Γλυκά Σπιτάκια Χριστουγέννων Δύο Τέλειες Συνταγές!!!

Φτιάξτε χιονισμένα γλυκά σπιτάκια Χριστουγέννων με λαχταριστά πτι μπερ μπισκότα, κατάλευκο γλάσο και ζάχαρη άχνη. Τα μπισκότα του δάσους είναι από τις συνταγές Παπαδοπούλου.

Γλυκά σπιτάκια Χριστουγέννων

Γλυκά Σπιτάκια Χριστουγέννων

ΥΛΙΚΑ:

• ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με σοκολάτα γάλακτος
• Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με σοκολάτα γάλακτος

Για το γλάσο «χιονιού»:
• 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
• 2 ασπράδια αυγών
• 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
• 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε τα ασπράδια αυγών μαζί µε το λεμόνι και τα χτυπάτε µε μίξερ χειρός σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Ρίχνετε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή.

Προσθέτετε τη βανίλια σε σκόνη, χτυπάτε για 1 λεπτό και το γλάσο «χιονιού» είναι έτοιμο.

Τοποθετείτε 6 μπισκότα σε μια σταθερή επιφάνεια και τα κολλάτε μεταξύ τους για να δημιουργήσουν τη βάση του σπιτιού.

Στη συνέχεια, παίρνετε άλλα 18 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, βυθίζετε την κάθε πλευρά των μπισκότων στο γλάσο «χιονιού» και τα κολλάτε στη βάση για να δημιουργήσετε τους τοίχους του σπιτιού, όπως στη διπλανή φωτογραφία.

Το αφήνετε για λίγο, να σταθεροποιηθεί πριν από την κατασκευή της στέγης. Για να φτιάξετε τη στέγη τοποθετείτε τα Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, όπως φαίνονται στην εικόνα.

Πάνω τους στερεώστε τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με επικάλυψη σοκολάτας,συνδέοντάς τα μεταξύ τους με το γλάσο. Για να φτιάξετε πόρτες και παράθυρα, κόβετε μπισκότα Μιράντα ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ με σοκολάτα γάλακτος στο μέγεθος που θέλετε και τα κολλάτε με το γλάσο «χιονιού», τοποθετώντας την πλευρά της σοκολάτας προς τα έξω.

Διακοσμείτε το μπισκοτόσπιτο με τριμμένο μπισκότο.

Για να πετύχετε εντυπωσιακό εφέ χιονιού μπορείτε να πασπαλίσετε με τριμμένη καρύδα.

Γλυκά Σπιτάκια Χριστουγέννων συνταγή Νο2

spitakia-470x440

Αυτά είναι πιο απλά μπισκότα σπιτάκια και μπορείτε να τα τυλίξετε με διάφανη κόλλα περιτυλίγματος και να τα προσφέρετε σαν δωράκια!!

ΥΛΙΚΑ

• ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
• Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Για το γλάσο – χιόνι:
• 3 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
• 2 ασπράδια αυγών
• 2 κουτ. γλυκού χυμός λεμονιού
• 1 βανίλια

Εκτέλεση:

  1. Τα βήματα 1 και 2 είναι ίδια με τη προηγούμενη συνταγή
  2. Παίρνετε 6 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και σχηματίζετε έναν κύβο κολλώντας τα μπισκότα μεταξύ τους με τη βοήθεια του γλάσου.
  3. Μόλις κρυώσει το γλάσο και σταθεροποιηθεί ο κύβος, σχηματίζουμε τη σκεπή με 2 μπισκότα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. Τα κολλάμε μεταξύ τους και με τους κύβους με τη βοήθεια του γλάσου.
  4. Για να φτιάξετε τα κεραμίδια, τρίβετε ένα Caprice ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ και το κολλάτε πάνω στο γλάσο όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Περιμένετε και πάλι να σταθεροποιηθεί το γλάσο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!


Κουλουράκια Χριστουγέννων με Κανέλα και Πορτοκάλι

Μελομακάρονα Μανταρινιού!