Έξυπνες & ανέξοδες λύσεις για την καλοκαιρινή διακόσμηση

Κάθε καλοκαίρι η διάθεσή μας είναι πιο ανάλαφρη και το ίδιο επιθυμούμε και για το σπίτι μας. Δεν γίνεται να νιώθουμε εμείς σαν αυγουστιάτικο πρωινό και το σπίτι μας να είναι γεμάτο με σκούρα χρώματα και βαριά διακόσμηση. Αλλάξτε τη γρήγορα και (εννοείται) καλοκαιρινά με αυτά τα απλά βήματα:

Βγάλτε τα βαριά, χειμωνιάτικα διακοσμητικά: Ξεκινήστε βγάζοντας τα χαλιά και τις βαριές κουρτίνες (αν δεν το έχετε ήδη κάνει). Βγάλτε τα παπλώματα, τα βαριά ριχτάρια και ό,τι τραπεζομάντιλο έχετε που δείχνει ζεστό και χοντρό. Αμέσως το σπίτι σας θα δείξει πιο ελαφρύ και θα γεμίσει φως.

Ξεκρεμάστε τις κουρτίνες: Πλέον είναι μόδα τα παράθυρα χωρίς κουρτίνες αλλά αν δεν θέλετε να βγάλετε τις κουρτίνες σας, μπορείτε να τις στερεώνετε μόνιμα μέσα στη μέρα με κορδέλες (όχι με κρόσσια, αυτά είναι χειμωνιάτικο αξεσουάρ) ώστε να μπαίνει το φως άπλετο μέσα στο σπίτι σας.

Βγάλτε τα βαριά τραπεζομάντιλα και αφήστε τα τραπέζια άδεια βάζοντας μόνο μερικά καλοκαιρινά διακοσμητικά.

Βγάλτε τα βαριά τραπεζομάντιλα και αφήστε τα τραπέζια γυμνά βάζοντας μόνο μερικά καλοκαιρινά διακοσμητικά.

Προσθέστε ένα πολύχρωμο έπιπλο: Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε μια περιουσία για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει καλοκαιρινό. Μπορείτε να προσθέσετε μικρές χαρούμενες πινελιές που θα δώσουν μια ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση στον χώρο σας. Για παράδειγμα, ένα τραπεζάκι με ρίγες ή σε μια έντονη απόχρωση είναι μια πολύ καλή επιλογή για να το βάλετε σε μια γωνία του σπιτιού σας.

Ένα τραπεζάκι με ρίγες είναι ό,τι πρέπει για το σαλόνι. Επίσης η διακόσμηση με φρούτα είναι άκρως καλοκαιρινή και γεμάτη ζωντάνια.

Ένα τραπεζάκι με ρίγες είναι ό,τι πρέπει για το σαλόνι. Επίσης η διακόσμηση με φρούτα είναι άκρως καλοκαιρινή και γεμάτη ζωντάνια.

Βάλτε φαναράκια στο μπαλκόνι ή τον κήπο: Τα πολύχρωμα φαναράκια είναι μια πολύ καλή επιλογή για το μπαλκόνι σας. Κρεμάστε αρκετά πάνω από τα λουλούδια σας και αμέσως το σκηνικό θα αλλάξει και θα δείχνει πιο καλοκαιρινό.

Τα φαναράκια προσφέρουν φως αλλά και στιλ στο μπαλκόνι ή τον κήπο

Τα φαναράκια προσφέρουν φως αλλά και στιλ στο μπαλκόνι ή τον κήπο.

Δώστε ζωή σε ένα παλιό έπιπλο: Αν τα έπιπλά σας είναι μουντά και σκουρόχρωμα, μπορείτε να δώσετε λίγη ζωή στον χώρο και να δημιουργήσετε μια πιο ανάλαφρη διακόσμηση, βάφοντας ένα έπιπλο σε μια πιο καλοκαιρινή απόχρωση. Για παράδειγμα, μπορείτε να βάψετε μια καρέκλα σε ένα απαλό θαλασσί ή φούξια.

