Top Trends στη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση τάσεις 2022-2023

Αν είσαι από τα κορίτσια του instagram και της υπέρτατης εξέλιξης, σίγουρα θέλεις το σπίτι σου στολισμένο και διακοσμημένο τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις μόδας. Διάλεξε ένα στυλ από τα παρακάτω και θα έχεις ένα όμορφο διακοσμημένο χώρο όλο δικό σου.

Διάβασε επίσης: Οι τάσεις που δε θέλεις να χάσεις – Χριστουγεννιάτικα Δέντρα

Top Trends στη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση

πηγή: italianbark.com

Σε αυτήν την ανάρτηση, μοιράζομαι μερικές από τις βασικές χριστουγεννιάτικες τάσεις που έχω εντοπίσει κατά την επίσκεψή μου στην έκθεση Maison et Objet. Ένα μεγάλο μέρος της έκδοσης του Σεπτεμβρίου της παρισινής έκθεσης είναι στην πραγματικότητα εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση – και απλά δεν μπορούσα να αντισταθώ στο να κάνω μια περιήγηση ανάμεσα σε δέντρα, Άγιους Βασίληδες, στολίδια και γιορτινά τραπέζια. Παραθέτω εδώ μερικές από τις λέξεις-κλειδιά και τις τάσεις που παρατήρησα – μερικές από αυτές είναι απόλυτα σύμφωνες με τις τάσεις διακόσμησης σπιτιού για το 2023 που θα μοιραστούμε σύντομα.

#1.  Natural and organic

Τα φυσικά χρώματα στην γκάμα του καφέ και του πράσινου, μαζί με τα απαλά ουδέτερα, συνδυάζονται με ξύλο, φλοιό δέντων, ακατέργαστα μέταλλα. Δέρματα προβάτου και λευκά φουσκωτά υφάσματα ολοκληρώνουν τη ζεστή αίσθηση αυτής της εμφάνισης.

Focus on / flocked Christmas trees

Τεχνητά χριστουγεννιάτικα δέντρα με χιονισμένη εμφάνιση. Η λέξη «flocking» στην πραγματικότητα αναφέρεται σε μια παλιά διαδικασία προσθήκης υφής σε ένα δέντρο, στην περίπτωση αυτή, την προσθήκη μικρών λευκών ινών στην επιφάνειά του. Αυτού του είδους τα χριστοτγεννιάτικα δέντρα υπάρχουν από το 1800 και μόλις άρχισαν να μπαίνουν στη μόδα ξανά τις προηγούμενες δεκαετίες για τη vintage αίσθηση τους.

#2. Traditional

Τα Χριστούγεννα είναι σίγουρα εκείνη η εποχή του χρόνου που προκαλεί κάθε είδους νοσταλγικά συναισθήματα και αυτή η τάση έχει να κάνει με την ανάμνηση των παραδοσιακών Χριστουγεννιάτικων αναμνήσεων της παιδικής μας ηλικίας -στις μέρες μας.

Το διαχρονικό ταιριαστό πράσινο έλατο σε συνδυασμό με το Χριστουγεννιάτικο κόκκινο είναι ο πρωταγωνιστής αυτής της διακόσμησης, μαζί με κάθε είδους φανταστικούς χαρακτήρες της κληρονομιάς μας. Σκεφτείτε ξωτικά, χιονάνθρωπους, Άγιους Βασίληδες, άλκες – αλλά και γιρλάντες, μούρα, χριστουγεννιάτικα αστέρια – τι άλλο συμβαίνει στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε τα Χριστούγεννα στην παιδική σας ηλικία;

Focus on / sustainable wrapping

Το Furoshiki (γνωστός και ως, συσκευασία δώρου με ύφασμα) είναι η ιαπωνική τέχνη της συσκευασίας. Ένα τετράγωνο κομμάτι ύφασμα χρησιμοποιείται για συσκευασία δώρου, αλλά και για μεταφορά αντικειμένων – η τέλεια απάντηση σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο συσκευασίας χριστουγεννιάτικων δώρων.

#3. Fun

Φωτεινό, τολμηρό, δυνατό και διασκεδαστικό: μαζί με τις παραδοσιακές και φυσικές χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις, υπάρχει επίσης χώρος για ένα εντελώς διαφορετικό είδος διακόσμησης – που δεν έχει ξαναδεί. Έντονα χρώματα, πολύ ροζ, πρωτότυπα και διασκεδαστικά στοιχεία όπως μπαλαρίνες, κοκτέιλ, περίεργα ζωάκια και πολλά γκλίτερ: αυτή η τάση είναι για όλους όσους πιστεύουν ότι τα Χριστούγεννα είναι ακριβώς συνώνυμο του πάρτι και της χαράς.

Focus on / paper decoration

#4. Black and White

Ψάχνετε για κάτι πιο minimal και κομψό; Η ασπρόμαυρη τάση είναι για σένα. Καθορισμένη από γραφικές γραμμές και μια ουδέτερη παλέτα, αυτή η τάση είναι μια νέα αντίληψη της παλιάς σκανδιναβικής διακόσμησης – αλλά μην ξεχάσετε να προσθέσετε μια πινελιά χρυσού για να την κάνετε πιο σύγχρονη και εκλεπτυσμένη.