Δουλειά από το σπίτι ή όπου σε ευχαριστεί: Τρόποι που θα την κάνουν ευκολότερη

Δουλειά από το σπίτι ή όπου σε ευχαριστεί: Τρόποι που θα την κάνουν ευκολότερη

Είναι γεγονός ότι η δουλειά αποτελεί μεγάλο κομμάτι της καθημερινότητας και μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ψυχολογία μας. Για αυτό είναι σημαντικό να βρίσκουμε συνεχώς τρόπους που θα την κάνουν πιο εύκολη και θα μας προσφέρουν την ευελιξία που επιθυμούμε. Είτε πρόκειται για εργασία από το σπίτι, είτε από οποιοδήποτε άλλο μέρος, υπάρχουν συγκεκριμένες τεχνικές που αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τον χρόνο που περνάμε στο γραφείο (ή και στον προσωπικό μας χώρο πια!) και προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα.

Αν λοιπόν σε ενδιαφέρει το παραπάνω θέμα, καθώς ψάχνεις και εσύ όλα εκείνα τα στοιχεία που θα βελτιώσουν την επαγγελματική σου ζωή, το συγκεκριμένο άρθρο είναι αυτό που ζητάς. Παρακάτω λοιπόν σου προτείνουμε τρόπους για να καλυτερεύσεις όχι μόνο τις εργάσιμες μέρες, αλλά και τη συνολική ζωή σου. Πάμε να τους δούμε όλους!

Προμηθεύσου τον κατάλληλο εξοπλισμό

Όποια και αν είναι η εργασία σου, είμαστε σίγουροι ότι χρειάζεσαι συγκεκριμένο εξοπλισμό. Είτε πρόκειται για ηλεκτρονικά συστήματα, είτε για γραφική ύλη, χωρίς τα απαραίτητα εργαλεία δεν μπορείς να αξιοποιήσεις κατάλληλα τις ώρες σου. Αν λοιπόν δουλεύεις από το σπίτι, φρόντισε να προμηθευτείς ό,τι απαιτείται και φυσικά να έχεις μία καλή σύνδεση στο ίντερνετ για να μπορείς να επικοινωνείς με τους συναδέλφους σου ανα πάσα στιγμή.

Στην περίπτωση δε που χρειάζεται να μετακινηθείς, καθώς μπορεί να εργάζεσαι εκτός σπιτιού, κάνε όλες εκείνες τις κινήσεις που θα μειώσουν σημαντικά τον άσκοπο χρόνο που περνάς στους δρόμους. Το αυτοκίνητο είναι σαφώς μια τεράστια ευκολία που θα σε μεταφέρει ξεκούραστα σε κάθε σημείο. Ακόμα και αν δεν έχεις, μπορείς να αξιοποιήσεις τις εναλλακτικές που προσφέρουν οι μεγαλουπόλεις, όπως είναι για παράδειγμα το leasing στη Θεσσαλονίκη αν εργάζεσαι από εκεί, και να κινηθείς με έξτρα άνεση.

Φτιάξε τον χώρο σου

Αν δουλεύεις στο σπίτι, είναι απαραίτητο να οργανώσεις έναν συγκεκριμένο χώρο και να του δώσεις τη μορφή γραφείου. Επιπλέον, χρειάζεται να προμηθευτείς μία καρέκλα που θα στηρίζει απόλυτα την πλάτη σου και να δημιουργήσεις τον κατάλληλο φωτισμό. Ιδανικά θα σου προτείναμε να επιτρέψεις στο φυσικό φως να εισχωρήσει στο δωμάτιο, αλλά αν αυτό δε γίνεται, μην αφήσεις το χώρο σου σκοτεινό, καθώς είναι πιθανό να νιώθεις κουρασμένη.

Είναι πολύ σημαντικό να μη μετατρέπεις το υπνοδωμάτιο σε χώρο εργασίας, καθώς μπερδεύεις τον οργανισμό σου που τόσα χρόνια έχει συνδέσει τον συγκεκριμένο χώρο με τον ύπνο. Αν δεν έχεις άλλη επιλογή, τουλάχιστον φρόντισε να είναι περιποιημένος. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που δουλεύεις εκτός σπιτιού. Ένα καθαρό γραφείο αυξάνει την παραγωγικότητα, συνεπώς οργάνωσέ το με προσοχή.

Αξιοποίησε την ώρα του διαλείμματος

Το διάλειμμα είναι σημαντικό σε κάθε εργασία και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το αναβάλλεις. Άφησε λοιπόν λίγο το μυαλό σου να καθαρίσει και τέντωσε το σώμα σου που πραγματικά καταπονείται από την συνεχόμενη καθιστική ζωή. Μια καλή ιδέα είναι να βγεις για μια ολιγόλεπτη βόλτα, στην οποία θα αλλάξεις παραστάσεις.

Όταν πρόκειται μάλιστα για την ώρα του φαγητού σου, κλείσε όλες τις οθόνες και απόλαυσε το γεύμα σου χωρίς περισπασμούς. Να θυμάσαι! Έχεις λίγα λεπτά να σε φροντίσεις, αξιοποίησέ τα λοιπόν στο έπακρο.

Οριοθέτησε τον χρόνο σου

Η δουλειά σου μπορεί να είναι απαιτητική και να μοιάζει σαν ένας συνεχόμενος αγώνας, ταυτόχρονα όμως πρέπει να παραμένει μέσα στο ωράριό της. Μην την κουβαλάς μαζί σου τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας, διότι αυτό θα σε καθιστά μόνιμα κουρασμένη. Είναι πολύ σημαντικό να τηρείς πιστά τις ώρες εργασίας που συμφώνησες με τον εργοδότη σου και να κλείνεις τον υπολογιστή όταν φτάνει η στιγμή.

Εκμεταλλεύσου τις υπόλοιπες ώρες και κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν. Συνάντησε λοιπόν τα αγαπημένα σου πρόσωπα και φρόντισε να περάσεις τον χρόνο σου δημιουργικά. Η δουλειά εξάλλου θα μείνει εκεί που την άφησες.

Φτάνοντας στο τέλος, είδες όλους εκείνους τους τρόπους που θα κάνουν την εργασία σου πιο εύκολη. Κάνε τις απαραίτητες κινήσεις και απόλαυσε την κάθε στιγμή της ημέρας!