Πώς θα αποφύγεις τους τραυματισμούς από τα πέδιλα

Tα ψηλοτάκουνα πέδιλα, αλλά και τα ίσια σανδάλια, το καλοκαίρι είναι σε πρώτο πλάνο μιας και οι περισσότερες από εμάς δε θέλουμε να φοράμε κλειστά παπούτσια. Έχετε παρατηρήσει όμως ότι πολλές φορές τα πόδια μας τραυματίζονται από τα καλοκαιρινά παπούτσια; Μπορεί να ακούγεται παράλογο, μιας και τα κλειστά παπούτσια καλύπτουν μεγαλύτερο μέρος του ποδιού και έχουν μεγαλύτερη τριβή με αυτό, όμως τελικά, οι περισσότερες πληγές στα πόδια μας γίνονται από πέδιλα και σανδάλια.

Σύμφωνα λοιπόν με τους ειδικούς το λάθος που κάνουμε, με αποτέλεσμα να γεμίζουμε πληγές, είναι πως επιλέγουμε πολύ συχνά πέδιλα και σανδάλια με πολύ λεπτά λουράκια. Αυτά είναι πιο σκληρά εκ των πραγμάτων ενώ «κόβουν» το πόδι μας, με αποτέλεσμα να δημιουργούν πολύ συχνά πληγές και σημάδια. Επιπλέον, ιδιαίτερα τα τελευταία καλοκαίρια που τα lace up παπούτσια είναι τάση, τείνουμε να τα δένουμε πιο σφιχτά από ότι πρέπει, προκειμένου να πετύχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να κάνετε; Αρχικά καλό θα ήταν να επιλέγετε παπούτσια με πιο χοντρά λουράκια και από πιο μαλακό υλικό, όπως για παράδειγμα το σουέντ. Επιπλέον μην ξεχνάτε ότι δε χρειάζεται να τα δένετε πολύ σφιχτά και να ταλαιπωρείστε. Τέλος τονίζουμε πως το καλοκαίρι τα πόδια μας έχουν την τάση να πρήζονται ελαφρώς, οπότε δώστε πολύ μεγάλη σημασία στο νούμερο που θα επιλέξετε, καθώς ενδέχεται να χρειαστείτε ένα λίγο μεγαλύτερο παπούτσι απ’ ότι συνήθως.