7 κολπάκια για πάντα αστραφτερό μπάνιο

Οι δουλειές του σπιτιού είναι μεγάλος μπελάς και η ώρα του μπάνιου είναι πραγματικά μία από τις λιγότερο αγαπητές. Υπάρχουν όμως τρόποι, εύκολοι και γρήγοροι, που μπορούν να μετατρέψουν μια… σκοτούρα σε μια απλή καθημερινή συνήθεια.

1. Έχε τα απαραίτητα για την καθαριότητα του μπάνιου στο μπάνιο

Με αυτό τον τρόπο γλιτώνεις χρόνο ενώ ταυτόχρονα έχεις και αποτέλεσμα. Αν είναι να πηγαίνεις μέχρι την άλλη άκρη του σπιτιού για να φέρεις αυτά που χρειάζεσαι, είναι σίγουρο ότι από τις 10 φορές που είναι να καθαρίσεις το μπάνιο, δεν θα το κάνεις ούτε τις μισές. Δεν είναι δύσκολο να βρεις χώρο για ένα ρολό χαρτί, ή μερικές υφασμάτινες φιλικές προς το περιβάλλον απορροφητικές πετσέτες, ένα καθαριστικό για τα τζάμια, ένα σφουγγάρι και ένα απορρυπαντικό για πλακάκια. Με το βήμα αυτό και μόνο έχεις γλιτώσει τον μισό χρόνο.

2. Καθαριότητα δύο σε ένα

Μόλις πλύνεις το πρόσωπό σου στον νιπτήρα, βάλε όλα τα πράγματα στη θέση τους (οδοντόβουρτσες, χτένες, λοσιόν, κρέμες και τα σχετικά) και καθάρισε επί τόπου και τον νιπτήρα. Κάνε το ίδιο, ή μάλλον το αντίστροφο για την μπανιέρα. Ξεκίνα να την πλένεις λίγο πριν κάνεις το ντους σου. Ή και κατά την διάρκεια (!) μη σου πω. Δεν θα φοβάσαι μην πιτσιλιστείς και θα καθαρίσεις και την κάθε λεπτομέρεια.

3. Απολύμανση πρώτα

«Πέρασε» τη λεκάνη με λίγο οινόπνευμα ή ένα ελαφρύ αντισηπτικό όσο πιο συχνά μπορείς. Έτσι θα αποφύγεις την επιβάρυνση από βρομιές που θα είναι πιο δύσκολο να καθαρίσουν έτσι κι αλλιώς.

7 κολπάκια για πάντα αστραφτερό μπάνιο

4. Φυσικός εξαερισμός

Το μπάνιο, όπως και όλοι οι χώροι του σπιτιού, χρειάζεται να… αναπνέει. Δεν νοείται να μην αερίζεται ο χώρος συχνά πυκνά και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της καθαριότητας. Άνοιξε λοιπόν τα παράθυρα και άσε τον καθαρό αέρα να κάνει τη δουλειά του!

5. Επιχείρηση “σκούπα”

Αφού έχεις τελειώσει τα βασικά, μάζεψε τα πάντα και από κάτω και σκούπισε το πάτωμα με μία από τις πετσέτες ή το χαλάκι που πρόκειται να αλλάξεις. Δεν χρειάζεται σφουγγάρισμα κάθε μέρα, ιδιαίτερα εφόσον στο σύνολό του ο χώρος είναι καθαρός.

6. Έξυπνη αποχώρηση

Τελείωσες τα πάντα και βγαίνεις από το μπάνιο; Ποτέ με άδεια χέρια. Πάρε μαζί σου και τα σκουπίδια της ημέρας. Εκτός από την εύλογη λειτουργική χρήση αυτής της κίνησης, με τον ίδιο τρόπο βοηθάς την ατμόσφαιρα να μην «βαρύνει» κι άλλο. Με την κακή έννοια!

7. Ο,τι κάνεις, μπροστά σου θα το βρεις

Η καθημερινή φροντίδα του μπάνιου δεν απαιτεί ιδιαίτερη προσπάθεια με σκληρά καθαριστικά. Λίγο νερό, ή και ξύδι σε μια πετσέτα και είναι όλα σαν… καινούρια. Ένα ήπιο αντισηπτικό θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί επίσης. Άφησε την πιο σχολαστική καθαριότητα για μία συγκεκριμένη μέρα. Το σημαντικό όμως είναι ότι εφόσον το βάλεις στο πρόγραμμα και φροντίζεις την κατάσταση καθημερινά, οι απαιτήσεις της γενικής θα είναι ακόμη πιο… φυσιολογικές. Και μην ανησυχείς. Η αρχή μόνο είναι δύσκολη. Οταν συνηθίσεις τη διαδικασία, θα δεις που όλα θα γίνονται μόνα τους!

Διαβάστε επίσης

Πώς καθαρίζει το σπίτι του ένας μικροβιολόγος – 7 κινήσεις

womenonly