Ψάχνετε το καλύτερο Χριστουγεννιάτικο δώρο για μωρό; Σας έχουμε τη λύση!

Χριστουγεννιάτικο Δώρο για Μωρά

Πλησιάζουν οι γιορτές των Χριστουγέννων… Και όπως κάθε χρόνο όλοι θα αλλάξουμε δώρα μεταξύ μας.

Το δύσκολο κομμάτι φέτος στην επιλογή των δώρων όμως είναι να βρείτε ένα πρωτότυπο δώρο για μωρά, το οποίο θα ενθουσιάσει και τους γονείς και τον μικρό μας φίλο. Μην ανησυχείτε καθόλου.

Παρακάτω παρουσιάζονται 11 πρωτότυπες ιδέες οι οποίες θα σας εκπλήξουν. Είστε έτοιμοι;

Τα 10 + 1 καλύτερα δώρα για μωρά

Δώρα για μωρά τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν από τη στιγμή που το παιδί είναι νεογέννητο μέχρι και τα πρώτα του χρόνια. Κάποια από αυτά θα συγκινήσουν πολύ τους γονείς, κάποια άλλα θα τους εκπλήξουν, ενώ για κάποια άλλα θα σας ευχαριστούν που τους σώσατε (θα καταλάβετε στη συνέχεια τι εννοούμε).

Το μωρό σίγουρα πάντως θα τα ευχαριστηθεί. Ποια είναι όμως τα δώρα αυτά;

Κορνίζα μωρού για τον πρώτο χρόνο γέννησής του

Κορνίζα δώρο για μωρό

Υπάρχουν στην αγορά πολλές κορνίζες στις οποίες μπορούν οι γονείς για κάθε μήνα του πρώτου χρόνου να τοποθετούν φωτογραφίες του μωρού τους. Σε κάποιο σημείο της θα έχει σίγουρα και ένα μέρος για να βάλουν μια ζωγραφιά με τα αποτυπώματα των χεριών του παιδιού.

Συνήθως οι κορνίζες αυτές έχουν και τα υλικά τα οποία χρειάζονται ώστε να παρθούν τα αποτυπώματα. Διαλέξτε ανάμεσα σε πολλά σχέδια και χρώματα το αγαπημένο σας.

Ένα πολύ ιδιαίτερο δώρο, το οποίο θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα από τους γονείς και θα είναι μια ευχάριστη δραστηριότητα για τα παιδιά.

Η πρώτη φορά που το μωρό μας…

Κάρτα δώρο για μωρό

Ένα ακόμη συγκινητικό δώρο για μωρά νεογέννητα. Διάφορες κάρτες οι οποίες αντιπροσωπεύουν την κάθε πρώτη φορά που έκανε το μωρό κάτι.

Για παράδειγμα η πρώτη φορά που περπάτησε, η πρώτη φορά που μίλησε, η πρώτη του εβδομάδα, ακόμα και τα πρώτα του Χριστούγεννα. Πόσο όμορφο θα είναι να υπάρχουν οι στιγμές αυτές οργανωμένες σε ιδιαίτερες κάρτες με σχέδια και χρώματα.

Σίγουρα ένα ακόμη δώρο που θα συγκινήσει ιδιαίτερα τους γονείς.

Σάκος για παιχνίδια και Στρώμα Παιχνιδιού

Σάκος δώρο για μωρό

Τι πιο βολικό από έναν σάκο παιχνιδιών που σε μηδενικό χρόνο γίνεται στρώμα; Έτσι τα παιχνίδια του παιδιού θα είναι πάντα σε ένα μέρος, οργανωμένα και αποθηκευμένα.

Από τα πιο χρήσιμα δώρα για μωρά αλλά και τα πιο διασκεδαστικά. Θα ξέρει πάντα που βρίσκονται τα παιχνίδια του όποτε τα χρειαστεί και θα μπορεί να παίζει με αυτά πάνω σε ένα καλοσχεδιασμένο και γεμάτο χρώματα και εικόνες στρώμα. 

Δεν ερεθίζει το δέρμα του μωρού και μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο.

Σετ περιποίησης

Σετ περιποίησης δώρο για μωρό

Ένα υπέροχο δώρο για μωρό είναι ένα σετ περιποίησης που περιέχει όλα τα απαραίτητα. Το σετ αυτό μπορεί να χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση ή και να το παίρνουν οι γονείς μαζί όταν πηγαίνουν κάποια εκδρομή.

Διαλέξτε το σετ που ανταποκρίνεται στην ηλικία του μωρού. Ενημερωθείτε νωρίτερα από τους γονείς εάν υπάρχει κάποια αλλεργία σε κάποιο συστατικό ή προϊόν ώστε να μην αγοράσετε κάτι τέτοιο.

Φωτογράφιση νεογέννητου

Φωτογράφιση δώρο για μωρό

Ένα από τα πρωτότυπα δώρα για μωρά 6 μηνών ή μέχρι και για νεογέννητα είναι μια φωτογράφιση με θεματική. Από τη στιγμή της φωτογράφισης μέχρι και την έκδοση του άλμπουμ είναι μια πολύ απολαυστική διαδικασία.

Όχι όμως μόνο για τους γονείς, αλλά και για το μωρό. Οι φωτογραφίσεις αυτές πραγματοποιούνται με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ταλαιπωρείται το παιδί και να διασκεδάζει εξίσου με τους υπόλοιπους τη διαδικασία αυτή.

