7 Tips Μακιγιάζ.. που Αγαπούν οι Άντρες!

tips για φυσικο μακιγιαζ

Είναι γνωστό ότι οι άντρες αγαπούν το μακιγιάζ που τείνει περισσότερο προς το φυσικό. Πολλές φορές είναι δύσκολο να βρούμε αυτή την ισορροπία μεταξύ του φυσικού και του μερικώς ακανόνιστου μακιγιάζ. Εδώ θα δούμε συμβουλές και tips για φυσικο μακιγιαζ.. που αγαπούν οι άντρες.

1) Αντιηλιακή Κρέμα με Χρώμα
Όσο και να θέλουμε να πιστέψουμε ότι ένα μακιγιάζ μπορεί να σταθεί χωρίς βάση.. στους κανόνες αυτό είναι πρακτικά αδύνατον. Η βάση δίνει ομοιομορφία στο χρώμα του δέρματος και αναδεικνύει τα χρώματα του μακιγιάζ. Για να αποφύγουμε τις υπερβολές στη δόση makeup μπορούμε απλά να χρησιμοποιήσουμε μία αντιηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα η οποία μας δίνει ομοιόμορφο χρώμα δέρματος, μας προστατεύει από τον ήλιο και το φως της ημέρας και δίνει φυσικό αποτέλεσμα. Αν σας ταιριάζει προτιμήστε μία κρέμα bronzer για extra λάμψη. Άρα, το Νο1 tip για φυσικό μακιγιάζ είναι μία αντιηλιακή κρέμα προσώπου με χρώμα που να ταιριάζει όμως στον τόνο και τα χρώματά σας. Προσοχή! Αν η κρέμα που θα διαλέξετε δεν ταιριάζει στο δέρμα σας (πχ είναι αρκετά πιο σκούρα) τότε θα πετύχετε ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα από το φυσικό μακιγιάζ που ζητάτε!

tips για φυσικο μακιγιαζ - περμανατ βλεφαριδων2) Περμανάντ Βλεβαρίδων
Αν θέλετε τα μάτια σας να δείχνουν μεγάλα και με φυσική ομορφιά ακόμα και όταν ξυπνάτε.. ένας τρόπος να το επιτύχετε είναι το μόνιμο γύρισμα των βλεφαρίδων σας (με περμανάντ βλεφαρίδων). Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύετε τη φυσική ομορφιά των ματιών σας χωρίς να χρησιμοποιείτε ψαλίδι βλεφαρίδων.

tips για φυσικο μακιγιαζ - smokey-eye3) Smokey Eye.
Για το καθημερινό σας μακιγιάζ ματιών προτιμήστε ένα smokey eye.. και με το smokey eye μην σας πηγαίνει στο μυαλό το μαύρο ή καφέ χρώμα. Αντιθέτως, χρησιμοποιήστε με τον ίδιο τρόπο απαλά και φυσικά χρώματα όπως το ροδακινί, απαλό ροζ, χακί ανοιχτό, ανοιχτό μοβ, bronzer, μπεζ, χρυσό, χρώμα της άμμου κτλ. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε καφέ ή γκρι αν σας αρέσουν απλά βάλτε ελάχιστη ποσότητα και το αποτέλεσμα θα σας ικανοποιήσει με μια φυσική αγριάδα. Για το φυσικό μακιγιάζ αποφύγετε το μολύβι ματιών. Αντί αυτού χρησιμοποιήστε μάσκαρα καφέ ή γκρι (ανάλογα με το χρώματά σας) και αυτή την ελάχιστη ποσότητα που θα ακουμπήσει στο δέρμα σας απλώστε την και “σβήστε” την καλά με ένα πινέλο στο πάνω και κάτω μέρος του ματιού. Άρα το Νο3 από τα tips για φυσικο μακιγιαζ που αγαπούν οι άντρες είναι ένα προσεγμένο smokey eye!

