6 πράγματα που κάνουν οι γυναίκες με τέλειο μακιγιάζ

Υπάρχουν δύο ειδών γυναίκες σε αυτό τον κόσμο: Εκείνες που το μακιγιάζ τους δείχνει πάντα τέλειο (ακόμη στις 5 το απόγευμα) και εκείνες που το μακιγιάζ τους αρχίζει να χαλάει τη στιγμή που φεύγουν από το σπίτι. Αν αναρωτιέσαι πώς τα καταφέρνουν -οι πρώτες!- να δείχνουν άψογες όλη τη μέρα, διάβασε τα tips τους και υιοθέτησε αυτά που σου ταιριάζουν.

Κάνε τακτικά απολέπιση

Η απολέπιση της επιδερμίδας σου θα σου δώσει μία σούπερ λεία βάση για να δουλέψεις και θα βοηθήσει το makeup σου να μείνει στη θέση του για περισσότερες ώρες.

Να φοράς πάντα primer

Το primer (εδώ) είναι το πρώτο βήμα για ένα άψογο makeup διαρκείας. Άπλωσέ το σε καθαρό πρόσωπο και τα προϊόντα που χρησιμοποιείς θα εφαρμόζονται καλύτερα και το αποτέλεσμα θα διαρκεί όλη τη μέρα.

Εάν χρειάζεται, βάλε ακόμη περισσότερο primer

Εάν έχεις λιπαρότητα στα βλέφαρα ή γυαλίζει η μύτη σου, βοήθησε το makeup να μείνει στη θέση του με μια δεύτερη στρώση primer. Αυτή τη φορά, βάλε ένα primer ματιών (ναι, ακόμη και στη μύτη) με τα δάχτυλά σου για ματ δέρμα και να προετοιμάσεις τη βάση του μακιγιάζ σου.

Πουδράρισε το makeup σου

Δοκίμασέ το. Άπλωσε μια γενναιόδωρη στρώση διάφανης πούδρας πάνω από τη βάση και το concealer για να σταθεροποιηθεί το makeup σου. Αφαίρεσε με ένα πινέλο την πούδρα που περισσεύει και θα διαπιστώσεις πως το μακιγιάζ σου θα διατηρηθεί αψεγιάδιαστο όλη τη μέρα. Αν έχεις τάση λιπαρότητας, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνει η επιδερμίδα σου εντελώς ματ.

Χρησιμοποίησε ένα σπρέι σταθεροποίησης

Μόλις τελειώσεις το μακιγιάζ σου σταθεροποίησέ το με ένα σπρέι. Θα μείνει στη θέση του για ώρες – αλήθεια!

Η συνέχεια στο shape.gr