Πότε μία φίλη σου γίνεται «κολλητή» σου;

Έχεις ποτέ αναρωτηθεί πόσος καιρός χρειάζεται για να… στεριώσει μία φιλία; Πόσες ώρες χρειάζεται να περάσεις με μια φίλη σου για να γίνει «η καλύτερή σου φιλή»; Όσο παιδιάστικο κι αν ακούγεται, έχει περάσει από το μυαλό όλων μας! Και η απάντηση έρχεται, τώρα, μέσα από την επιστήμη…

Μία έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social and Personal Relationships αναφέρει πως χρειάζονται 200 ώρες κοινού χρόνου για να γίνει κάποιος από άγνωστος, «κολλητός»! Συμπυκνωμένες αυτές είναι περίπου 8 μέρες & 1/3 ! Μόνο!

Η έρευνα, με εισηγητή τον Jeffrey Hall του University of Kansas, εξέτασε ανθρώπους που μόλις μετακόμισαν σε μία νέα πόλη αλλά και πρωτοετείς φοιτητές και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο ανέπτυξαν νέες φιλίες.

Τελικά, κατέληξε πως για να γίνει κανείς απλός φίλος με κάποιον χρειάζονται 50 ώρες αλληλεπίδρασης, 90 ώρες για να γίνει «καλός φίλος» και πάνω από 200 ώρες για να γίνει «κολλητός»!

Φυσικά μετράει πολύ και το κατά πόσο είναι ποιοτικός ο χρόνος αυτός! «Όταν περνάμε χρόνο κάνοντας πλάκα, συζητώντας βαθιά και ουσιαστικά, λέγοντας τα νέα μας, τότε χτίζουμε και εξελίσουμε ακόμα πιο γρήγορα μία φιλία».

Ορίστε λοιπόν το μυστικό… αρχίστε να μιλάτε!

missbloom.gr