Μεξικάνικη Βραδιά για το Σ/Κ. Συνταγές με Πικάντικες Γεύσεις και Πολύχρωμα Πιάτα

Η μεξικάνικη κουζίνα είναι γνωστή για τις έντονες και πικάντικες γεύσεις της, τις ιδιαίτερες καυτερές σάλτσες, τα νόστιμα πιάτα και τις ζύμες με βάση το καλαμπόκι.  Επειδή αγαπάμε πολύ αυτές τις γεύσεις λέω να οργανώσουμε μία Μεξικάνικη βραδιά που να περιέχει όλα αυτά και να μοιραστούμε τις φανταστικές συνταγές με τους φίλους μας. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η αγαπημένη μου συνταγή, κοτόπουλο με σκόρδο και μέλι που θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Ντορίτος Finger food

Υλικά:

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 1 κονσέρβα φασόλια τσίλι
  • 1 τσιπ τορτίγια πακέτο
  • 1 φρέσκια πιπεριά πράσινη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, βάζουμε το μοσχαρίσιο κιμά με το κρεμμύδι, το αλάτι, το πιπέρι και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Αφού τον σβήσω με κόκκινο κρασί το χαμηλώνω και το αφήνω να πιει όλα τα υγρά, να είναι στεγνός χωρίς σάλτσα. Σουρώνω καλά την κονσέρβα τσίλι και τη προσθέτω μέσα στον κιμά και το ανακατεύω. Σε μία μεγάλη πιατέλα έχω στρώσει τα τσιπς σε όλη τη βάση και προς τα έξω σαν βεντάλια. Μόλις στρώσω από πάνω ρίχνω τον κιμά και τα υπόλοιπα υλικά. Όσο αυτό είναι ζεστό ρίχνουμε από πάνω το τριμμένο τσένταρ για να λιώσει. Για να φάμε χρησιμοποιούμε τα ντορίτος σαν σκαφάκι για να πάρουμε από τη γέμιση.

Ψητά μπούτια κοτόπουλο με σκόρδο και μέλι

Υλικά:

    • 4 μπούτια κοτόπουλο χωρίς πέτσα,
    • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
    • 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
    • 1/3 φλιτζάνι μέλι
    • 3 σκελίδες σκόρδο,
    • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τη σάλτσα σόγιας, την κέτσαπ, το μέλι, το σκόρδο και το βασιλικό μαζί σε ένα μπολ. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πυρέξ αφού αφαιρέσουμε την πέτσα περιχύνουμε τη σάλτσα. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στον αέρα για 1 ώρα περίπου στους 140°. Μετά ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα μία ώρα.

 Σαλάτα Λατίνα

Υλικά:

      • 1 κρεμμύδι ξερό
      • 1 αβοκάντο
      • 1 μανγό
      • 1 ακτινίδιο
      • 5-6 φέτες ανανά από κονσέρβα στραγγιγμένο
      • 1 ματσάκι ρόκα ή μαρούλι
      • Φυστίκια αιγίνης ή αράπικα ξεφλουδισμένα
      • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
      • Ξύδι
      • ελαιόλαδο
      • Αλάτι

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα φρούτα μας και τα κόβουμε σε κύβους κατά προτίμηση. Τα βάζουμε όλα μαζί σε μία σαλατιέρα και προσθέτουμε τη ρόκα, το βασιλικό, τα φυστίκια και αλατίζουμε. Σε ένα άλλο δοχείο χτυπάμε μαζί το  ελαιόλαδο με το ξύδι και λούζουμε τη σαλάτα.

Κοκτέιλ μαργαρίτα

Υλικά:

      • 50ml τεκίλα
      • 15ml τριπλ Σεκ
      • 15ml Φρέσκο χυμό λεμονιού
      • Αλάτι για τη γαρνιτούρα η ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα σέικερ χτυπάμε μαζί όλα τα υγρά. Σε ένα ποτήρι με φαρδύ στόμιο , περνάμε με λεμόνι το χείλος του ποτηριού και το βουτάμε στο αλάτι ή ζάχαρη. Βάζουμε τριμμένο πάγο στο ποτήρι, ρίχνουμε το κοκτέιλ και γαρνίρουμε με μία φέτα λεμόνι