Διάλεξε το ιδανικό φόρεμα ανάλογα με τον σωματότυπό σου

Ανεξάρτητα από το πόσο ωραίο μπορεί να είναι ένα ρούχο όταν δεν ταιριάζει στη σιλουέτα μας, τα αποτελέσματα είναι απογοητευτικά. Και δεδομένου ότι στις γιορτές όλες θα φορέσουμε τουλάχιστον ένα φόρεμα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ποιο είναι το καλύτερο για το σωματότυπό μας.

Για να σε βοηθήσουμε λοιπόν να βρεις ένα εξαιρετικό φόρεμα που ταιριάζει στο σώμα σου σαν γάντι για το επόμενο πάρτι που έχεις στην ατζέντα σου, συντάξαμε έναν οδηγό για να βρεις το ιδανικό ταίρι σου:

Petite

 

 

Αν η σιλουέτα σου είναι petite ένα μίνι φόρεμα που επιμηκύνει τα πόδια διακοσμημένο με ρομαντικά βολάν που προσθέτουν φινέτσα στο κοντό του στυλ είναι η τέλεια επιλογή.

Ομοιόμορφη σιλουέτα

 

 

Αν έχεις ένα ομοιόμορφο λεπτό πλαίσιο αναζήτησε ένα midi ή maxi φόρεμα με λεπτομέρειες στο επάνω μέρος για να προσθέσεις δυναμισμό στη σιλουέτα.

Σωματότυπος μήλο

 

Αν έχεις επιπλέον πόντους στη μέση και έντονους ώμους, ένα μίνι σε empire στυλ θα καλύψει τυχόν ατέλειες στο σημείο της κοιλιάς και θα αναδείξει τα πόδια σου.

Σωματότυπος αχλάδι

 

 

Αν έχεις φαρδύτερους γοφούς και πιο στενή μέση αναζήτησε φορέματα με περίπλοκα σχέδια στο στήθος και τους ώμους που καταλήγουν σε flare φούστες, βοηθώντας στην εξισορρόπηση του πάνω και του κάτω μέρους.

Πλούσιο στήθος

 

 

Αν έχεις μεγάλο στήθος και μια καθορισμένη γραμμή μέσης, φορέματα σε γραμμή Α και με V-ντεκολτέ είναι τα πιο κατάλληλα αφού αναδεικνύουν τις καμπύλες σου προσφέροντας υποστήριξη.