Ναι ή όχι στο σεξ στο πρώτο ραντεβού;

πρώτο ραντεβού

Όταν μια ιστορία δεν προχωράει όπως θέλουμε, όταν χαλάει λίγο μετά το πρώτο σεξ, αυτό που αναρωτιόμαστε και συζητάμε οι γυναίκες μεταξύ μας είναι ακριβώς αυτό: μήπως δεν έπρεπε να προχωρήσουμε στο «κυρίως» τόσο γρήγορα. Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα σήμερα γράφει ακριβώς για αυτό…

Η γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση είναι μία πραγματικότητα. Μάλιστα, είναι τόσο έντονη θα λέγαμε, που δεν είναι λίγοι οι άνδρες που απλά …κάθονται και περιμένουν να τους την πέσουν οι γυναίκες! Οι ρόλοι φαίνεται να έχουν αντιστραφεί καθώς ο άνδρας από κυνηγός έγινε θήραμα και το ρόλο του τον πήρε η γυναίκα, που τον πολιορκεί για ένα καλό σεξ, που μπορεί να υπάρξει, μπορεί όμως και όχι, αν λάβουμε υπόψη τον ανδρικό φόβο και το άγχος της σεξουαλικής του απόδοσης, εφόσον τώρα πιά εκείνη τον …βαθμολογεί!

Παρόλα αυτά, πολλές είναι οι γυναίκες που αναρωτιούνται αν «πρέπει» να υποκύψουν στα σεξουαλικά χάδια του date τους από το πρώτο ραντεβού ή να κρατήσουν τα προσχήματα! Αρκετές κοπέλες μάλιστα, έρχονται στο γραφείο, όπου στην προσπάθειά τους να δουν τι κάνουν λάθος στις σχέσεις τους και δεν προχωρούν, βάζουν και το επίμαχο ερώτημα του σεξ στο ραντεβού από την πρώτη φορά.

Στην ουσία, κανείς μας και κανείς ειδικός δεν μπορεί να πει ναι ή όχι, εφόσον αυτό είναι κάτι που αφορά καθαρά τον γυναικείο ψυχισμό, την συγκεκριμένη κατάσταση με τον συγκεκριμένο άνθρωπο, τη στιγμή, τις ανάγκες και το τι ζητάει η καθεμία. Όπως επίσης και από τον τρόπο που προκύπτει αυτή η συνάντηση, καθώς σήμερα, πολύ συχνά η πρώτη επαφή γίνεται μετά από chat μέσα από τα social media, μία …συνομιλία που μπορεί να έχει παρελθόν που κυμαίνεται από λίγες ώρες έως κάποιες μέρες ή ακόμα και λίγων μηνών! Ναι, το φλερτ σήμερα έχει περάσει και αυτό μέσα από την τεχνολογία και έχει πάρει διαδικτυακή μορφή πλέον. Αποτέλεσμα, κάποιες γυναίκες να νιώθουν ότι έχουν γνωρίσει σχετικά καλά τον άνδρα που θα βρεθούν μαζί, ενώ άλλες θέλουν να νιώσουν πως χρειάζονται χρόνο και από κοντά για να εδραιωθεί η γνωριμία τους και να μάθουν περισσότερα. Σίγουρα βέβαια, έχει να κάνει και με την ανάγκη δημιουργίας μιας σχέσης και όχι μίας ευκαιριακής σεξουαλικής συνεύρεσης!

Πιο απλά, αν αυτό που ζητάς είναι απλά το σεξ, νιώθεις πως ο άνδρας που είναι απέναντί σου σε ελκύει και σου αρέσει, τότε είναι δική σου απόφαση το να προχωρήσεις χωρίς να ανησυχήσεις για το …μετά! Αν από την άλλη, θέλεις κάτι που θα κρατήσει περισσότερο, αισθάνεσαι πως το να του δοθείς από τη πρώτη στιγμή δεν θα είναι εγγύηση για τη συνέχεια, αν γενικότερα αισθάνεσαι πως ίσως δεν είναι και τόσο καλή σκέψη -για οποιουσδήποτε λόγους- να προχωρήσεις σεξουαλικά μαζί του από το πρώτο ραντεβού, τότε άκου αυτό που ο εαυτός σου λέει, χωρίς να πιεστείς.

Γνωρίζουμε οι περισσότεροι άνθρωποι την άποψη, ακόμα και σήμερα, ότι αν η γυναίκα είναι πολύ εύκολη στο κρεβάτι, τότε ο άνδρας δεν την παίρνει και πολύ στα σοβαρά, υπάρχουν όμως μέχρι και γάμοι που ξεκίνησαν κάπως έτσι, αλλά και περιπτώσεις που δεν υπήρξε ποτέ ένα δεύτερο ραντεβού. Σίγουρα, βρισκόμαστε σε μία εποχή που τα πράγματα αλλάζουν πολύ γρήγορα και η προσαρμογή δεν είναι και τόσο εύκολη, με τις ηθικές αξίες, τα ιδανικά, τα πρότυπα και τα πιστεύω του καθενός να προσπαθούν να συμβαδίσουν με αυτήν τη γρήγορη αλλαγή, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν και πολλές εσωτερικές συγκρούσεις: «Άλλο θέλω και άλλο η σύγχρονη ζωή προστάζει!»

Ας έχουμε όμως πάντα στο μυαλό μας, πως χρειάζεται να ακούμε αυτό που η λογική και η καρδιά μας υπαγορεύουν και ό,τι κάνουμε, το κάνουμε επειδή εμείς θέλουμε και όχι γιατί «έτσι γίνεται σήμερα!»

tlife.gr