Το Σάββατο είναι βραδιά οικογενειακή και το δείπνο διαφορετικό από τα χέρια του “μπαμπά-συζύγου” και φυσικά με τη δική μου επίβλεψη… Το μενού σήμερα έχει μεθυσμένες μπριζόλες στο τηγάνι και είναι ανδρική υπόθεση. Σας προτείνω να τις συνοδεύσετε με ψητές πατάτες φούρνου ή με ρύζι σπυρωτό, ο σύζυγος επέλεξε τις πατάτες..
Υλικά:
4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες
2 κ.σούπας λάδι
2 κρέμες γάλακτος
1/2 ποτήρι του κρασιού whisky
Μείγμα 5 πιπεριών
Θυμάρι
Αλάτι
Για τις Πατάτες
4 μεγάλες πατάτες
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα η 2 ξερά
Αλάτι-ρίγανη
Ελαιόλαδο
Προετοιμασία:
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με τα υλικά μας(λάδι, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι) και τις αφήνουμε σκεπασμένες στο ψυγείο για 3-4 ώρες. Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις τυλίγουμε μία μία σε αλουμινόχαρτο. Τις βάζουμε σε ταψί και τις ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λίγο λαδάκι και μόλις κάψει βάζουμε τις μπριζόλες.
Αφού τις ροδοκοκκινίσουμε και από τις 2 πλευρές τις σβήνουμε με το whisky και τις αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά περίπου. Στο τέλος προσθέτουμε τις κρέμες γάλακτος και αφήνουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και σβήνουμε την φωτιά.
Βγάζουμε τις πατάτες απ’το φούρνο, τις ανοίγουμε στη μέση, τις χαράζουμε, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και από πάνω το κρεμμυδάκι και ριγανίτσα.
Δοκιμάστε το Κλασσικό Κοκκινιστό της μαμάς
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..