Πατάτες Γιαχνί

Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα εύκολο, νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για να το μαγειρέψετε τετάρτη και παρασκευή.

Πατάτες Γιαχνί

Υλικά

  • 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή κονκασέ
  • Αλάτι πιπέρι
  • 2 κρεμμύδια κομμένα χοντρά
  • Ελαιόλαδο
  • Ψιλοκομμένος μαιντανός (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τα σκεπάσει και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν βράση. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα ( αν επιλέξετε κονκασέ περάστε πρώτα από το μούλτι) και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι πατάτες, περίπου 40-50 λεπτά.