Πικάντικα χοιρινά παϊδάκια

Υλικά:

  • 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουτάκι Coca – Cola
  • 250 γρ. καυτερή σως ντομάτας
  • 1/3 φλιτζανιού καφέ Μουστάρδα
  • 1 κ.σ. λευκό ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 ½ κ. χοιρινά πλευρά (παϊδάκια)

Για την καυτερή σως ντομάτας:

  • 500γρ. χυμός ντομάτας ή 400γρ. φρέσκια πολτοποιημένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη
  • 3 σταγόνες ταμπάσκο
  • ⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε μια μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα, την πιπεριά, το ταμπάσκο, την πάπρικα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι και σιγοβράζουμε ανακατεύωντας για 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση, μέχρι η σάλτσα μας να δέσει. Οταν ειναι έτοιμη, τη βάζουμε στην άκρη.

Για να ετοιμάσουμε τη μαρινάδα, βράζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα την καστανη ζάχαρη, τα σκόρδα, την καυτερή σως που φτιάξαμε, το ξύδι, την μουστάρδα και την coca cola, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η μαρινάδα να δέσει. Αφήστε τη να κρυώσει εντελώς . Χωρίστε τη σε δύο δοχεία και βάλτε το ένα δοχείο στο ψυγείο για να το χρησημοποιήσουμε αργότερα .
Τοποθετήστε το κρέας σε ένα μεγάλο αλουμινόχαρτο και απλώστε από πάνω τη μισή μαρινάδα και στις δύο πλευρές. Διπλώστε το αλουμινόχαρτο και βάλτε το στο ψυγείο για 8 ώρες να μαριναριστεί.
Όταν είμαστε έτοιμοι να μαγειρέψουμε τα πλευρά, προθερμάνετε το φούρνο στους 140ο βαθμούς C. Τοποθετήστε το αλουμινόχαρτο κλειστό σε ένα ταψί στο φούρνο για 2 ώρες. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αυξήστε τη θερμοκρασία στους 150ο. Απλώστε το άλλο μισό της μαρινάδας στο κρέας και βάλτε ξανά το ταψί στο φούρνο για άλλα 30 με 40 λεπτά. Η γεύση τους δεν υπάρχει!