Πώς θα καταπολεμήσετε την κατάθλιψη χωρίς φάρμακα

Δείτε τους πιο εύκολους τρόπους για να φτιάξει η διάθεσή σας και να νιώσετε πολύ καλύτερα.

Σήμερα, όλο και περισσότεροι άνθρωποι είναι επιρρεπείς στην κατάθλιψη όχι επειδή είναι μόνοι αλλά κυρίως λόγω των απαιτήσεων της εποχής που όλο και αυξάνονται. Τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, οι απόψεις των ανθρώπων και οι υποχρεώσεις έχουν τη δυνατότητα να σας κάνουν δυστυχισμένους με αποτέλεσμα να μην έχετε τη δύναμη να ξεφύγετε από την κατάθλιψη. Αυτή είναι μια κατάσταση που δεν πρέπει να αγνοήσετε γι αυτό και παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να ξεφύγετε από το πρόβλημα.

Μείνετε μακριά από τις ειδήσεις. Τις περισσότερες φορές αυτά που διαβάζετε ή ακούτε είναι αρνητικά και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να μη σας επηρεάσουν. Γι αυτό το διάστημα που παίρνατε κατάθλιψη η αποφυγή των ειδήσεων είναι ένα σοφό πράγμα που πρέπει να κάνετε.

Κάντε ένα διάλειμμα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κατάθλιψη μπορεί να σας κάνει να νιώθετε πολύ άσκημα κάθε φορά που βλέπετε ευτυχισμένους ανθρώπους. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το facebook είναι γεμάτα από φωτογραφίες ανθρώπων που περνάνε τέλεια, αν και πολλές φορές αυτή εικόνα είναι ουτοπική. Επίσης μελέτη έχουν δείξει αυξημένα ποσοστά κατάθλιψης σε όσους είναι δεσμευμένοι στην τεχνολογία.

Αναζητήστε την παρουσία ενός φίλου. Μην αφήνετε την κατάθλιψη να σας πάρει από κάτω, αντ αυτού αναζητήστε την παρέα ενός φίλους γιατί θα σας φτιάξει τη διάθεση.

Περάστε χρόνο στη φύση. Καθώς η φύση έχει θεραπευτική ενέργεια, είναι σίγουρο ότι η επαφή μαζί της θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Η φύση θα σας ενεργοποιήσει.

Αρχίστε να κινήστε. Όποια μορφή σωματικής άσκησης θέλετε να κάνετε, θα ενισχύσει σίγουρα τη διάθεσή σας. Όταν κινήστε το σώμα αίμα στο σώμα κυκλοφορεί πιο γρήγορα, κάτι που σας κάνει να νιώθετε πιο ενεργητικοί.

Διαλογιστείτε. Ο διαλογισμός είναι ο καλύτερος τρόπος να ηρεμήσετε τα νεύρα σας και να χαλαρώσετε το μυαλό σας.

Περάστε χρόνο με το κατοικίδιο ζώο σας.
Τα ζώα είναι αθώα, συμπονετικά και έχουν ανάγκη από αγάπη. Έτσι όταν βρίσκεστε κοντά τους η διάθεσή σας αλλάζει προς το καλύτερο. Οι γάτες μάλιστα λέγεται ότι απορροφούν αρνητική ενέργεια από τους ανθρώπους. Αν έχετε ένα κατοικίδιο ζώο, δοκιμάστε να το αγκαλιάσετε και να το αφήσετε να σας ξεσηκώσει.


Πάρτε βαθιές αναπνοές.
Η βαθιά αναπνοή ανακουφίζει από την ένταση που αισθάνεστε. Με κάθε εισπνοή, φανταστείτε τη θετική ενέργεια που εισέρχεται στο σώμα σας. Με κάθε εκπνοή, δείτε όλες τις μορφές αρνητικότητας να βγαίνουν από το σώμα σας. Επαναλάβετε αυτό αρκετές φορές και παρατηρήστε τη διαφορά.

Να είστε ευγνώμονες. Σκεφτείτε τους ανθρώπους ή τα πράγματα που έχετε στη ζωή σας και νιώστε ευγνωμοσύνη. Μελέτες δείχνουν ακόμη ότι η ευγνωμοσύνη οδηγεί σε καλύτερη ψυχολογική και σωματική υγεία.