχρώσεις για ρεφλέ όπως το ash blonde, silver, battery blonde.

Στο άρθρο μας οδηγός για τέλειο ξανθό θα βρείτε όλα τα σωστά βήματα και τα νούμερα των βαφών για να κάνετε το ρεφλέ στις ανταύγειες. Ελπίζω να σας βοήθησα. Η μόνη δυσκολία που μπορεί να αντιμετωπίσετε, είναι οι ανταύγειες στο πίσω μέρος του κεφαλιού, γιατί θα πρέπει να γίνουν με καθρέφτη.