Αν έχετε σκουρόχρωμα βαρετά έπιπλα, δώστε ζωή σε ένα από αυτά βάφοντάς το σε μια καλοκαιρινή απόχρωση.

Αν έχετε σκουρόχρωμα βαρετά έπιπλα, δώστε ζωή σε ένα από αυτά βάφοντάς το σε μια καλοκαιρινή απόχρωση.

Χρησιμοποιήστε την τέχνη: Τα έργα τέχνης βοηθάνε πάντα ένα σπίτι να δείχνει πιο χαρούμενο και ζωντανό. Επιλέξτε πίνακες με όμορφες αποχρώσεις και έντονα χρώματα για να δώσετε σε όλο τον χώρο πιο ανάλαφρη και χαρούμενη διάθεση. Μπορείτε να επιλέξετε όμορφες εικόνες με λουλούδια ή αφηρημένη τέχνη με έντονους χρωματισμούς που θυμίζουν καλοκαίρι. Τα τοπία με θάλασσα και ηλιόλουστα μέρη είναι επίσης μια καλή επιλογή.

Η τέχνη θα σας βγάλει πάντα ασπροπρόσωπους.

Η τέχνη θα σας βγάλει πάντα ασπροπρόσωπους.

Φλοράλ διακόσμηση: Μπορείτε να δώσετε πιο ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση στο υπνοδωμάτιό σας βάζοντας ένα λεπτό παπλωματάκι ή κάλυμμα με φλοράλ σχέδιο. Διατηρήστε τους τοίχους σε ουδέτερες αποχρώσεις για να μην δείξει πολύ έντονο το όλο αποτέλεσμα.

Χρησιμοποιήστε το φλοράλ με μέτρο.

Χρησιμοποιήστε το φλοράλ με μέτρο.

Καλοκαιρινές μυρωδιές: Τα κεριά είναι ένα διακοσμητικό που χρησιμοποιείται χειμώνα καλοκαίρι. Για τους χειμερινούς μήνες συνήθως ταιριάζουν μυρωδιές όπως πορτοκάλι, κίτρο και μπισκότο, ενώ τους θερινούς μήνες ταιριάζουν πολύ αρώματα όπως πεπόνι, καρύδα και καρπούζι αλλά και βοτάνων, όπως δεντρολίβανο και λεβάντα.

Επιλέξτε καλοκαιρινές μυρωδιές και κεριά με όμορφα αρώματα φρούτων.

Επιλέξτε καλοκαιρινές μυρωδιές και κεριά με όμορφα αρώματα φρούτων.

Ρίγες: Προσθέτοντας στο σαλόνι σας 2-3 μαξιλαράκια με ρίγες και καλοκαιρινά χρώματα (όπως συνδυασμό μπλε, κόκκινου και λευκού) θα αναβαθμίσετε αμέσως τον χώρο και θα του δώσετε καλοκαιρινή διάθεση. Προσθέστε μερικά διακοσμητικά με κοχύλια, αστερίες και άγκυρες και αμέσως το σπίτι θα αλλάξει όψη και θα αποκτήσει ζωντάνια.

Επιλέξτε να βάλετε κάποιες διακοσμητικές πινελιές με ρίγες.

Επιλέξτε να βάλετε κάποιες διακοσμητικές πινελιές με ρίγες.

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι σας για να αποκτήσει ανάλαφρη καλοκαιρινή διάθεση. Τα πιο εύκολα είναι να βγάλετε τα βαριά διακοσμητικά, προσθέστε λίγα χρωματιστά διακοσμητικά που θυμίζουν καλοκαίρι και τέλος βάλτε κεριά που να εκπέμπουν ανάλαφρες καλοκαιρινές μυρωδιές. Έτοιμοι!