Γιατί ο πρώην σας σας μπλοκάρει: Κατανοώντας τους λόγους

Γιατί ο πρώην σας σας μπλοκάρει: Κατανοώντας τους λόγους

Ο χωρισμός είναι δύσκολο να γίνει, αλλά μερικές φορές, τα επακόλουθα μπορεί να είναι ακόμη πιο δύσκολα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ: “Γιατί με μπλόκαρε ο πρώην μου;“. Δεν είστε οι μόνοι. Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, το μπλοκάρισμα κάποιου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή στις πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων σημαίνει το τέλος μιας σχέσης

Αλλά η κατανόηση των λόγων που κρύβονται πίσω από μια τόσο αποφασιστική ενέργεια μπορεί να είναι πολύπλοκη. Ακολουθεί μια εις βάθος ματιά στο γιατί ο πρώην σας μπορεί να επιλέξει να σας μπλοκάρει και τι σημαίνει αυτό για την προηγούμενη σχέση σας και την πορεία προς το μέλλον.

Η ψυχολογία πίσω από το μπλοκάρισμα

Το να μπλοκάρετε κάποιον είναι ένας σαφής και άμεσος τρόπος για να δημιουργήσετε απόσταση. Ψυχολογικά, ο πρώην σας μπορεί να αναζητά χώρο για να επεξεργαστεί τον χωρισμό, να θεραπευτεί και να προχωρήσει. Είναι μια ενέργεια που θέτει όρια και λέει: “Πρέπει να είμαι μακριά σου για να δουλέψω πάνω στον εαυτό μου“. 

Ενώ μπορεί να νιώθετε προσωπική και επώδυνη, συχνά, πρόκειται περισσότερο για τις συναισθηματικές ανάγκες του πρώην σας παρά για την αντανάκλαση της αξίας σας ή της αξίας της σχέσης που μοιραστήκατε.

1. Αναζητώντας συναισθηματική θεραπεία

Μετά από έναν χωρισμό, τα συναισθήματα φτάνουν στα ύψη. Ο πρώην σας μπορεί να σας μπλοκάρει για να αποφύγει πρόσθετο πόνο, να βλέπει τις αναρτήσεις σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή τον πειρασμό να πλησιάσει. Είναι ένας τρόπος να προστατευτεί από τα παρατεταμένα συναισθήματα ή τις οδυνηρές υπενθυμίσεις αυτού που κάποτε ήταν.

2. Μετακίνηση

Ο πρώην σας μπορεί να προσπαθεί να προχωρήσει στη ζωή του. Το να σας μπλοκάρει μπορεί να είναι μέρος της στρατηγικής του για να κάνει μια νέα αρχή, χωρίς υπενθυμίσεις του παρελθόντος να τον κρατούν πίσω. Σηματοδοτεί την επιθυμία να κοιτάξουν μπροστά, όχι προς τα πίσω.

3. Αποφυγή συγκρούσεων

Μερικές φορές, το μπλοκάρισμα αφορά την αποφυγή περαιτέρω διαφωνιών ή συγκρούσεων. Αν ο χωρισμός σας ήταν θυελλώδης, το μπλοκάρισμα μπορεί να φαίνεται ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε την ειρήνη και να αποφύγετε να ξαναμπείτε σε αρνητικές δυναμικές.

4. Θέτοντας όρια

Ο πρώην σας μπορεί να σας μπλοκάρει για να θέσετε σαφή όρια. Πρόκειται για μια οριστική ενέργεια που σηματοδοτεί το τέλος της οικείας ή προσωπικής φάσης της σχέσης σας. Μπορεί να χρειάζεται αυτόν τον διαχωρισμό για να επαναπροσδιορίσει την ταυτότητά του εκτός σχέσης.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αναλογιστείτε τη σχέση

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να προβληματιστείτε σχετικά με τη σχέση και τα δικά σας συναισθήματα. Η κατανόηση του τι πήγε στραβά και η αναγνώριση του ρόλου σας σε αυτό μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη εμπειρία μάθησης.

Σεβαστείτε την απόφασή τους

Ο σεβασμός της απόφασης του πρώην σας να σας μπλοκάρει είναι ζωτικής σημασίας. Είναι μια μορφή αποδοχής του χωρισμού και αναγνώρισης της ανάγκης του για χώρο. Η προσπάθεια να παρακάμψετε αυτό το όριο χρησιμοποιώντας άλλα μέσα για να επικοινωνήσετε μαζί τους μπορεί να τους απομακρύνει περισσότερο και να εμποδίσει τη διαδικασία επούλωσης σας.

Επικεντρωθείτε στην αυτοφροντίδα

Τώρα είναι η ώρα να εστιάσετε στον εαυτό σας. Ασχοληθείτε με δραστηριότητες που σας φέρνουν χαρά και ικανοποίηση. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ανθρώπους που σας υποστηρίζουν και σας αναβαθμίζουν. Η αυτοφροντίδα δεν έχει να κάνει μόνο με τη θεραπεία αλλά και με την ανακάλυψη της δικής σας αξίας και ευτυχίας εκτός της σχέσης.

Αναζητήστε υποστήριξη

Μη διστάσετε να αναζητήσετε υποστήριξη από φίλους, οικογένεια ή επαγγελματίες. Το να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας μπορεί να είναι απίστευτα θεραπευτικό και να σας δώσει τη δύναμη που χρειάζεστε για να προχωρήσετε μπροστά.

Συμπέρασμα

Το να σας μπλοκάρει ένας πρώην μπορεί να είναι μια δύσκολη εμπειρία, φορτωμένη με συναισθήματα και αναπάντητα ερωτήματα. Ωστόσο, είναι επίσης μια ευκαιρία να αναπτυχθείς, να θεραπευτείς και να επικεντρωθείς στον εαυτό σου. 

Η κατανόηση των πιθανών λόγων που κρύβονται πίσω από την απόφαση του πρώην σας μπορεί να σας βοηθήσει να συμβιβαστείτε με την κατάσταση και να βρείτε έναν τρόπο να προχωρήσετε μπροστά, εμπλουτισμένοι από τα μαθήματα που πήρατε από τη σχέση. 

Να θυμάστε, η θεραπεία χρειάζεται χρόνο και κάθε βήμα που κάνετε προς την αυτοφροντίδα και την κατανόηση είναι ένα βήμα προς ένα πιο φωτεινό, πιο ικανοποιητικό μέλλον.