Πιο λαμπερά μάτια με 8 μικρά κόλπα

Συχνά, τα μάτια σου προδίδουν ότι κοιμήθηκες λιγότερο (ή ότι κατανάλωσες λιγότερη καφεΐνη) από όσο χρειάζεσαι -είτε ξενύχτησες είτε ξύπνησες πολύ νωρίς. Ευτυχώς για την… κοινωνική σου ζωή, υπάρχουν πολλά τρικ ομορφιάς που θα κάνουν τα μάτια σου να δείχνουν πιο άσπρα και πιο λαμπερά – ό,τι κι αν έχεις κάνει!

1. Λευκό μολύβι για λαμπερά μάτια

Ο πιο εύκολος τρόπος για να φωτίσεις τα μάτια σου είναι ένα καλό λευκό μολύβι και ένα ίχνος μεταλλικής σκιάς στην εσωτερική κόγχη του ματιού. Το λευκό μολύβι κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο λαμπερά, λέει η makeup artist Karuna Chani.

2. Γαλάζιο eye liner για φωτεινό βλέμμα

«Πειραματίσου με μπλε eye liner αντί για μαύρο ή καφέ. Οι μπλε αποχρώσεις θα κάνουν το λευκό των ματιών σου να δείχνει πιο φωτεινό», λέει ο Makeup Artist Yadim.

3. Κονσίλερ για να εξουδετερώσεις την κοκκινίλα και τους μαύρους κύκλους

Χρησιμοποίησε ένα concealer με ροζ ή κίτρινους τόνους και ολοκλήρωσε με ένα μια πούδρα λάμψης για να σταθεροποιήσεις το concealer. Μη χρησιμοποιήσεις μια βαριά πούδρα, προτίμησε μια με ανάλαφρη υφή και μεταλλική λάμψη, λέει η K. Moehr, αισθητικός και makeup artist.

4. Υπογράμμισε το εσωτερικό του κάτω βλεφάρου σου

Αυτή η περιοχή είναι συνήθως κόκκινη ή ροζ και υπογραμμίζοντάς την με ένα ανοιχτό χρώμα, θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν πιο φωτεινά. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ανοιχτό ροζ, μοβ της λεβάντας, πράσινο, χρυσό ή bronze, λέει η Moehr. Αυτό θα φωτίσει και θα κάνει τα μάτια πιο λαμπερά, χωρίς να τα κάνει να δείχνουν μικρότερα όπως θα συνέβαινε με ένα σκούρο μολύβι.

5. Παίξε με το χρώμα των ματιών σου

Για να αποκτήσεις πιο φωτεινά και λαμπερά μάτια, μπορείς να παίξεις με τις σκιές που θα φωτίσουν το χρώμα τους, λέει ο makeup artist Troy Jensen. Για παράδειγμα, τα μπλε μάτια αγαπούν τις σκιές στο χρώμα της σκουριάς και της τερακότα, ενώ οι bronze σκιές με νιφάδες χρυσού μπορεί να αναδείξουν τα καστανά και τα καστανοπράσινα μάτια.

6. Φτιάξε τα φρύδια σου

Τα καλοσχηματισμένα φρύδια πλαισιώνουν τα μάτια και τα κάνουν να δείχνουν πιο λαμπερά και σου δίνουν ένα ολοκληρωμένο look.

7. Το μέγεθος μετράει

Αν έχεις μικρά μάτια, απόφυγε να βάζεις eye liner από γωνία σε γωνία – θα κάνει τα μάτια σου να δείχνουν ακόμη μικρότερα (ειδικά αν χρησιμοποιείς μαύρο ή καφέ μολύβι). Για να κάνεις τα μικρά μάτια να δείχνουν μεγαλύτερα, βάλε eye liner από το κέντρο προς την εξωτερική γωνία του ματιού σου και ανακάτεψέ το με τη σκιά.

8. Πρόσθεσε λίγη λάμψη

Πάρε ένα πολύ μικρό βουρτσάκι ή μια μπατονέτα και βύθισέ το σε μια αστραφτερή σκιά σε σκόνη. Διάλεξε μια απόχρωση που είναι κοντά στο φυσικό χρώμα της επιδερμίδας σου και υπογράμμισε τις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου. Φωτίζοντας αυτή την περιοχή τα μάτια δείχνουν πάντα πιο τονισμένα και τα κάνει να δείχνουν πιο μεγάλα και πιο φωτεινά.