Η Σχέση ενός Άντρα με τη Μητέρα του Επηρεάζει τις Επιδόσεις του στο Σεξ

Η Σχέση ενός Άντρα με τη Μητέρα του Επηρεάζει τις Επιδόσεις του στο Σεξ

Ε ΟΧΙ πια! μη χειρότερα! Μπορεί να μη θέλουμε να το πιστέψουμε αλλά ακόμα και οι έρευνες δείχνουν πως η σχέση ενός άντρα με τη μητέρα του, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά του και τις επιδόσεις του στο σεξ και τις σχέσεις.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Sexual Medicine, τα προβλήματα στύσης στο κρεβάτι είναι πιθανότερα στους άντρες που έχουν κακή σχέση με τη μαμα τους.
Στη μελέτη συμμετείχαν 960 άνδρες, ηλικίας 15 έως 88 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια για τη σεξουαλική ζωή τους και τυχόν προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη διάρκεια του σεξ. Μέσα στα πολλά, ρωτήθηκαν επίσης για τη σχέση που είχαν με τη μητέρα τους και σε ποια ηλικία ερωτεύθηκαν για πρώτη φορά.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Charles στην Πράγα, που πραγματοποίησαν τη μελέτη, ήθελαν να εξακριβώσουν εάν τα παραπάνω μπορεί να σχετίζονται α) με το πότε μπορεί ένας άντρας να ερωτευτεί και β) με τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και πρόωρης εκσπερμάτισης, ένα συνηθισμένο προβλήματα στους άντρες.

Όπως διαπίστωσαν, η ποιότητα της σχέσης με τη μητέρα (αν είναι καλή ή κακή) είναι αλληλένδετη με την ηλικία του πρώτου έρωτα, αλλά όπως φαίνεται επηρεάζουν και τον κίνδυνο εμφάνισης σεξουαλικών προβλημάτων αργότερα στη ζωή.

Στην πραγματικότητα, οι άντρες που είχαν ερωτευτεί για πρώτη φορά νωρίς στη ζωή τους είχαν καλή σχέση με τη μητέρα τους και είχαν ακόμη καλύτερη βαθμολογία σε ειδικά ερωτηματολόγια στυτικής λειτουργίας.

Όσοι, όμως, ανέφεραν πως είχαν κακή σχέση με τη μητέρα τους, όχι μόνο άργησαν να ερωτευτούν για πρώτη φορά, αλλά είχαν και αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν πρόωρη εκσπερμάτιση και/ή στυτική δυσλειτουργία.

Όσον αφορά τους άντρες οι οποίοι ουδέποτε είχαν ερωτευθεί, αυτοί είχαν τις περισσότερες πιθανότητες απ’ όλους να αντιμετωπίζουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας και να παρουσιάζουν πρόωρη εκσπερμάτιση (ως πρόωρη θεωρείται η εκσπερμάτιση που συμβαίνει μέσα σε λιγότερο ένα λεπτό από την είσδυση του πέους στον κόλπο).

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι οι συσχετίσεις αυτές, οι οποίες παρατηρήθηκαν μόνο στους ετεροφυλόφιλους εθελοντές, θα μπορούσαν να οφείλονται σε ενδοψυχικές συγκρούσεις που «στιγματίζουν» τους άντρες όταν είναι μικροί και τους ακολουθούν με το πέρασμα του χρόνου, προκαλώντας τους τελικά σωματικά συμπτώματα.

Δεν είναι πάντως οριστικό ότι οι τραυματικές οικογενειακές σχέσεις της παιδικής ηλικίας μπορεί να επηρεάσουν την σεξουαλική λειτουργία.

%d bloggers like this: