10 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για μια σχέση με παντρεμένο

Μακροχρόνια σχέση με παντρεμένο

Η σχέση με παντρεμένο έχει πολλά αρνητικά. Όσο ερωτευμένη και αν είναι μια κοπέλα ή όσο και αν σεξουαλικά μπορεί να την ερεθίζει η σκέψη αυτή δε σημαίνει πως θα έχει αίσιο τέλος.

Υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να προσέχεις σε μια μακροχρόνια σχέση με παντρεμένο. Παρακάτω παρουσιάζονται τα 10 πιο συνηθισμένα πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πολύ καλά πριν αναπτύξεις μια τέτοια σχέση.

Οι αλήθειες που δεν θες να ακούσεις όταν έχεις μακροχρόνια σχέση με παντρεμένο

Σχέση με παντρεμένο

Οι περισσότερες αλήθειες πονάνε. Ειδικά όταν τις γνωρίζεις ήδη αλλά δε θες να τις παραδεχτείς ούτε στον ίδιο σου τον εαυτό.

Όμως πολλές φορές αυτό ακριβώς είναι που πρέπει να κάνεις ώστε να προχωρήσεις τη ζωή σου και να εξελιχθείς από κάτι που σε κρατά στάσιμη. Ποιες είναι οι αλήθειες λοιπόν στη δική σου περίπτωση;

Δεν είσαι προτεραιότητά του

Δεν θα μπορείτε να είστε μαζί ούτε στις γιορτές, ούτε να πηγαίνετε μαζί διακοπές και το πιο πιθανό είναι πως ακόμα και αν κάποια στιγμή τον χρειαστείς να μη μπορέσει να έρθει. Δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν θέλει. Αλλά πρώτη στη λίστα είναι η οικογένειά του.

Φυσικά ούτε βόλτες πολλές θα μπορείτε να πηγαίνετε, ούτε να κοιμάστε μαζί τις νύχτες, ούτε καν να τον πάρεις τηλέφωνο ή να του στείλεις μήνυμα αργά.

Δεν θα καταλήξει πουθενά αυτή η σχέση

Η σχέση με παντρεμένο πολύ πιθανόν να μην ευδοκιμήσει. Οι περισσότεροι άντρες δεν έχουν στα σχέδια τους να εγκαταλείψουν το γάμο τους, ακόμα και αν έχουν εξωσυζυγική σχέση.

Είναι λίγες οι πιθανότητες να θέλει να προχωρήσει η σχέση σας. Αλλά ακόμα και να συμβαίνει αυτό όταν έρθει η στιγμή θα του είναι εξαιρετικά δύσκολο να μιλήσει στη γυναίκα του και να ζητήσει διαζύγιο.

Οπότε καταλήγεις έτσι κι αλλιώς στο ίδιο σημείο. Το ερώτημα είναι αν σε ικανοποιεί αυτό.

Δεν θα έχετε μια κανονική σχέση όπως τη φαντάζεσαι

Ο χρόνος του για εσένα θα είναι πολύ περιορισμένος. Ειδικά σε μια σχέση με μεγαλύτερο παντρεμένο, ο οποίος μπορεί να έχει ακόμα περισσότερες υποχρεώσεις.

Άρα εσύ θα «πρέπει» να συνεχίσεις να ζεις τη ζωή σου κανονικά, όπως ακριβώς κάνει και εκείνος. Μην αλλάξεις το πρόγραμμά σου έτσι ώστε να είναι εκείνος άνετος και να μπορεί να σε βλέπει όποτε θέλει.

Κάνε κανονικά το πρόγραμμά σου, ακολούθησε τα χόμπι σου, πέρνα χρόνο με φίλες και φίλους και αν νοιάζεται για εσένα θα βρει χρόνο να σε δει.

Μηδενική κοινωνική ζωή ως ζευγάρι

Δεν πρόκειται να σε γνωρίσει στους φίλους του ούτε στην οικογένειά του. Ίσως δε θέλει καν να τον γνωρίσεις και εσύ στους δικούς σου φίλους και συγγενείς.

Εκτός από τον περιορισμένο του χρόνο δε θα θέλει να βγαίνει μαζί σου ανοιχτά γιατί θα ανακαλύψει τη σχέση σας η γυναίκα του. Άρα να γνωρίσετε κόσμο μαζί αποκλείεται εξαρχής.

Ο οικογενειακός και κοινωνικός περίγυρος θα σου ασκήσει κριτική

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Τόσο η οικογένειά σου όσο και η φίλοι σου θα σε κατακρίνουν και θα προσπαθήσουν να σου αλλάξουν γνώμη.

