Υλικά:
- 1 φλιτζάνι μαρμελάδα
- 350 τυρί κρέμα σε κομματάκια
- Φύλλο σφολιάτας
- 1 αυγό
- λίγο νεράκι για άλειμμα πριν το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Με την επιφάνεια μιας κούπας πατάμε το φύλλο σφολιάτας για να το κόψουμε στρογγυλό. Σε κάθε ένα από αυτά βάζουμε ένα κομμάτι τυρί και μια κουταλιά μαρμελάδα. Διπλώνουμε το πιτάκι στη μέση για να καλυφθεί και με ένα πιρούνι κλείνουμε γύρω-γύρω τα πιτάκια για να εγκλωβίσουμε το περιεχόμενο. Επαναλαμβάνουμε έως να τελειώσουν τα υλικά μας. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και με λίγο νεράκι. Τέλος, με ένα μαχαίρι χαράζουμε από πάνω για να φύγει τυχόν υγρασία την ώρα του ψησίματος. Ψήνουμε στους 200 για 15-20 λεπτά.
Tip: Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερα τα πιτάκια αντί να τα διπλώσετε στη μέση, σκεπάστε τα από πάνω με ακόμα ένα στρογγυλό φύλλο ζύμης.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..