Αυτός Είναι ο Σωστός Τρόπος να Τοποθετήσετε τον Γωνιακό Καναπέ στο Σαλόνι

Τελευταία είναι μεγάλη μόδα και όλα τα νέα ζευγάρια που φτιάχνουν το σπίτι τους επιλέγουν έναν τέτοιο καναπέ για το σαλόνι τους. Μάθετε πώς πρέπει να τοποθετήσετε τον δικό σας γωνιακό καναπέ στο δικό σας σαλόνι.

Όλο και περισσότεροι είναι αυτοί που προτιμούν τους γωνιακούς καναπέδες για τα σαλόνια τους. Οι λόγοι είναι πολλοί και ένας από αυτούς είναι σίγουρα πως αποτελούν μόδα!

Ποιος είναι, όμως, ο σωστός τρόπος για να τον τοποθετήσετε στο σαλόνι σας; Μήπως δεν τον γνωρίζετε;

Οι γωνιακοί καναπέδες είναι απλά υπέροχοι. Βοηθούν στο να χαλαρώνετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά μιας και η γωνία είναι το ιδανικό μέρος για το οποίο πολλές φορές γίνονται καβγάδες μεταξύ συζύγων, αδερφών και φίλων. Από την άλλη μεριά ένας γωνιακός καναπές μπορεί να φιλοξενήσει πολύ κόσμο και να δημιουργήσει μια φιλόξενη και cosy ατμόσφαιρα.

Μια πολύ ασφαλής επιλογή είναι να βάλετε τον καναπέ σας σε γωνία. Έτσι θα μείνει όλος ο υπόλοιπος χώρος του σαλονιού, ελεύθερος.

1. Πριν μπείτε στη διαδικασία να αγοράσετε γωνιακό καναπέ μετρήστε τις διαστάσεις του χώρου σας για να επιλέξτε το κατάλληλο μέγεθος. Πολύ σημαντικό είναι -εφόσον μένετε σε ενοίκιο- να σκεφτείτε και μια πιθανή, μελλοντική μετακόμιση και να επιλέξετε έναν καναπέ που θα μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα άλλο μικρότερο ή μεγαλύτερο σαλόνι.

2. Επίσης, για να επιλέξετε τον κατάλληλο καναπέ για το δικό σας σαλόνι ρίξτε μια ματιά στον χώρο σας και αποφασίστε που θα τον τοποθετήσετε. Λάβετε υπόψιν σας, πέρα από τις διαστάσεις του χώρου, τη θέση της τηλεόρασης, του τζακιού καθώς και τα ανοίγματα και τα περάσματα του σαλονιού.

3. Μια όμορφη ιδέα είναι να τοποθετήσετε τον καναπέ σας με τέτοιο τρόπο ώστε να ακουμπάνε και οι δύο πλευρές του σε τοίχους του σπιτιού.

Με έναν γωνιακό καναπέ μπορείτε άνετα να διαχωρίσετε το σαλόνι από την κουζίνα. Μπορεί ο καναπές σας να λειτουργήσει ως διακριτικό διαχωριστικό.

4. Αν η κουζίνα σας είναι ενιαία τότε μια πολύ ωραία ιδέα για να την χωρίσετε από το σαλονι είναι να βάλετε την μια πλάτη του γωνιακού καναπέ σαν ένα διακριτικο και όμορφο διαχωριστικό.

5. Το πού είναι τοποθετημένη η τηλεόραση παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς θα βάλετε τον καναπέ σας στο σαλόνι. Θέλετε όλοι όσοι κάθονται σε αυτόν να μπορούν να βλέπουν τηλεόραση χωρίς να δυσκολεύονται. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό τότε θα πρέπει να τον βάλετε με τέτοιο τρόπο ώστε η τηλεόραση να βρίσκεται στη μέση και απέναντι από την μεγαλύτερη πλευρά του.

Η συνέχεια του άρθρου στο spirossoulis.com