Ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι: 13 λαχταριστές ιδέες

ορεκτικά για το πασχαλινό τραπέζι

Το πασχαλινό τραπέζι δεν περιορίζεται μόνο στο αρνάκι και το κοκορέτσι. Είναι μια γιορτή γεμάτη σπιτικά φαγάκια, που τρώνε όλοι για ώρες, καθώς πηγαινοέρχονται από τη σούβλα, στο τραπέζι, στο ψυγείο με τις μπύρες και πάλι πίσω. Και σε σπίτι να βρεθείς, τραπεζομάντηλο δε θα μπορείς να δεις, με όλα τα ορεκτικά που θα ναι απλωμένα πάνω στο πασχαλινό τραπέζι. Εσύ φέτος τί θα φτιάξεις από πατάτες (must!), πίτες & τάρτες, σαλάτες και εναλλακτική του αρνιού; Σου δίνουμε τις πιο λιμπιστικές μας ιδέες: ότι και να διαλέξεις, θα φαγωθεί!

Διαβάστε ακόμα: Πασχαλινά κεράσματα λαγουδάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους!

TO TZATZIKI

Το σωστό όμως τζατζίκι έχει κάποια μυστικά που -αν τα ακολουθήσεις πιστά- το κάνουν πεντανόστιμο, όπως το γεύτηκες κάπου, κάποτε. Διάβασε εδώ ποια είναι αυτά για να γίνει το σπιτικό σου τζατζίκι το πιο περιζήτητο απ’ όλα!

ΟΙ ΠΑΤΑΤΕΣ

Αρνάκι χωρίς πατάτες, δε γίνεται. Νομίζω ότι όλοι συμφωνούμε στο πώς πρέπει να είναι αυτές οι πατάτες: αρωματικές, τραγανές στις άκρες τους, με μαλακή σάρκα, καλά αλατισμένες και με αρκετή σαλτσούλα στο ταψί. Δεν χρειάζεται να είσαι chef για να τις πετύχεις. Χρειάζεσαι μόνο 3 υλικά και 1 ώρα στη διάθεσή σου. Συνταγή εδώ

Τηγανιά μανιταριών

Μια τηγανιά του εικοσαλέπτου που μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό στη μέση του τραπεζιού, αλλά και ως κυρίως μαζί με ρύζι, ανακατεμένη σε ζυμαρικά ή κλεισμένη σε πιτούλα σαν γύρος μανιταριών. Πλούσια σε γεύσεις και αρώματα λόγω της μουστάρδας, του κρασιού και του θυμαριού αλλά και γεμάτη θρεπτικά συστατικά, αυτήν την τηγανιά την φτιάχνω στο σπίτι μου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Συνταγή εδώ.

1 Comment

Comments are closed