Από τα πιο ξεχωριστά μωρουδιακά δώρα με διαφορά! Εσείς; Θα το τολμήσετε;

Παιχνίδια για την ανάπτυξή του

Παιχνίδια δώρο για μωρό

Πλέον μπορείτε να βρείτε πολλά ξύλινα παιχνίδια κατάλληλα για τα χέρια των μωρών, τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη διαφόρων τομέων. Από κινητικούς παράγοντας μέχρι και παράγοντες αντίληψης.

Επίσης υπάρχουν και κάρτες παρατηρητικότητας. Συγκεκριμένα όταν ψάχνουμε δώρα για μωρά 6 μηνών, οι κάρτες αυτές καλό θα ήταν να είναι ασπρόμαυρες, μιας και τους πρώτους μήνες τα μωρά δεν αναγνωρίζουν τα χρώματα.

Με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο οξύνεται η παρατηρητικότητά τους, αλλά βοηθάει και στην ενίσχυση της όρασής τους.

Μωρουδιακό Λεύκωμα

Λεύκωμα δώρο για μωρό

Πέρα από τις κορνίζες και τις φωτογραφίσεις για νεογέννητα, ένα υπέροχο δώρο για μωρό είναι ένα λεύκωμα για να βάζουν τις πρώτες του φωτογραφίες.

Μπορείτε να βρείτε απλά λευκώματα ή ακόμη και να δημιουργήσετε ένα δικό σας σε κάποιο κατάστημα, βάζοντας στοιχεία των γονέων, του μωρού, φωτογραφίες από υπέρηχους και άλλα πολλά. Οι δυνατότητες είναι δεκάδες!

Ίσως όχι το πιο πρωτότυπο δώρο για μωρό, αλλά δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι γονείς θα καταχαρούν και σίγουρα θα το χρησιμοποιήσουν.

Λούτρινα ζωάκια

Λούτρινα Ζωάκια δώρο για μωρό

Εάν το παιδί είναι λίγο μεγαλύτερο, τότε σίγουρα θα έχει ξεχωρίσει κάποιον ήρωα από ένα βιβλίο, μια ταινία ή μια σειρά. Ακόμα και σαν μωρά, τα παιδιά ξεχωρίζουν αγαπημένες φιγούρες και όλα έχουν κάποιο παιχνίδι που τους αρέσει περισσότερο από τα άλλα.

Με βάση τις πληροφορίες που έχετε μπορείτε να βρείτε ένα λούτρινο παιχνίδι το οποίο να κυμαίνεται στα γούστα του. Μπορεί να έχει ακόμα και δική του μουσική ή να μιλάει ή να έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό.

Διαλέξτε αυτό που πιστεύετε θα χαροποιήσει το παιδί περισσότερο και δείτε τη λάμψη στα μάτια του όταν ανοίξει το δώρο του.

Ρούχα

Ρούχα δώρο για μωρό

Από τις πιο ασφαλείς επιλογές σε δώρο για μωρά. Πολλά είδη ρουχισμού σε δεκάδες σχέδια και χρώματα για να διαλέξετε.

Ανάλογα με την εποχή προσέξτε τα ρούχα να είναι είτε δροσερά είτε ζεστά. Προτιμήστε υποαλλεργικά υφάσματα για την προστασία του δέρματος του μωρού.

Προσέξτε να αποτελούνται από 100% βαμβάκι. Σε άλλη περίπτωση μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς στο δέρμα του μωρού.

(Μπορείτε ακόμα να αγοράσετε και αξεσουάρ για να συνδυαστούν με τα ρούχα του)

Βρεφικό Γυμναστήριο Δραστηριοτήτων

Βρεφικό Γυμναστήριο δώρο για μωρό

Ένα πολύ διασκεδαστικό και διαδραστικό δώρο για το μωρό. Από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και τα πρώτα χρόνια της ζωής του θα μπορεί να αξιοποιήσει το χαλάκι αυτό για να παίζει και να μαθαίνει,

Συμβάλει παράλληλα στην ομαλή του ανάπτυξη, ενώ αυξάνει τη φαντασία του. Είναι ένα πολύ εύκολο παιχνίδι, το οποίο οι γονείς θα μπορούν πολύ εύκολα να κουβαλάνε μαζί τους σε ταξίδια και εκδρομές, χωρίς αυτό να πιάνει πολύ χώρο.

Μόμπιλε ύπνου

Mobile Ύπνου δώρο για μωρό

Όσο πιο μικρό είναι ένα μωρό τόσο πιο περίεργο και δύσκολο μπορεί να είναι το πρόγραμμα ύπνου του. Όμως ένα μομπιλέ ύπνου μπορεί να βοηθήσει.

Με γλυκιές μελωδίες και ήρεμα χρώματα μπορεί να κοιμήσει το μωρό σε μηδενικό χρόνο. Κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων μπορείτε να ψάξετε εάν υπάρχουν ειδικές επετειακές εκδόσεις μομπιλέ με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και εικόνες.

Χαρίστε στο μωρό ξέγνοιαστους και ήρεμους ύπνους. (Και στους γονείς επίσης…)

Ποιο από τα μωρουδιακά δώρα θα διαλέξετε εσείς;

Τόσες ιδέες για εσάς να διαλέξετε. Σίγουρα όμως ξέρετε πως υπάρχουν πολλά πράγματα εκεί έξω τα οποία μπορείτε να δωρίσετε στους φίλους σας και στο μωρό τους και να τα ευχαριστηθούν στο έπακρο. Εσάς ποια ήταν η αγαπημένη σας;