Γαλατόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά:

  • 8 φύλλα κρούστας για γλυκά
  • 6 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλιτζ. τσαγιού σιμιγδάλι ή ρυζάλευρο
  • 4 αυγά
  • ½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora Soft με βούτυρο
  • Ζάχαρη άχνη και κανέλα για το σερβίρισμα

Για το άλειμμα:

  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη

Για το σιρόπι:

  • 2 φλιτζ. τσαγιού νερό
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 μπαστουνάκι κανέλα
  • Φλούδα ½ λεμονιού

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι σε 1 φλιτζάνι κρύο γάλα. Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να πάρει βράση.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και τα αφήνουμε όλα μαζί να σιγοβράσουν, μέχρι να πήξει καλά η κρέμα.
Σε όλο αυτό το διάστημα ανακατεύουμε διαρκώς με ξύλινη κουτάλα, για να μη κολλήσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει λίγο. Ρίχνουμε το ½ φλιτζάνι βούτυρο και τα 4 αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε
Στρώνουμε τα φύλλα σε ταψί (αλειμμένο καλά με βούτυρο) και τα αλέιφουμε ένα-ένα με το υπόλοιπο βούτυρο. Από πάνω απλώνουμε την κρέμα και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα, που έχουν περισσέψει έξω από το χείλος του ταψιού.
Βάζουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο και την ψήνουμε στους 190°C. Μετά από 30 λεπτά, χτυπάμε τα 2 αυγά με τις 2 κουταλιές ζάχαρη και αλείφουμε με αυτό το μίγμα την επιφάνεια της πίτας.
Ξαναβάζουμε την πίτα στον φούρνο και την αφήνουμε άλλα 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθεί. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 5 λεπτά περίπου και περιχύνουμε την πίτα αμέσως μόλις τη βγάλουμε από τον φούρνο. Φροντίζουμε να ρίξουμε σιρόπι και στις άκρες της πίτας πάνω από τα φύλλα