Summer colors: Αυτά είναι τα μεγαλύτερα χρωματικά trends του φετινού καλοκαιριού

Ακόμα προσπαθούμε να ξεπεράσουμε τη φρενίτιδα του millennial pink (χωρίς επιτυχία), ενώ ήδη το Gen Z Yellow έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις (μετά από πολλή προσπάθεια). Την ίδια στιγμή, τα mints βρίσκουν τρόπο να… τρυπώνουν κάθε λίγο και λιγάκι στη διακόσμηση (ΚΑΘΕ καλοκαίρι), ενώ το jade ξέρει πώς να μας τραβάει την προσοχή (αλλά να ξεχνιέται γρήγορα). Φυσικά, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις πάντοτε φινετσάτες μονοχρωμίες του λευκού, του μαύρου και του γκρι, ενώ ταυτόχρονα τα all time classic μπλε και η terracotta δεν θα μπορούσαν να λείπουν από την καλοκαιρινή διακόσμηση. Και κάπως έτσι κυλάει η ζωή για τους interior lovers του κόσμου, που βλέπουν τα αγαπημένα τους χρώματα να έρχονται στο προσκήνιο και βεβαίως να… απέρχονται. Και όμως, κάθε καλοκαιρινή ανανέωση ξεκινάει από την χρωματική παλέτα! Γι’ αυτό και η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στις αποχρώσεις που θεωρούνται ως οι μεγαλύτερες τάσεις στη διακόσμηση της φετινής σεζόν!

Είτε, λοιπόν, ετοιμάζεσαι να πιάσεις πινέλο και ρολό, είτε απλώς να επέμβεις με μικρότερες χρωματικές προσθήκες, όπως στα επιμέρους διακοσμητικά αντικείμενα (βλ. μαξιλάρια, ριχτάρια, κιλίμια, κουρτίνες) ή ακόμη και σε ορισμένα έπιπλα του σπιτιού, σου έχω όλες τις απαντήσεις!

Γιατί παρακάτω μπορείς να δεις και να πάρεις ιδέες από τις μεγαλύτερες χρωματικές τάσεις στη διακόσμηση!

Μπλε αποχρώσεις

Παραδοσιακά το μπλε είναι ένα χρώμα που μεσουρανεί την καλοκαιρινή περίοδο. Για τη φετινή χρονιά, λοιπόν, οι έντονες και “ζωηρές” αποχρώσεις του μπλε θα δώσουν τη θέση τους στην περισσότερο παστέλ εκδοχή τους, εκείνη που γκριζάρει ελαφρώς, ενώ ταυτόχρονα έχει πιο ήπιο και απαλό χαρακτήρα. Σταθερά το navy blue κερδίζει την “μάχη”, με το βαθύ indigo και το σκούρο cobalt να ακολουθούν.

Πράσινες αποχρώσεις

Εδώ δεν θα δούμε μεγάλες διαφορές ούτε σε σχέση με τις προηγούμενες περιόδους, ούτε με τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό προετοιμάσου τόσο για τους ανοιχτόχρωμους τόνους, όπως τα mints και το φιστικί, αλλά και για τις πιο σκούρες μορφές του, όπως το κυπαρισσί και το hunter’s green.

Κίτρινες και χρυσές αποχρώσεις

Οι πολλαπλές αποχρώσεις του Gen Z Yellow, με αυτή την θαυματουργή “θαμπάδα” τους είναι το μεγάλο hit σε αυτή την κατηγορία, ενώ και οι αποχρώσεις του ηλιοβασιλέματος (ελαφρώς πιο πορτοκαλί) δεν θα λείψουν. Όσο για τις χρυσές νότες, παίρνουν την απόχρωση της καυτής άμμου, αλλά διατηρούν και στο ακέραιο τον χαρακτήρα τους.

Μωβ αποχρώσεις

Το “υπεριώδες” Ultraviolet ανακηρύχθηκε Χρώμα της Χρονιάς και παρ’ όλα αυτά δεν… συγκίνησε. Βρήκε, όμως, πιο ήπιες διεξόδους για το καλοκαίρι, όπως είναι η λεβάντα. Την ίδια στιγμή, μεγάλη απήχηση έχουν και οι περισσότερο πορφυρές εκδοχές, που μπερδεύουν το μωβ με το κόκκινο και το καφέ, δημιουργώντας πιο βαθιές, αλλά και ήπιες αποχρώσεις, με μία dusty εσάνς.

TLIFE.GR