Η μακροχρόνια σχέση με παντρεμένο αποδοκιμάζεται στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία. Όσο καλός άνθρωπος και αν είσαι και όσο και αν σε συμπαθούν, μόλις μάθουν κάτι τέτοιο για εσένα θα στιγματιστείς και θα είσαι «δαχτυλοδεικτούμενη».

Ακόμα και αν θελήσει η οικογένεια σου και οι φίλοι σου να σε στηρίξουν, ούτε εκείνοι θα προσπαθήσουν να μπουν στη θέση σου.

Θα βιώνεις συναισθηματικές μεταπτώσεις

Δε θα είναι λίγες οι φορές στις οποίες θα νιώθεις τύψεις και ενοχές. Όσο υπέροχα και αν περνάς μαζί του η σχέση με παντρεμένο ψυχολογία καλύτερη δεν σου κάνει.

Το αντίθετο μάλιστα. Θα έχεις μια συνεχή ανησυχία όταν δεν είστε μαζί γιατί θα γνωρίζεις ότι είναι και τη γυναίκα του.

Πόσο μπορείς και να τον εμπιστεύεσαι; Ό,τι κάνει με εσένα μπορεί να κάνει και με άλλες γυναίκες. Ένα τρελό roller coaster συναισθημάτων.

Θα έχεις συνεχώς αμφιβολίες

Όχι μόνο για τη σχέση σας αλλά και για τον ίδιο. Πώς θα είσαι σίγουρη ότι όπως λέει ψέματα στη γυναίκα του έτσι δεν λέει και σε εσένα;

Ας μην συζητήσουμε για τη σχέση με παντρεμένο από απόσταση. Στην προκειμένη κατάσταση θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να βρίσκεστε και να περνάτε χρόνο μαζί, άρα τον περισσότερο χρόνο θα είναι με τη γυναίκα του. Θα μπορούσες να αντέξεις κάτι τέτοιο;

Δεν θέλει κάτι σοβαρό από εσένα

Συνήθως οι παντρεμένοι άντρες που απατούν τη σύντροφό τους δεν ψάχνουν για κάτι σοβαρό. Ακριβώς για αυτό το λόγο, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, δεν σκοπεύουν να χωρίσουν.

Το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν καλά. Εσύ όμως τι αναζητάς από αυτή τη σχέση;

Εθελοτυφλείς

Ξεκαθάρισε τα δικά σου συναισθήματα και βρες τι πραγματικά θες από αυτή τη σχέση και από τη ζωή σου.

Πρώτα από όλα πρέπει να δεις εσύ πως νιώθεις. Αν κάνεις σχέδια για εκείνον και για εσένα χωρίς όμως να υπολογίζεις σημαντικούς παράγοντες τότε απλώς εθελοτυφλείς και θα καταλήξεις να πληγωθείς.

Μια σχέση με παντρεμένο δεν θα έχει πάντα τα αποτελέσματα που θέλεις. Ίσα ίσα αυτή είναι η πιο σπάνια περίπτωση.

Θυσιάζεις το μέλλον σου

Δεν ονειρεύονται όλοι να κάνουν οικογένεια ούτε κάθε άνθρωπος θέλει να γίνει γονέας. Όταν όμως κάνεις σχέση με μεγαλύτερο παντρεμένο τότε ακόμα και να θέλεις οι πιθανότητες είναι ελάχιστες να γίνει μαζί του.

Εκείνος έχει ήδη φτιάξει τη ζωή του και το πιο πιθανό είναι να μη θέλει να ξαναπαντρευτεί και να κάνει παιδιά. Θα πρέπει να ακούσεις τις δικές σου ανάγκες και τα δικά σου θέλω.

Αλλιώς θυσιάζεις μεγάλο κομμάτι της ζωής σου.

Άραγε αξίζει τελικά η σχέση με παντρεμένο;

Αν η απάντησή σου στο ερώτημα «γιατί κάνω σχέση με παντρεμένο;» δεν σε ικανοποιεί τότε θα πρέπει να αλλάξεις ριζικά κάποια πράγματα στη ζωή σου. Αυτή η σχέση σίγουρα θα έχει συνέπειες τόσο στη δική του τη ζωή όσο όμως και στη δική σου.

Πολλά πράγματα θα σου φαίνονται διαφορετικά και ίσως η καθημερινότητά σου γίνει πιο περίπλοκη. Αξίζει όμως όλος αυτός ο κόπος;

Εσύ είσαι η μόνο που μπορείς να δώσεις μια απάντηση για τη δική σου ιστορία. Μόνο εσύ ξέρεις πώς νιώθεις και τι θες.

Άρα η απόφαση είναι όλη δική σου!