Ποιο μακιγιάζ και ποιο hairlook ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου;

Θα έχεις παρατηρήσει ότι κάποιες γυναίκες, και κυρίως οι λαμπερές stars, δείχνουν πάντοτε υπέροχες όποιο στυλ μαλλιών ή μακιγιάζ και αν επιλέξουν. Αυτό συμβαίνει γιατί έχουν βρει τι της κολακεύει ανάλογα το σχήμα του προσώπου τους.

Πώς θα ανακαλύψεις το δικό σου;

Τραβήξε τα μαλλιά πίσω με μια στέκα ή μια κορδέλα ώστε να απομακρυνθούν από το πρόσωπο. Στάσου μπροστά σε έναν καθρέπτη. Πάρε μια μεζούρα και μέτρησε την απόσταση από την κορυφή του μετώπου μέχρι το πιγούνι. Στη συνέχεια, κάνε το ίδιο για να βρεις την απόσταση των ζυγωματικών και την απόσταση των οστών της κάτω γνάθου.

Ώρα για σχέδιο!

Σε ένα χαρτί σχημάτισε με έναν χάρακα και ένα μολύβι το σχήμα από τις μετρήσεις που βρήκες, ενώνοντας όλα τα σημεία. Ας δούμε τώρα τα αποτελέσματα:

Οβάλ πρόσωπο: Θεωρείται το ιδανικότερο σχήμα αφού έχει απαλές στρογγυλεμένες γραμμές και έντονα ζυγωματικά. Δεν θα δυσκολευτείς στο μακιγιάζ ούτε στο στυλ των μαλλιών, ό,τι και να επιλέξεις σου ταιριάζει.

Στρογγυλό πρόσωπο: Έχεις έντονα μάγουλα και σχεδόν το ίδιο μήκος και πλάτος. Αυτό σημαίνει ότι το μακιγιάζ και τα μαλλιά θα πρέπει να δημιουργούν τις απαραίτητες γωνίες και να το λεπταίνουν.

διάβασε πως να κάνω φωτοσκιάσεις ανάλογα με το σχήμα του προσώπου μου

Τετράγωνο πρόσωπο: Έχει το ίδιο πλάτος στο μέτωπο, στα ζυγωματικά και στα οστά της κάτω γνάθου. Το μακιγιάζ και το χτένισμα που θα επιλέξεις, θα πρέπει να απαλύνει τις γωνίες του.

Μακρόστενο πρόσωπο: Διαθέτει μεγαλύτερο μήκος και μικρότερο πλάτος. Το μακιγιάζ και το στυλ των μαλλιών θα πρέπει να ισορροπεί τις αποστάσεις μεταξύ μήκους-πλάτους.

Σχήμα καρδιάς: Χαρακτηρίζεται από στρογγυλεμένες κορυφές στην περιοχή του μετώπου, πλαταίνει στην περιοχή των ζυγωματικών και καταλήγει σε γωνία στο πιγούνι. Σε αυτή την περίπτωση επίλεξε μακιγιάζ και σχήμα μαλλιών τα οποία θα μικραίνουν την απόσταση ανάμεσα στα οστά των ζυγωματικών.

queen.gr