Καν’ το όπως οι Γαλλίδες: Οι κανόνες που ακολουθούν στο μακιγιάζ

Πόσες φορές έχουμε δοξάσει το effortless στυλ που έχουν αυτά τα κορίτσια; Παραδίδουν μαθήματα στυλ, coolness και κομψότητας καταφέρνουν με απίστευτη μαεστρία να ισορροπούν τα πάντα τόσο αρμονικά. Το αποτέλεσμα είναι «είμαι τέλεια χωρίς να υπερ-προσπαθώ».

Στο makeup λοιπόν σπάνια θα δούμε «χτισμένο» αποτέλεσμα, στα πρόσωπα των κοριτσιών που τριγυρνούν στους δρόμους του Παρισιού. Εκεί είναι που το όλο contouring vibe της Kylie Jenner δεν βρήκε ποτέ κανέναν υποστηρικτή.

image

Σε αντίθεση με όλα αυτά που κυκλοφορούν στο instagram. Οι κλασικές trendsetters επιμένουν στους εξής κανόνες:

 1 Για άψογο αποτέλεσμα στο δέρμα απέφυγε το foundation, ωστόσο, αν ξύπνησες κουρασμένη βάλε λίγο concealer κάτω από το μάτι, γύρω από τη μύτη και στα σπυράκια, αν έχεις κανένα.

2 Κάνουν contour αλλά ανεπαίσθητο. Αφού βάζουν λίγη ελαφριά πούδρα στα μάγουλα και στο κόκκαλο του ματιού για έξτρα βάθος.

3 Τα highlighter είναι το πάθος τους. Επιμένουν στην λαμπερή όψη. Βρίσκουν τα πιο διακριτικές γυαλάδες στην αγορά, τις αφαρμόζουν στα ζυγωματικά και έπειτα προσθέτουν μια φυσική απόχρωση ρουζ στα μάγουλα για επιπλέον φρεσκάδα.

4 Αντί να απλώσουν μια σκούρα απόχρωση στα χείλη απλά βάζοντας κραγιόν, επιλέγουν να ταμπονάρουν με τα δάχτυλα δίνοντας έτσι το εφέ των δαγκωμένων χειλιών που είναι τόσο μα τόσο φωτογενές.