Ρουζ: Ποιο πινέλο ταιριάζει στο πρόσωπό σου & πώς να το χρησιμοποιείς

Στο εμπόριο υπάρχουν κάποια βασικά πινέλα μακιγιάζ που κάνουν την εφαρμογή συγκεκριμένων καλλυντικών πιο εύκολη και αποτελεσματική. Στην περίπτωση όμως του ρουζ υπάρχουν και δευτερεύοντα πινέλα που δημιουργούν το ιδανικό αποτέλεσμα για κάθε περίπτωση και για κάθε σχήμα προσώπου.

Για να διαλέξετε το ιδανικό πινέλο ρουζ θα πρέπει να γνωρίζετε ποιο είναι το σχήμα του προσώπου σας, τις ανάγκες του και τι μακιγιάζ θέλετε να κάνετε. Ορισμένα πινέλα κάνουν πιο έντονη εφαρμογή του χρώματος και άλλα πιο απαλή. Επίσης, χρησιμοποιώντας κάποια συγκεκριμένα εφαρμόζεται πιο στοχευμένα το χρώμα, ενώ με κάποια άλλα απλώνεται καλύτερα.

Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την εφαρμογή του ρουζ σας, σκεφτείτε τι αποτέλεσμα θέλετε να πετύχετε. Έπειτα, επιλέξτε το κατάλληλο πινέλο ρουζ.

Το κατάλληλο πινέλο ρουζ ανάλογα με το σχήμα προσώπου:

Οβάλ πρόσωπο: Το οβάλ πρόσωπο χρειάζεται να αποκτήσει γωνία στο περίγραμμα του. Αυτό πρέπει να γίνει με τον σωστό τρόπο, έτσι ώστε να μην καταλήξετε να του δημιουργήσετε πολλές γωνίες, κάνοντας το τελικά να φαίνεται τετράγωνο. Για να το απλώσετε σωστά και να έχετε το ιδανικό αποτέλεσμα θα χρειαστείτε ένα γωνιώδες φουντωτό πινέλο ρουζ.

 

Στρογγυλό πρόσωπο: Συνήθως ένα στρογγυλό πρόσωπο δεν χρειάζεται πολύ περίγραμμα για να αποκτήσει σχήμα. Επομένως, ένα φουντωτό ή ένα θολωτό πινέλο ρουζ μπορεί να δημιουργήσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

 

Τετράγωνο πρόσωπο: Ένα πρόσωπο με τετράγωνο σχήμα χρειάζεται μικρή εφαρμογή προϊόντος, διότι έχει πολλές γωνίες. Για να το επιτύχετε αυτό θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πινέλο ρουζ σε σχήμα βεντάλιας ή ένα μικρό φουντωτό πινέλο.

 

Πρόσωπο σε σχήμα καρδιάς: Το ιδιαίτερο αυτό σχήμα προσώπου έχει ήδη ζυγωματικά που ξεχωρίζουν. Άρα θα πρέπει να εφαρμόσετε το ρουζ με ένα μικρό φουντωτό πινέλο για να μην τα τονίσετε περισσότερο.

 

 

Ποιο πινέλο ρουζ θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε σε κάθε περίπτωση:

Καθημερινό μακιγιάζ: Για το καθημερινό μακιγιάζ θα χρειαστείτε ένα πινέλο που απλώνει απαλά και ομοιόμορφα το ρουζ, αποφεύγοντας έτσι ένα βαρύ αποτέλεσμα. Επιλέξτε λοιπόν ένα απαλό, θολωτό και πυκνό πινέλο ρουζ. Τέλος, δώστε σημασία στην πυκνότητα του πινέλου που χρησιμοποιείτε για να πετύχετε το πόσο έντονο θα είναι το χρώμα στα ζυγωματικά σας.

Απαλό μακιγιάζ: Με τη βοήθεια ενός αφράτου πινέλου, αλλά λιγότερο πυκνού από το κλασσικό πινέλο ρουζ μπορείτε να απλώσετε ομοιόμορφα το προϊόν. Απλά μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε σιγά σιγά λίγη περισσότερη ποσότητα μέχρι να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε.

Φωτεινό μακιγιάζ: Για την δημιουργία ενός έντονου και φωτεινού μακιγιάζ θα χρειαστείτε ένα πινέλο ρουζ που εφαρμόζει με ακρίβεια το προϊόν στο σημείο που θέλετε. Για να το πετύχετε αυτό επιλέξετε ένα κωνικό πινέλο.

Ρουζ που σβήνει: Αν θέλετε το ρουζ σας να μην ξεχωρίζει, αλλά να σβήνει ομοιόμορφα, δίνοντας υπέροχο φυσικό χρώμα στα ζυγωματικά σας, χρησιμοποιήστε ένα πινέλο σε σχήμα θόλου.

Πινέλο για να διορθώσετε λάθη: Κι όμως υπάρχει ένα πινέλο που μπορεί να σας βοηθήσει να διορθώσετε τυχόν λάθη στην εφαρμογή του ρουζ. Ο λόγος για το τραχύ και πυκνό Kabuki πινέλο, το γνωστό και ως μικρό φουντωτό πινέλο. Κάνοντας με αυτό μια απαλή και μικρή κυκλική κίνηση, μπορείτε να απαλύνετε το έντονο χρωματικό αποτέλεσμα και να απλώσετε καλύτερα τα σκληρά τελειώματα.