tips για φυσικο μακιγιαζ - φυσικα φρυδια4) Φυσικά Φρύδια
Ακόμα ένας κανόνας για φυσικό μακιγιάζ αλλά και γενικά για τέλειο μακιγιάζ, είναι τα φρύδια. Ξεχάστε τις λεπτές γραμμές και το σχήμα αλφάδι που ήταν κάποτε στη μόδα. Τώρα τα φρύδια είναι μεγάλα, πυκνά και με πιο ακανόνιστο σχήμα. Για να το επιτύχετε αποτριχώνετε μόνο την περιοχή χαμηλά των ματιών και όχι τις τρίχες που βρίσκονται κοντά στο σχήμα σας. Για το φυσικό μακιγιάζ τους προτιμήστε ένα μολύβι αποκλειστικά φρυδιών σε ανοιχτό καφέ μπεζ χρώμα, ενισχύστε τα φρύδια σας, γεμίστε με αυτό απαλά τα κενά του σχήματός σας και με ένα βουρτσάκι για φρύδια χτενίστε αρκετές φορές προς τα πάνω και έξω για να σβηστεί η περιττή ποσότητα. Τα φρύδια είναι ενεργητικό στοιχείο του προσώπου και αναδεικνύουν από μόνα τους τη φυσική ομορφιά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το tip για φυσικο μακιγιαζ!

tips για φυσικο μακιγιαζ -απαλα χειλη5) Φυσικά και Απαλά Χείλη
Τα χείλη είναι επίσης σημαντικά για όλα τα είδη μακιγιάζ. Τα χείλη και τα μάτια είναι αυτά που κατά κύριο λόγο χαρακτηρίζουν τον τύπο του μακιγιάζ αν είναι έντονο ή απαλό. Στην περίπτωσή μας ζητάμε τα χείλη να είναι όσο πιο φυσικά γίνεται! και αυτό δε χρειάζεται κόπο αλλά τρόπο. Τα χείλη μας πρέπει να είναι απαλά όλη τη μέρα οπότε να χρησιμοποιείτε καθημερινά lip balm. Πάνω από αυτό μπορείτε να εφαρμόσετε το μακιγιάζ χειλιών. Για το φυσικό αποτέλεσμα που ζητάμε χρειαζόμαστε ένα μολύβι χειλιών σε φυσικό ή ροδαλό χρώμα που θα περάσουμε το περίγραμμα και με το ίδιο θα γεμίσουμε εσωτερικά τα χείλη. Με ένα διάφανο lipgloss από πάνω, για extra γυαλάδα, είμαστε έτοιμες! Αν το σχήμα των χειλιών σας είναι καλοσχηματισμένο από μόνο του μπορείτε να αποφύγετε εντελώς το μολύβι.

6) Χρησιμοποιήστε Σωστά το Ρουζ
Αν έχετε εφαρμόσει όλα τα παραπάνω βήματα- tips για φυσικό μακιγιάζ είστε ένα βήμα πριν το τελειωτικό αποτέλεσμα. Μέχρι εδώ σίγουρα θα έχετε δει την αλλαγή του μακιγιάζ. Το ρουζ χρειάζεται προσοχή στην τοποθέτηση και στην επιλογή χρώματος. Το χρώμα του ρουζ πρέπει να ταιριάζει με τα χρώματα του μακιγιάζ, με τα χρώματα του δέρματος και με να μην είναι έντονο.. αλλά φυσικό! Για την τοποθέτηση, βάλτε μια ποσότητα ρουζ στο πινέλο σας και τινάξτε το αρκετά για να φύγει εντελώς η σκόνη. Με την ποσότητα που σας έχει απομείνει στο πινέλο τοποθετήστε την επάνω στα μήλα σας και με κοφτή κίνηση απλώστε προς τα έξω και πάνω καταλήγοντας στα ζυγωματικά. Καλύψτε και ελαφρά τους κροτάφους για πιο φυσική σκίαση.
tips για φυσικο μακιγιαζ - ρουζ

7) Hightlights
Τελευταίο βήμα και όχι αποκλειστικά απαραίτητο για το καθημερινό αλλά για το βραδινό μακιγιάζ, είναι τα highlights – περιοχές με φως που αναδεικνύουν το πρόσωπο. Για τα highlights χρησιμοποιήστε μία ιριδίσουσα ανοιχτού χρώματος σκιά σε σκόνη και καλύψτε λίγο την περιοχή κάτω από τα φρύδια στο εξωτερικό μέρος, ελαφρά την κάθετη γραμμή στη μέση του προσώπου (αποφύγετε τα highlights στην κάθετη γραμμή της μύτης αν αυτή έχει προεξοχή), στην περιοχή που βρίσκεται μεταξύ των μήλων και την μύτης και στο εσωτερικό των ματιών.