«Θέλω να Χωρέσω Περισσότερα στη Μικρή μου Κατάψυξη! Τι να κάνω;»

Η Κατερίνα Χανδρή από τον Άγιο Δημήτριο έχει, όπως μας λέει, τόσο μικρή κατάψυξη που δεν μπορεί να αποθηκεύει πολλά πράγματα. Αν το ψυγείο σας έχει πολύ μικρή κατάψυξη ή έχετε μεγάλη οικογένεια και η κατάψυξη που έχετε δεν χωράει όλα όσα θα θέλατε, εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε να οργανωθείτε αποτελεσματικά.

Πετάξτε τα κουτιά από τα τρόφιμά σας Με το που θα επιστρέψετε από το σούπερ μάρκετ με τα ψώνια σας το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βγάλετε όλες τις τροφές που έχετε σκοπό να βάλετε στην κατάψυξη από τα κουτιά τους. Το ίδιο πρέπει να κάνετε με όλες τις τροφές που βρίσκονται σε σακουλάκια μιας και μέσα στα σακουλάκια υπάρχει αέρας το οποίο πιάνει περισσότερο χώρο απ’ ό,τι αν το ανοίξετε και το βάλετε σ’ ένα άλλο σακουλάκι ιδανικό για κατάψυξη (χωρίς πολύ αέρα μέσα). Σημειώστε με ένα μαρκαδοράκι τι περιέχει το καθένα για να μην ψάχνετε κάθε φορά να βρείτε αυτό που θέλετε.

πων να εχω χωρο στην καταψυξη
Η τάξη στην κουζίνα ξεκινάει από το ψυγείο σας.

Ξεφορτωθείτε τον πάγο Τα παγάκια (ειδικά αν τα έχετε σε παγοθήκες) πιάνουν πολύ χώρο στην κατάψυξή σας. Ένας τρόπος για να τα έχετε μέσα σε αυτήν είναι να τα βάλετε σε παγοθήκες-σακουλάκια έτσι ώστε να μπορούν να στριμωχτούν και κάπου αν χρειάζεται.

πως να εχει χωρο η καταψυξη
Βγάλτε τα όσπρια σας από τα σακουλάκια τους και βάλτε τα σε άλλα σακουλάκια που είναι ειδικά για κατάψυξη.

Αποφύγετε τα πλαστικά τάπερ. Μπορεί τα πλάστικα τάπερ να είναι ο καλύτερος τρόπος για να φυλάτε φρέσκα τα τρόφιμα σας στην κατάψυξη αλλά πιάνουν πολύ χώρο. Υπάρχουν ειδικά σακουλάκια τα οποία είναι ιδανικά για να βάζετε στην κατάψυξη από πατάτες μέχρι σούπες και παγωτό.

Οργανώστε τον καταψύκτη Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να οργανώσετε σωστά τον καταψύκτη σας. Χρησιμοποιήστε πλαστικές θήκες περιοδικών, πλαστικά καλάθια και βάλτε πάνω σε αυτά ετικέτες για να ξέρετε τι περιέχει το καθένα.

πως να εχει χωρο η καταψυξη width=
Οργανώστε τέλεια τον καταψύκτη σας για να μην έχει τίποτα άχρηστο ή κάτι που σύντομα θα ξεχάσετε την ύπαρξή του.

Οργανώστε τα ψώνια σας Είναι πολύ σημαντικό να οργανώνετε σωστά τη λίστα με τα ψώνια σας. Κάντε πρώτα έναν προγραμματισμό σχετικά με το τι θέλετε να μαγειρέψετε για τις επόμενες δύο εβδομάδες και σημειώστε τι θέλετε να ψωνίσετε για να βάλετε στην κατάψυξή σας. Έτσι, δε θα χρειαστεί να τη γεμίζετε με πράγματα που δεν έχετε σκοπό να φτιάξετε μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

πηγή:spirossoulis.com