Οι πατάτες γιαχνί είναι ένα εύκολο, νηστίσιμο και χορταστικό φαγητό, ιδανικό για να το μαγειρέψετε τετάρτη και παρασκευή.
Πατάτες Γιαχνί
Υλικά
- 4-5 πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 2 ξυλάκια κανέλα
- 1 συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή κονκασέ
- Αλάτι πιπέρι
- 2 κρεμμύδια κομμένα χοντρά
- Ελαιόλαδο
- Ψιλοκομμένος μαιντανός (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια μαζί. Προσθέτουμε ζεστό νεράκι να τα σκεπάσει και αφήνουμε για 10 λεπτά να πάρουν βράση. Έπειτα ρίχνουμε τη ντομάτα ( αν επιλέξετε κονκασέ περάστε πρώτα από το μούλτι) και τα μυρωδικά.
Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά ώσπου να δέσει η σάλτσα και να μελώσουν οι πατάτες, περίπου 40-50 λεπτά.
To WomanOclock μοιράζεται καθημερινά με χιλιάδες αναγνώστριες, μυστικά & συνταγές ομορφιάς, τεχνικές & tips για το styling των μαλλιών σας, το μακιγιάζ και τα νύχια σας. Εδώ ενημερώνεστε πρώτες για τις νέες τάσεις της μόδας, τα must have αξεσουάρ και για τα trends της σεζόν.. Time is priceless..