Μακιγιάζ παραλίας: Do’s & don’ts

Σίγουρα θέλεις να έχεις αψεγάδιαστη επιδερμίδα ακόμη και στην παραλία όμως όπως είναι λογικό, το μέικ-απ σου όταν το φοράς στην παραλία έχει και αυτό τα μυστικά του. Παρακάτω θα διαβάσεις ποια είναι εκείνα τα πράγματα που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου πριν ετοιμαστείς να απλώσεις το μέικ-απ σου!

To make up or not to make up;

Αν το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι να κάνεις πριν πας στην παραλία είναι πως θα απλώσεις το μέικ-απ τότε καλύτερα να το ξανασκεφτείς. Χρησιμοποίησε ένα αδιάβροχο μέικ-απ πιο σκούρο από την επιδερμίδα σου τουλάχιστον δύο τόνους και άπλωσε μια πολύ μικρή ποσότητα στο πρόσωπό σου για να αποκτήσεις την επιθυμητή λάμψη.

Δεν χρειάζεσαι την πούδρα:

η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται να απλώσεις και μέικ-απ ή έστω την BB σου πριν πας για μπάνιο μαζί με την πούδρα σου. Την πούδρα καλό είναι να την αποφύγεις στο μπάνιο και να την βάλεις μέσα στην τσάντα σου για αν την έχεις μαζί έτσι ώστε να την χρησιμοποιήσεις αν θέλεις να κάνεις ένα φρεσκάρισμα. Οι περιοχές που θα απλώσεις λίγη πούδρα είναι η περιοχή Τ και η άκρη της μύτης σου για να μην αφήσεις τον ιδρώτα και την λιπαρότητα να στήσουν χορό στο πρόσωπό σου!

Το ρουζ:

H αλήθεια είναι πως στην παραλία όχι μόνο δεν χρειάζεται αλλά δεν θέλεις κιόλας να δείχνεις πολύ βαμμένη. Αν θέλεις οπωσδήποτε να φορέσεις ρουζ τότε δεν έχεις παρά να διαλέξεις λίγο τερακότα ή ένα ρουζ σε ροδακινί τόνους. Άπλωσέ το στα ζυγωματικά με φορά προς το αυτί σου.

Το μολύβι για τα φρύδια:

Είναι χίλιες φορές καλύτερα να χρησιμοποιήσεις το μολύβι για τα φρύδια σου παρά μια σκιά για τα φρύδια στην παραλία. Διάλεξε μια απόχρωση ελαφρώς πιο ανοιχτόχρωμη από την φυσική απόχρωση τους και αν χρειαστεί μπορείς να τα “γεμίσεις”.

Όσο για το κραγιόν σου καλό είναι να το ξεχάσεις σπίτι και να προτιμήσεις ένα μολύβι χειλιών -όχι πολύ έντονο που θα μείνει στα χείλη σου περισσότερο- για το περίγραμμα και λίγο λιπ-μπαλμ για να το γεμίσεις!