Επιτραπέζια Παιχνίδια για Μικρούς και Μεγάλους

Επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Όταν ακούμε τη λέξη «παιχνίδι» αμέσως στο νου μας έρχονται τα παιδιά και τα παιδικά παιχνίδια. Όταν όμως δούμε όλους τους διαφορετικούς τύπους παιχνιδιών που υπάρχουν διαθέσιμοι, θα δούμε ότι υπάρχουν παιχνίδια τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικους. Για παράδειγμα, ας πάρουμε τα επιτραπέζια παιχνίδια που υπάρχουν εκατοντάδες και κάποια από αυτά είναι κατάλληλα για παιδιά, αλλά πολλά από αυτά είναι κατάλληλα και για μεγάλους επίσης.

Υπάρχουν επιτραπέζια παιχνίδια που είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια ή μόνο για μικρούς ή μόνο για μεγάλους. Επιτραπέζια παιχνίδια μυστηρίου, λογικής, γνώσεων κ.α. Το σίγουρο είναι ότι έχουν ατελείωτο γέλιο και θα σας κάνουν να περάσετε υπέροχες ώρες στο σπίτι. Ας δούμε κάποια πιο συγκεκριμένα παραδείγματα:

Επιτραπέζια Παιχνίδια για Μικρούς και Μεγάλους

Το Σκραμπλ

Το επιτραπέζιο αυτό παιχνίδι είναι για τις περισσότερες ηλικίες, αλλά γενικά πρέπει να παραδεχτούμε ότι θα ήταν από τις τελευταίες επιλογές των παιδιών. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που παίζεται με μια ομάδα γραμμάτων με τα οποία πρέπει να δημιουργήσουμε υπαρκτές λέξεις πάνω στο πλαίσιο και κερδίζουμε πόντους, ανάλογα με τη λέξη που δημιουργούμε. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους στο τέλος είναι ο νικητής. Για παιδιά υπάρχει ειδική έκδοση του παιχνιδιού, αλλά όταν αυτά έχουν μάθει ήδη στο σχολείο αρκετές λέξεις, μπορούν να παίξουν και με την έκδοση για μεγαλύτερους. Το παιχνίδι αυτό ακονίζει το μυαλό και μεγαλώνει τις γνώσεις μας στην ορθογραφία και το λεξιλόγιο.

Επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Πεινασμένα Ιπποποταμάκια.

Αυτό το επιτραπέζιο παιχνίδι ενδείκνυται για παιδιά και έχει πολλή πλάκα. Το παιχνίδι αποτελείται από τέσσερα ιπποπαταμάκια, ένα σε κάθε μεριά. Το στόμα τους είναι συνδεδεμένο με ένα μοχλό που ελέγχει ο παίκτης για να το ανοιγοκλείνει. Με την έναρξη του παιχνιδιού ένας από τους παίκτες αφήνει ένα αριθμό από μπαλίτσες στη μέση και ανοιγοκλείνοντας τα στόματά τους οι ιπποπόταμοι, προσπαθούν να καταπιούν τις περισσότερες μπαλίτσες. Νικητής είναι ο παίχτης που βοήθησε τον ιπποπόταμό τους να καταπιεί της περισσότερες μπαλίτσες. Τα παιδιά λατρεύουν το παιχνίδι αυτό και παίζουν πολύ συχνά σε πάρτι μαζί με τους φίλους τους.

Επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Μάντεψε Ποιος.

Είναι ένα κλασικό επιτραπέζιο παιχνίδι. Ο κάθε παίκτης έχει ένα πλαίσιο με ορισμένους χαρακτήρες πάνω του. Ο κάθε παίκτης διαλέγει ένα χαρακτήρα από το πλαίσιό του με το νου του και οι άλλοι προσπαθούν να μαντέψουν το χαρακτήρα με τη βοήθεια ερωτήσεων που θα αποκλείουν κάποιους από τους χαρακτήρες ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά που σε κάποιους υπάρχουν και σε άλλους όχι. Η διαδικασία αυτή εξακολουθεί μέχρι να απομείνει ένας υποψήφιος χαρακτήρας.

Μάντεψε τη λέξη

Επιτραπέζια παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

Ένα επιτραπέζιο για ηλικίες από 12 μέχρι 99 ετών. Ετοιμαστείτε να δείτε τις λέξεις με διαφορετική ματιά με αυτό το συναρπαστικό επιτραπέζιο λέξεων για όλους! Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να μαντέψετε τις λέξεις άλλων παικτών αρχίζοντας από το τελευταίο γράμμα της λέξης. Οι παίκτες που αμείβονται με πόντους είναι ο παίκτης που θα μαντέψει σωστά τη λέξη, καθώς και ο παίκτης που δημιουργεί τις πιο απαιτητικές λέξεις και πετυχαίνει να αποκαλύψει όσα περισσότερα γράμματα μπορεί, πριν κάποιος βρει τη λέξη. Ο πρώτος παίκτης που θα μαζέψει 24 πόντους είναι ο νικητής.